Τουρκία : Προς κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Ιστοσελίδα Κanal D 16-12-2010

Έρχεται το πρώτο τουρκικό μαχητικό. Ο Βετζντί Γκιονούλ ανακοίνωσε…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ, αναφέροντας πως έδωσε οδηγίες για να αρχίσει ο σχεδιασμός για πρώτη φορά στην Τουρκία ενός τουρκικού μαχητικού αεροπλάνου, είπε πως ¨Το αεροπλάνο θα είναι νέας γενιάς. Θα μπορεί να υπηρετεί μαζί με τα F16 και τα F35 με τρόπο που να αντιμετωπίσει το τέλος των καθηκόντων του F4¨.

Ο υπουργός Γκιονούλ στην ανακοίνωση που έκανε μετά την σύνοδο της Εκτελεστικής επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας, ανέφερε πως εξουσιοδότησε την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών να υπογράψει συμφωνία με τις ανάδοχες εταιρίες για τα σχέδια των οποίων οι αξιολογήσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Με βάση την ανακοίνωση του Γκιονούλ, για να αντιμετωπιστεί η ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων κλάσης ay της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων, και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφερόμενων προτάσεων, αποφασίστηκε να αρχίσουν συνομιλίες για συμφωνία με την Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş.

Επίσης η Εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε την έναρξη τριών σχεδίων στα πλαίσια της αντιμετώπισης των αναγκών των Τ.Ε.Δ. Το σχέδιο ¨600 για την προμήθεια πλοίου για το Λιμενικό¨ που αφορά πλοία για δύσκολες συνθήκες με ικανότητα ελιγμών, το σχέδιο ¨Εξέλιξης κινητήρων τουρμποτζέτ¨ στα πλαίσια των αναγκών της αεροπορίας και το σχέδιο ¨Ανάπτυξης Ομάδας Εθνικής Ισχύος¨ που αφορά οχήματα εδάφους και θάλασσας με πρώτο το άρμα.

Πιστεύουμε πως οι τιμές των προτάσεων πρέπει να πέσουν πιο κάτω.

Ο Γκιονούλ ακολούθως απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων :

Στην ερώτηση κατά πόσο επαρκείς είναι οι προτάσεις στον διαγωνισμό για τα ελικόπτερα γενικής χρήσης, απάντησε πως ¨Υπάρχουν κάποια θέματα, αλλά το βασικό θέμα είναι η τιμή¨.

Ο Γκιονούλ απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως θα συνεχιστούνε οι συζητήσεις με την αμερικανική Σικόρσκυ και την ιταλική Agusta Westland και πως με βάση υπολογισμούς οι τιμές θα πρέπει να πέσουν πιο κάτω.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις είπε πως η αρμοδιότητα που δόθηκε στην Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών αφορά ¨ένα εύλογο διάστημα¨, αλλά δεν ορίστηκε συγκεκριμένη μέρα τέλους του διαστήματος αυτού.

Το F35 πιθανώς είναι το τελευταίο σχέδιο που παράγουμε στο εξωτερικό

Ο υπουργός Γκιονούλ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατασκευή πολεμικού αεροπλάνου, είπε πως ¨έδωσε οδηγίες για να αρχίσει ο σχεδιασμός για πρώτη φορά στην Τουρκία ενός μαχητικού αεροπλάνου¨

Ο Γκιονούλ είπε πως το αεροπλάνο θα είναι νέας γενιάς και ανέφερε πως ¨ Θα μπορεί να υπηρετεί μαζί με τα F16 και τα F35 με τρόπο που να αντιμετωπίσει το τέλος των καθηκόντων του F4¨.

Ο Γκιονούλ απαντώντας σε ερώτηση για το F35 είπε πως δεν είναι ένα σχέδιο από το εξωτερικό, αλλά μια συμπαραγωγή από 9 χώρες και ανέφερε πως ¨Εμείς έχουμε ένα μερίδιο παραγωγής 6-7 δις $. Το F35 μάλλον είναι το τελευταίο σχέδιο που παράγουμε από κοινού με το εξωτερικό¨.

Σε ερώτηση αν υπάρχει συνεργασία ή όχι με την Νότια Κορέα στο θέμα της παραγωγής μαχητικού αεροπλάνου, ο Γκιονούλ είπε πως αυτή τη στιγμή σχέδια για παραγωγή μαχητικών αεροπλάνων μπορούνε να πραγματοποιήσουν 5-6 χώρες στον κόσμο, και πως η Νότια Κορέα όπως και η Τουρκία έχει την πρόθεση κατασκευής πολεμικού αεροπλάνου.

Ο Γκιονούλ είπε : ¨ Η Νότια Κορέα πάνω κάτω είναι στο ίδιο σημείο με εμάς, από σχεδιαστικής απόψεως είναι ένα δύο χρόνια μπροστά. Μπορούμε να παράγουμε από κοινού, αυτήν την εναλλακτική δεν την παραμελούμε, αλλά αυτή τη στιγμή η απόφαση μας είναι η παραγωγή ενός πλήρως εθνικού και πρωτότυπου αεροπλάνου.

Στην ερώτηση ¨Μπορούμε να πούμε πως το Γιουροφάιτερ βρίσκεται πλήρως εκτός τουρκικής επικαιρότητας ;¨, ο Γκιονούλ είπε πως ήταν περίοδος που βρισκόταν στην επικαιρότητα αλλά πλέον δεν βρίσκεται. Επίσης ανέφερε πως και η Eurocopter δεν βρίσκεται εντός επικαιρότητας.

http://tourkikanea.wordpress.com/2010/12/


* στην φωτογραφία καλλιτεχνική απεικόνιση προτεινόμενης σχεδίασης για το Κορεάτικο πρόγραμμα ΚF-X

3 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2010 - 7:28:00 μ.μ. EET  

και υστερα ξυπνησαν

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2010 - 7:36:00 μ.μ. EET  

απορω πως δεν εχουν κατασκευασει ακομη διαστημικο σταθμο η και καμμια αποστολη στον Αρη.αν χασεις την επαφη με την πραγματικοτητα αστα να πανε.μονο που και που κατι επαφες με το Ισραηλ η παλαιοτερα με αμερικανους πεζοναυτες-βορειο κουρδισταν κουκουλες στο κεφαλη και διασηρμος- ελπιζω να τους ξαναφερνουν σε επαφη με την πραγματικοτητα

Απόστολος 21 Δεκεμβρίου 2010 - 12:56:00 μ.μ. EET  

Τουλάχιστον προσπαθούν...εμείς έχουμε συνθηκολογήσει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP