H Μουσταφάογλου υπόσχεται βοήθεια από την …Τουρκία αν εκλεγεί

Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Oι υψηλοί τόνοι της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην στελέχους του ΠαΣοΚ και ανεξάρτητης πλέον υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής ενός αμιγώς μειονοτικού συνδυασμού, έχει στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
Η κυρία Μουσταφάογλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2009, ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων την υποψηφιότητά της δίνοντας έμφαση στην τουρκική καταγωγή της και αποστασιοποιούμενη από το ΠαΣοΚ. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι δηλώσεις της στις συγκεντρώσεις γίνονται ολο και πιο επιθετικές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την προχθεσινή ομιλία της σε κοινότητα Ρομά στην Καλκάντζα. Εκεί, μεταξύ όλων των άλλων, η κυρία Μουσταφάογλου τόνισε επανειλημμένως ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει στον τουρκικό συνδυασμό», ενώ ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της στην περιοχή κ. Αλί Χασάν είπε ότι «εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών». Η κυρία Μουσταφάογλου αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην περιοχή λέγοντας: «Πρέπει πλέον να σωθούμε από τη φτώχεια,να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά μας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση,αυτό το έθνος δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά.Αυτή η χώρα είναι μπατιρισμένη. Εμείς θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία,θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Η ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία της Κομοτηνής δήλωσε επίσης ότι πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά της περιοχής τη θρησκεία τους και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να μπορούν να λένε «είμαστε Τούρκοι» , ενώ επανειλημμένως έδωσε γραμμή στους ψηφοφόρους τονίζοντας ότι «η ψήφος των Τούρκων δεν πρέπει να πάει στους Τούρκους των άλλων συνδυασμών,αλλά στον τουρκικό συνδυασμό».

Η πολιτική στροφή της κυρίας Μουσταφάογλου, η οποία εθεωρείτο ένα από τα πλέον προοδευτικά στοιχεία της μειονότητας, αιφνιδίασε την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ, που τώρα επιχειρούν με απεγνωσμένες κινήσεις της τελευταίας στιγμής να περιορίσουν τη διαρροή ψήφων προς τον μειονοτικό συνδυασμό. Για τον σκοπό αυτόν γίνονται απόπειρες προσέγγισης μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας. Παρά ταύτα, η διαχείριση των τελευταίων μηνών και ειδικώς της εποχής κατά την οποία ο κ. Σ. Ξυνίδης ήταν Γραμματέας του κόμματος, έχει γίνει εσχάτως αντικείμενο έντονης κριτικής από τοπικά στελέχη και βουλευτές. Το στοιχείο που προβληματίζει ιδιαιτέρως την κυβέρνηση είναι η απόπειρα κύκλων της μειονότητας να καλλιεργήσουν διαφορετική εκλογική συμπεριφορά μεταξύ των μελών της, διοχετεύοντας ψήφους σε «δικούς τους» συνδυασμούς, ενώ την ίδια στιγμή αναβιώνει το (ακραίων θέσεων) κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=364788&dt=04/11/2010#ixzz14J8e74EA (αναδημοσίευση από το Antinews)

5 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2010 - 3:16:00 μ.μ. EET  

Ρε στείλτε την πίσω στην Μογγολία να χορεύει το χορό της κοιλιάς στο τραπέζι κανενός μογγολόμπεη που θέλει και εκλογές το σούργελο. Τσαντόρ μπούργκα και πολύ της πάει. Ας πάει στην πατρίδα της να τα διεκδικήσει. Εδώ είναι Ελλάδα και αν της αρέσει. Αν δεν της αρέσει πίσω στην στέππα γρήγορα!!!!

Ανώνυμος 4 Νοεμβρίου 2010 - 5:48:00 μ.μ. EET  

ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΘΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΕΔΩ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ? ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

Ανώνυμος 5 Νοεμβρίου 2010 - 1:48:00 π.μ. EET  

Ε ρε Σαρία που σου χρειάζεται!

konion 5 Νοεμβρίου 2010 - 11:01:00 π.μ. EET  

Ἄνθρωπος μὲ ἦθος. Ἀφου χρησιμοποίησε τὸ ΠΑΣΟΚ νὰ γίνη γνωστή, τώρα θυμήθηκε τὴν καταγωγή της.
Αὐτή, βάζω στοίχημα πουλάει καὶ τὴν μάνα της.

wagelis 5 Νοεμβρίου 2010 - 4:56:00 μ.μ. EET  

Φιλε konion, αυτή και ο ΓAΠ την μάνα τους δεν την
πουλάνε.
Την Ελλάδα έχουν πουλήσει.Και το παράδοξο είναι ,ότι μερικοί Έλληνες τους χειροκροτάνε κιόλας.Με τις υγείας μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP