Βόμβες μεγατόνων Wikileaks και για την Ελλάδα

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Μυστικά ντοκουμέντα του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπαρτμεντ έρχονται στο φως από τον ιστότοπο Wikileaks και αναμένεται να προκαλέσουν σάλο τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Τα ντοκουμέντα αφορούν τους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Ρωσία αλλά και την Ελλάδα. Ο Wikileaks διαβεβαιώνει ότι οι αποκαλύψεις θα είναι τρομακτικές.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα που αναμένεται να έρθουν στο φως στην πραγματικότητα είναι οι συνομιλίες των Αμερικανών πρεσβευτών στη χώρα μας, με αξιωματούχους των ελληνικών κυβερνήσεων. Αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ, το σκοπιανό, το ελληνοαλβανικό και το κυπριακό! Επιπλέον ανάμεσα στα έγγραφα φέρονται να υπάρχουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών.

Ανάλογου περιεχομένου είναι και τα ντοκουμέντα που θα δοθούν στη δημοσιότητα για την Ρωσία, ενώ σάλος υποστηρίζει ο ιστοτόπος θα προκληθεί με όσα αποκαλυφθούν για το παρασκήνιο των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η δημοσίευση των εγγράφων αναμένεται σήμερα ή το πολύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στον ιστότοπο, στις εφημερίδες New York Times, Guardian και το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ακτιβιστών του, θα δημοσιευθούν ξανά γύρω στις 100.000 έγγραφα και ντοκουμέντα, τα οποία αφορούν αυτή τη φορά την απόρρητη αλληλογραφία των 300 αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων ανά τον κόσμο με την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις αμερικανικές πρεσβείες να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους αρχείο από το 2006 μέχρι το 2009 και σε περίπτωση που ανακαλύψουν σημαντικές απόρρητες πληροφορίες να ενημερώσουν κατεπειγόντως στο υπουργείο, ώστε να ενημερωθούν έτσι η αμερικανική κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών που πιθανόν εμπλέκονται στις αποκαλύψεις.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών φοβάται επίσης μήπως δημοσιευθούν και φάκελοι που αφορούν τους κρατουμένους στο Γκουαντάναμο και γενικά το στρατόπεδο.

http://www.epikaira.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2010 - 9:58:00 μ.μ. EET  

Για να δούμε τι θα δούμε...απορώ πως αυτός ο απίθανος ιδρυτής του wikileaks είναι ακόμη ζωντανός!

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2010 - 6:03:00 μ.μ. EET  

Πρώτον δεν είναι απίθανος για να διαθέτει τέτοιον όγκο σοβαρών και διαβαθμισμένων πληροφοριών. Και δεύτερον, λογικό είναι κάποιες από αυτές να τις έχει καβατζώσει για ασφάλεια σε περίπτωση που πάθει κανένα 'άτύχημα'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP