Εν Τάχει

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

• Την περιοχή ευθύνης του Α’ Σώματος Στρατού επισκέφτηκε χθες ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος. Αφού ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, ο Αρχηγός μετέβη στην ΧΧIV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (Λιτόχωρο) προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την πρόοδο ενεργοποίησης των νεοπαραληφθέντων αυτοκινούμενων πυροβόλων Μ109A3GA2. Ακολούθως, επισκέφτηκε το πεδίο βολής της 15ης Ταξιαρχίας Πεζικού στη περιοχή της Καστοριάς για να παρακολουθήσει τη διεξαγωγή βολών. Οι επισκέψεις σε μονάδες του στρατεύματος συνεχίστηκαν και σήμερα με τον αεικίνητο Α/ΓΕΣ να επισκέπτεται μονάδες στην περιοχή ευθύνης του Δ' ΣΣ.

• Προβληματισμό προκαλεί στην Ολλανδική κυβέρνηση η καθυστέρηση στις παραδόσεις των ε/π ΝΗ-90. Ο Σμηναγός Rik Janssen, υπεύθυνος του προγράμματος ένταξης του NH90 στην Ολλανδική Διοίκηση Ελικοπτέρων, προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα στο περιθώριο του συνεδρίου Heli-Power 2010 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τον Σμηναγό Janssen, αν αποσυρθούν τα ε/π Lynx τα οποία επιχειρούν σε ρόλο SAR παντός καιρού, θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό κενό στις Ολλανδικές ικανότητες SAR κατά μήκος των ακτών της χώρας για μια περίοδο 6 μηνών, καθώς δεν θα υπάρχουν αρκετά εκπαιδευμένα πληρώματα διαθέσιμα για επιχειρήσεις SAR με τα νέα ΝΗ-90. Τον ρόλο SAR κατά την διάρκεια της ημέρας θα εξακολουθούν να καλύπτουν τα ε/π AB412 SP της Koninklijke Luchtmacht. Η Ολλανδία έχει παραγγείλει 20 ΝΗ-90, 12 εκ των οποίων στην ναυτική διαμόρφωση (ΝFH - Nato Frigate Helicopter).

• Νέες φωτογραφίες από τις δοκιμές του S-120 "Παπανικολής" ήλθαν αυτές τις μέρες στην δημοσιότητα. Στο παρακάτω στιγμιότυπο, το νέο απόκτημα του ΠΝ αποπλέει από το χιονισμένο Κίελο (30/11)

6 σχόλια:

ΑΡΤΑΞΕΡΞΗΣ 5 Δεκεμβρίου 2010 - 4:15:00 μ.μ. EET  

Για παρελάσεις και τελετές είναι πρωτοι οι αρχηγοί να δούμε τι θα έκαναν όταν θα εμπαινε σε εφαρμογή το σχεδιο βαριοπούλα στην θράκη.......

enkripto 5 Δεκεμβρίου 2010 - 4:19:00 μ.μ. EET  

Πόλεμο

ΑΡΤΑΞΕΡΞΗΣ 5 Δεκεμβρίου 2010 - 4:38:00 μ.μ. EET  

Ποιοι θα έκαναν πόλεμο; Οι δικοί μας δεν είχαν πάρει μυρωδιά τι θα γινόταν τώρα μετά από τόσα χρόνια κατάλαβαν ότι δεν τα είχαν υπολογίσει καλά και ορθά τα πράγματα ούτε είχαν καταλάβει την σοβαρότητα της απειλής. Είμαστε ακόμα σε νηπιακό στάδιο θέλει πολύ δουλειά για να ιδρύσουμε σύγχρονο και αποτελεσματικό στρατό.

ΑΡΤΑΞΕΡΞΗΣ 5 Δεκεμβρίου 2010 - 9:48:00 μ.μ. EET  

Εγραψα ένα σχόλιο για την βαριοπούλα και ανετοιμότητα των ελληνικών σχεδίων συμφωνείς η διαφωνείς;

enkripto 5 Δεκεμβρίου 2010 - 10:21:00 μ.μ. EET  

αν ρωτάς εμένα προσωπικά, βεβαίως και διαφωνώ

ΑΡΤΑΞΕΡΞΗΣ 5 Δεκεμβρίου 2010 - 10:32:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή ήμασταν έτοιμοι; είχαμε ετοιμαστεί;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP