Περίφραξη Ασφαλείας στον Έβρο. Η μόνη λύση

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ορφανίδης

Τα στοιχεία γίνονται όλο και πιο απογοητευτικά, το δε πρόβλημα όχι μόνο παραμένει, αλλά και εντείνεται. Προ μηνών, οι αρμόδιοι διατυμπάνιζαν την ανάπτυξη Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων στον Έβρο, στο πλαίσιο της FRONTEX. Οι όποιες ελπίδες για μείωση του πρωτοφανούς κύματος λαθρομεταναστών που εισβάλλει καθημερινώς από την Τουρκία, διαψεύστηκαν σύντομα. Από την αρχή του έτους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, 50.000 λαθρομετανάστες είχαν περάσει μόνο από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Αν και τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει από το «μέτωπο» του Αιγαίου, οι πληροφορίες για μείωση του ρεύματος από εκεί, δεν επιβεβαιώνονται. Έτσι, η Ελλάδα έχει μετατραπεί ουσιαστικά την ΜΟΝΗ πύλη της ΕΕ από την οποία περνούν τα κύματα εξαθλιωμένων υπάρξεων που συρρέουν στην Τουρκία από τον υπανάπτυκτο κόσμο.
Στην προηγουμένη δέσμη μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση, κατόπιν πιέσεων των υπολοίπων εταίρων, οι δυτικοί λιμένες της χώρας φυλάσσονται πλέον αυστηρότερα, απαγορεύοντας πλέον την «εξαγωγή» των λαθρομεταναστών στις άλλες χώρες της ΕΕ και την ανακούφιση της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα είναι οι λαθρομετανάστες να παραμένουν «παγιδευμένοι» στην χώρα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «αποθήκη» της Ευρώπης.

Τον περασμένο Αύγουστο, η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Action Plan για την διαχείριση των λαθρομεταναστών, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ. Σε αυτό, προβλέπεται κυρίως η δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση, μέχρι το θέρος του 2011, στον Έβρο, την Λέσβο, την Σάμο και τα Δωδεκάνησα. Η ΕΕ ενέκρινε την διάθεση κονδυλίων 200 εκατ. ευρώ σε περίοδο 3,5 ετών, για τον σκοπό αυτό. Την φύλαξη αυτών των ιδιότυπων χώρων κράτησης (στρατόπεδα συγκεντρώσεως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) θα αναλάβει η Αστυνομία. Το προσωπικό θα περιλαμβάνει ένα σωρό ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, πλέον των κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, ειδικών παιδαγωγών, ειδικών επιστημόνων, «διαπολισμικών διαμεσολαβητών», διερμηνέων διαφόρων γλωσσών, κ.λπ.

Όλα αυτά, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τις κατηγορίες των διεθνών οργανώσεων και ΜΚΟ, περί «απάνθρωπης» μεταχείρισης των λαθρομεταναστών. Εννοείται ότι το πρόβλημα ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ, διότι όλα αυτά, δεν αποτελούν λύσεις αλλά απλά ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ του προβλήματος. Στα ΚΕΠΥ, οι λαθρομετανάστες θα παραμένουν 15 ημέρες κι αναλόγως της κατάστασης υγείας και του αν υποβάλλουν αίτηση ασύλου, θα έχουν την ανάλογη μεταχείριση.

Τα δεδομένα είναι απλά:

• Η ροή λαθρομεταναστών από τον Έβρο, παρουσιάζει αύξηση 370% σε σχέση με πέρυσι.
• Το 75% (σύμφωνα με άλλες πηγές το 90%) των λαθρομεταναστών που διεισδύουν στην ΕΕ εισέρχεται από την Ελλάδα, μέσω Τουρκίας.
• Δεν υπάρχει καμμία απολύτως ένδειξη ότι το φαινόμενο πρόκειται να ελαττωθεί – αντιθέτως, εντείνεται.
• Η οικονομική επιβάρυνση του Ελληνικού Κράτους, σε ετήσια βάση, λόγω του προβλήματος, υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ!
• Είναι διαπιστωμένο ότι η Τουρκία δεν επιδεικνύει καμμία ουσιαστική διάθεση συνεργασίας. Αντιθέτως, υποθάλπει το πρόβλημα κι ενθαρρύνει τα δίκτυα διακινήσεως, διότι καρπούται τεράστια κονδύλια από την ΕΕ, οι κρατικοί μηχανισμοί «λαδώνονται» με τεράστια ποσά από τα κυκλώματα της μαφίας, ενώ εξυπηρετείται και ο στρατηγικός στόχος περί δημιουργίας οξύτατου κοινωνικού προβλήματος στην Ελλάδα, τον κοινωνικό ιστό της οποίας επιδιώκει να διαβρώσει ανεπανόρθωτα.
• Οι επίσημες ελληνοτουρκικές επαφές, δεν έχουν αποδώσει τίποτα ουσιαστικό.
• Το μόνο όφελος από την διάθεση προσωπικού της FRONTEX στην Ελλάδα, είναι ότι πλέον υπάρχει άμεση πιστοποίηση των ελληνικών παρατηρήσεων για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία.
Είναι καιρός πλέον, ακόμη και για τον πλέον διστακτικό, να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα, ικανά για ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, πέρα από ιδεολογικοκοινωνικές ευαισθησίες «κοινωνικών φορέων», ψευτοανθρωπιστικών - εμπορικών οργανώσεων και ΜΚΟ, οι οποίες ουδόλως πρέπει να ενδιαφέρουν όταν τίθεται ζήτημα Εθνικού συμφέροντος.

Ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, είναι η ανέγερση Περίφραξης Ασφαλείας κατά μήκος των σημείων διεισδύσεως των ελληνοτουρκικών συνόρων, με επιτήρηση τόσο από ηλεκτρονικά μέσα, όσο και περιπολίες στρατιωτών και συνοριοφυλάκων.

Πρόκειται για ένα ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, το οποίο αποδίδει διαπιστωμένα, εάν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα που είχε στην περίπτωση του Ισραήλ, το οποίο επεχείρησε να θωρακίσει με δραστικό τρόπο τα σύνορά του από τις διεισδύσεις ισλαμιστών τρομοκρατών. Η μέχρι σήμερα εμπειρία των ισραηλινών αρχών, διαπιστώνει ότι ο βαθμός ασφαλείας που εξασφαλίσθηκε από το Security Fence είναι σχεδόν 100%.

Πλεονεκτήματα του μέτρου:

• Υψηλή και άμεση απόδοση.
• Οικονομική διαχείριση ανθρωπίνων πόρων για επιτήρηση των συνόρων.
• Αποδέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων από πάρεργα που ταλαιπωρούν το προσωπικό κι επιδρούν αρνητικά στο ηθικό.
• Επίδειξη αποφασιστικότητας με πολιτικοδιπλωματικές προεκτάσεις, ιδίως εναντίον της μονίμως κακόπιστης κι εχθρικής Τουρκίας.
• Εξασφάλιση χρόνου και πολιτικού κεφαλαίου για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις από θέση ισχύος, με την Τουρκία.

Μειονεκτήματα ουσιαστικά, δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επίδειξη ψευτοευαισθησίας και η πρόκληση αντιδράσεων από τις γνωστές θορυβοποιούσες μειονότητες, περί «Τείχους Ντροπής», «Μεσαιωνικού σκοταδισμού», «Απάνθρωπων μέτρων» και άλλα αβάσιμα και αόριστα φληναφήματα που έχουμε συνηθίσει στην δημοκρατία μας. Αλλά όλα αυτά δεν αποτελούν παρά παροδικό θόρυβο, ο οποίος σύντομα καταλαγιάζει όταν γίνονται αντιληπτά τα άμεσα αποτελέσματα και η απόδοση του μέτρου.
Είναι ευνόητο ότι η Περίφραξη Ασφαλείας θα αποτελεί προσωρινό μέτρο. Ανά πάσα στιγμή, όταν καταστεί αντιληπτό ότι το πρόβλημα έχει εξαλειφθεί, η περίφραξη μπορεί να περιορισθεί ή και να καταργηθεί.

Αρκετά με τις ιδεοληψίες, τα ψευτοϊδεώδη και τις ποικίλες ευαισθησίες στο όνομα του επιλεκτικού ανθρωπισμού. Εκεί απέναντι, στην Τουρκία, διεξάγεται το μεγαλύτερο λαθρεμπόριο ανθρωπίνων ψυχών με τεράστια κέρδη. Η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να καταστεί συνυπεύθυνη και υπόλογη. Η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, πρέπει να αντιδράσει δυναμικά με ουσιαστικά, χειροπιαστά μέτρα, αντί να κυνηγά ανεμόμυλους σαν τον Δον Κιχώτη… Οι αρμόδιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο λαός ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Υπόλογοι είναι στον ελληνικό λαό και όχι στις ΜΚΟ και τις κάθε λογής διεθνείς οργανώσεις που θησαυρίζουν με τον ανθρώπινο πόνο.

19 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 28 Δεκεμβρίου 2010 - 2:46:00 μ.μ. EET  

Mια παρατηρηση:ακομη και αν ορθωθει η περιφραξη στον Εβρο,το Αιγαιο θα παραμεινει σουρωτηρι.Χρειαζεται συνολικωτερη αντιμετωπιση.Δεν ισχυριζομαι οτι εχω την απολυτη προταση λυσεως,απλως υπενθυμιζω οτι το προβλημα ειναι πολυσυνθετο,και ροκανιζει την εθνικη και κοινωνικη ασφαλεια της χωρας.Προεχει,πιστευω η συνειδητοποιηση της απειλης απο τον λαο και η εξουδετερωση των ΜΚΟ που λειτουργουν ως πεμπτη φαλαγγα.Και βεβαιως,ξεβρακωμα της Τουρκιας.Ηδη,υπαρχουν εντος Ε.Ε σημαντικες φωνες που αναγνωριζουν αυτην την πραγματικοτητα.Διαβασα στον ινφογνωμονα,π.χ,οτι την διαπιστωση αυτη την εκανε ο πρωην υφυπουργος εθνικης αμυνας της Γερμανιας Λοταρ Ρυλ:''η Τουρκια εκβιαζει την Ε.Ε μεσω της λαθρομεταναστευσεως''.Πιστευω οτι σε αυτον τον αξονα θα πρεπει να εστιασουμε την επικοινωνιακη μας πολιτικη-ως πρωτο βημα.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 4:24:00 μ.μ. EET  

Συμφωνώ με τον φίλο, αλλά πέρα από λόγια και διπλωματικές κινήσεις, μήπως πρέπει να κάνουμε και κάτι χειροπιαστό;

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 5:37:00 μ.μ. EET  

το να εχεις ενοπλες δυναμεις και να φοβασε να τις χρεισιμοποιησεις πρεπει να μην υπαρχει πουθενα αλλου στον κοσμο. εξηγουμαι
την προηγουμενη δεκαετια εκκαθαρισαμε ΟΛΑ τα ναρκοπεδια κατα προσωπικου του εβρου, αφαιρεσαμε απο τον στρατο την φυλαξη των συνορων και την δωσαμε στους ''συνοριοφυλακες'' οι οποιοι δεν διεθεταν ουτε τον εξοπλισμο, ουτε τα μεσα ουτε το νομοθετικο πλαισιο για να καλυψουν αυτην την αποστολη, στο δε αιγαιο το λιμενικο σωμα λογω ελληψης ανταλλακτικων (ζητουσαν κατσαβιδια,γερμανικα κλειδια και βοηθεια απο εμας στο παρακτιο περιπολικο) ειχε τα μεσα του αδρανη.
μεσα σε ολη αυτη την ζοφερη κατασταση τι περιμενετε να φυλαχθουν τα συνορα χερσαια και θαλασσια?
η μονη φθηνη και αποτρεπτικη λυση στη ξηρα ειναι οι ναρκες κατα προσωπικου (εδω δεν εχουμε να κανουμε με ''απελπισμενους'' αλλα με κανονικη εισβολη βαση σχεδιου. ειναι δηλαδη τυχαιο οτι το 80% των ''προσφυγων'' ειναι ανδρες ηλικιας 18 εως 30 ετων?) μην ξεχτατε δε οτι και ο φραχτης του ισραηλ εχει ναρκοπεδιο και μετα τοιχο με φυλακια ανα καποια μετρα. στη θαλασσα ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα. μια καλη και φθηνη λυση θα ηταν η αναπτυξη σταθμων UAV (τα ελληνικης κατασκευης ΠΗΓΑΣΟΣ-2 φανταζουν ιδανικα) 2 σταθμοι δηλαδη με 6 οχηματα για τον καθενα συνολο δηλαδη 12 UAV ανα μεγαλο νησι(σαμοθρακη,λημνος,λεσβος,χιος, σαμος,λερος,κως,ροδος)και η real time μεταδοση εικονας απο το flir τους μεσω link11 στις κανονιοφορους του ΠΝ για αμεση επεμβαση που θα εχουν ως βαση ανα μια τα ανωτερω 8 νησια.
λυσεις υπαρχουν πολλες, θεληση υπαρχει αραγε?

γάτος

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 5:50:00 μ.μ. EET  

Φράκτες έχουν και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Νομίζω οτι για τον Εβρο, θα έλυνε το πρόβλημα. Βεβαίως για να γίνει αυτό, πρέπει οι κυβερνώντες να θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, ή να τους υποχρεώσει ο λαός να το λύσουν. Όταν όμως έχεις μείνει απο λαό, οι δε κυβερνήσεις είναι άχρηστες, τότε το πρόβλημα διογκώνεται.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 6:43:00 μ.μ. EET  

Υπαρχουν 'Ελληνες' που πληρωνονται συστηματικα για την ελευση, ενκατασταση, διαβρωση της Ελληνικης κοινωνιας...διοτι εαν δεν υφιστατο βασις εγγαθυδρισης βασει σχεδιου δεν θα υπηρχε και προβλημα. Οι 'μεταναστες' πληρωνονται και τουσ γεμιζουν ψευδοι να αφησουν την πατριδα τους και να ερθουν στην Ελλαδα. Ολα ειανι βασει σχεδιου, τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 6:49:00 μ.μ. EET  

50.000 λαθραίοι το 6μηνο, άρα 100.000 το έτος, άρα 1.000.000 την 10ετία.
Δηλαδή το 2050 η Ελλάδα θα έχει 15 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων τα 6 λαθραίοι.
Καλά κρασιά.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 8:53:00 μ.μ. EET  

Δεν νομίζω ότι η ανέγερση περίφραξης λύνει το πρόβλημα.

Πέρα από το οικονομικό του θέματος, το ανατολικά μας σύνορα με την Τουρκία στο μεγαλύτερο τους μήκος αντιστοιχούν στον μέσο ρου του Έβρου. Που θα χτιστεί η περίφραξη;
Και μην μου πείτε "στην όχθη" γιατί λόγω των πλημμυρών αυτές δεν είναι σταθερές, και αφετέρου αν κάποιος λαθρομετανάστης φτάσει σε κάποια νησίδα ή έστω στα αβαθή εντός του ποταμού, αλλά από την ελληνική πλευρά, τότε θα έχει ήδη μπεί στην Ελλάδα χωρίς να έχει περάσει την περίφραξη.

ΥΓ: Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η περίφραξη δεν αναιρεί την υποχρέωση αστυνόμευσης/επιτήρησης της. Αν αυτή όμως γίνεται σωστά, τότε το κόστος κατασκευής της περίφραξης είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα είχαμε μόνο με σωστή αστυνόμευση/επιτήρηση χωρίς περίφραξη.
Αν από την άλλη έχουμε μόνο περίφραξη χωρίς σωστή αστυνόμευση/επιτήρηση, τότε η (σκέτη) περίφραξη δεν θα προσφέρει κάτι χειροπιαστό.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 9:04:00 μ.μ. EET  

Ημίμετρο μου ακούγεται.Πως θα τους σταματήσει ένας ''φράχτης'';Άνθρωποι που δεν έχουν δεί θάλασσα στη ζωή τους και περνούν από το Αιγαίο.Και άντε τους συνέλαβες(ή μαλλον παραδόθηκαν μόνοι τους).Μετά;Τους δίνεις το χαρτί - σε 30 μέρες πρέπει να εγκαταλήψεις τη χώρα - ποιός από αυτους θα γυρίσει πίσω;Με αυτούς που δεν μπορούν να απελαθούν λόγω καταγωγής τι θα κάνεις;Με λίγα λόγια και για να μην κουράζω το θέμα είναι πως θα τους γυρίσεις πίσω και όχι η φύλαξη των συνόρων.

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 11:01:00 μ.μ. EET  

(@ 28 Δεκεμβρίου 2010 6:43:00 μ.μ.)

"ενκατασταση" - εγκατάσταση
"εγγαθυδριση" - εγκαθίδρυση
"ψευδοι" - ψεύδη

Και εις ανώτερα...

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2010 - 11:44:00 μ.μ. EET  

1) 7.62x51mm NATO: $120 /150 rounds
2) cojones politicos (Greco): $1B /gr
3) λαθροκαταληψίες : 1-2M

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 - 11:00:00 π.μ. EET  

28 Δεκεμβρίου 2010 11:01:00 μ.μ. GMT+02:00

Thanks for the corrections! You left out the 'τουσ' instead of τους. In any event do not let the misspelled words detract from the truth. It has been some time...I'll try not to respond very late at night! Thanks, and in the spirit of Christmas, Happy New Year- Χρονια Πολλα- I mean it.

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 - 11:12:00 π.μ. EET  

Και μια αντιαρματική τάφρος μαζί δε θα έβλαπτε!

Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2010 - 1:02:00 μ.μ. EET  

Από όσα διαβάζω και από την εμπειρία μου με τους αλλοδαπούς .... από την Ευρώπη, Άγγλους, Γάλλους Πορτογάλλους, Γερμανούς κ.τ.λ., η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι: - "Πιστεύουν οτι δεν τους αφορούν τα Ελληνοτουρκικά και εν γένει τα δικά μας προβλήματα με τους γείτονες. Η άποψή τους είναι ότι οφείλουμε να τα βρούμε μαζί τους."

Η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη και οι Έλληνες είναι, κατ' αυτούς, μασκαράδες, άρα η πλάστιγγα γέρνει προς το μέρος των Τούρκων!

Σκασίλα του, του Όλιν Ρεν από την Φινλανδία, αν η Τουρκία παραβιάζει τα σύνορά μας ή ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο και έχει δηλώσει το διαβόητο Casus Beli!

Άρα, δεν μας απομένει παρά να λάβουμε τα δικά μας μέτρα, ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!

Δυστυχώς, ο Λαός μας αφ΄ενός δέχεται έναν καταιγισμό προπαγάνδας από παντού - για πολλούς και διαφόρους λόγους - και αφ' ετέρου έχουμε δεθεί με πελατειακές σχέσεις με τα κόμματα και τους πολιτικάντες!

Αν δεν αλλάξουν οι ηγέτες της χώρας και δεν διορθωθούν όσα έπρεπε μετά την μεταπολίτευση και να γίνουν καλλίτερα και όχι χειρότερα, δεν βλέπω φως.

Ευμένης ο Καρδιανός

Dimitris Papadopoylos 29 Δεκεμβρίου 2010 - 7:53:00 μ.μ. EET  

Πράγματι παρόμοιο φράχτη έφτιαξαν και οι Ίσδραηλίτες, αλλά η αποτελεσματικότητά του οφείλεται και στο γεγονός ότι αυτοί δεν ειναι Έλληνες. Θέλαω να πώ ότι ακόμα και εάν εκτελέσουν επί τόπου τους Παλαιστήνιους ενώ προσπαθούν να περάσουν τον φράχτη, καμία οργάνωση δεν θα τους επιβάλει κυρώσεις, κανένας πρόεδρος της Αμερικής ή της Γερμανίας δεν θα φωνάξει για καταπάτηση ανθρωπίνων διακαιωμάτων.
Δηλαδή όλα τα ζώα του Θεού δεν ειναι ίδια μεταξύ τους, γιατί απλά δεν έχουν όλα τα ίδια δόντια ούτε τα ίδια νύχια!

konion 30 Δεκεμβρίου 2010 - 9:34:00 π.μ. EET  

Ποιὸς ἔχει τὰ κότσια νὰ φτιάξη τέτοιο τεῖχος;

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2010 - 1:13:00 μ.μ. EET  

Eχετε παει στον Εβρο ?? έχετε υπηρετήσει εκεί ? Μονο τότε θα καταλαβαίνατε τι βλακεία ειναι η ιδέα της περίφραξης ! Αφου το σύνορο ειναι το ποτάμι και υπάρχουν τα αναχώματα.... (εκτός Καρααγατς).
Αλλού ειναι το θέμα : υπάρχει πολιτική βούληση να κοπεί η λαθροείσοδος ?? ΟΧΙ !! αν υπήρχε θα βρισκόταν και ο τρόπος.


Rover

Ανώνυμος 30 Δεκεμβρίου 2010 - 4:30:00 μ.μ. EET  

μπορούμε να βάλουμε και πινακίδες για ναρκοπέδια (και στα αραβικά) τα οποία θα ναι εικονικά αλλά θα αποτρέπουν,όπως κάνουν κάποιες χώρες για διάφορους λόγους πχ σε μία μεγάλη ευθεία ενός επαρχιακού δρόμου στην Πολωνία έχουν τοποθετήσει ένα χάρτινο αστυνομικό όχημα μια όψης που είναι τόσο απλό αλλά και πετυχημένο που αμέσως ελαττώνεις ταχύτητα όπως κάνει και η Ρωσία που φτιάχνει πλαστικά εικονικά οχήματα.

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 - 12:16:00 μ.μ. EET  

ο φραχτης δε θα ειναι για να μην μπαινουν αλλοι μα για να μη μπορουν να φυγουν αυτοι που ειναι εδω.
χαχα πασοκ-αναπτυξη-ευημερια-σοσιαλισμος

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2011 - 3:01:00 μ.μ. EET  

Χωρίς σύστημα απέλασης ή επαναπατρισμού τα τείχη, τα ΚΕΠΥ οι λοιπές εμπνεύσεις είναι πράγματα ανούσια, αναποτελεσματικά ή απλά γελοιότητες.

Απλώς μπορεί να περιοριστεί ο ρυθμός εισόδου των λαθρομεταναστών και αυτό σε μικρό βαθμό, διότι ως γνωστό δεν έρχονται μόνοι τους αλλά τους κατευθύνουν κάποιοι οι οποίοι πληρώνονται αποκλειστικά για να τους φέρουν στην Ελλάδα.


Είναι τοσο δύσκολο αυτός που μπαίνει παράνομα στην Ελλάδα να οδηγείται σε ένα αεροπλάνο και στη συνέχεια να στέλνεται πίσω στην χώρα του;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP