Θράκη: η Eλληνική δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Eκδικάστηκε η μήνυση που υπέβαλε η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου κατά της τουρκόφρονης εφημερίδας ”Μιλλιέτ”, για τα γνωστά γεγονότα και την κάλυψή τους, όταν υπηρετούσε ως δασκάλα στο μειονοτικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου στον Έβρο. Με βάση την απόφαση που επιδόθηκε από το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, η ”Μιλλιέτ” καταδικάστηκε να πληρώσει στην ηρωική δασκάλα αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ. Για το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. η απόφαση κρίνεται άκρως σημαντική, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται να καλύψει τα ελλείμματα της πολιτικής του κράτους, το οποίο αφήνει Έλληνες πολίτες στη Θράκη απροστάτευτους στο έλεος του τουρκικού παρακράτους.

Σύμφωνα με τα όσα έκρινε το δικαστήριο, η απόφαση πρέπει μέσα σε 15 μέρες να δημοσιευτεί στην εφημερίδα ”Μιλλιέτ”. Κρίνεται ως άμεσα εκτελεστή πληρωμή 30.000 ευρώ από την αποζημίωση, ενώ αποφασίστηκε τα δικαστικά έξοδα 4.000 ευρώ να πληρωθούνε από την εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται πως η Χαρά Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο (δήθεν είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ), ήταν αβάσιμη. Να τονιστεί πως είναι η πρώτη από τις αγωγές που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στις μειονοτικές εφημερίδες ”Γκιουντέμ”, ”Μιλλιέτ” και ”Μπιρλίκ”, για τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε όταν υπηρετούσε ως δασκάλα δημοτικό του Μεγάλου Δερείου.

Η αγωγή που υπέβαλε η Χαρά Νικοπούλου στην εφημερίδα ”Γκιουντέμ”, εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, και τώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση. Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της άλλης μειονοτικής εφημερίδας (”Μπιρλίκ”), διέψευσε ο ίδιος την είδηση που δημοσίευσε στην εφημερίδα του σε βάρος της Νικοπούλου και ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά.

http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_

3 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2010 - 8:19:00 μ.μ. EET  

Πάλι καλά που δεν τιμώρησαν την κ Νικοπούλου!!! Όλα να τα περιμένεις απ΄αυτό το κράτος!!! ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!

ΒΗΣΟΣ 19 Δεκεμβρίου 2010 - 8:59:00 π.μ. EET  

http://proxeneio-stop.org/
ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ – ΣΤΟΠ / DEFOL!
ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2010 - 7:41:00 μ.μ. EET  

να τι προσωπα επρεπε να κυβερνουν την Ελλαδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP