Εν Τάχει

Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

• Στην παραγγελία ακόμα 9 επιθετικών ελικοπτέρων Τ-129 προχώρησε η Τουρκία, υπογράφοντας σχετικό συμβόλαιο με την AgustaWestland, συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο συμπεριλαμβάνει και την προμήθεια ανταλλακτικών για την υποστήριξη των ε/π. Τα επιπλέον 9 ε/π θα συναρμολογηθούν από την ΤΑΙ και η παράδοση του πρώτου, σε βασική διαμόρφωση, υπολογίζεται για τα μέσα του 2012, περίπου 1 έτος νωρίτερα από την παράδοση του 1ου εκ της παρτίδας των 51 ε/π της αρχικής παραγγελίας. Με αυτό τον τρόπο ο τελικός αριθμός των υπο προμήθεια Τ-129 για τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διαμορφώνεται στα 60 ε/π.

• Ένα ακόμα ενδιαφέρον νέο: Σύμφωνα με σχετικές αναφορές η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται την αγορά 200 περίπου (ορισμένοι ανεβάζουν τον αριθμό στα 270) ελαφρώς μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης Leopard 2E από την Ισπανία αντί τιμήματος 3 δισ. €.

• Έφθασαν από την Γερμανία τα πρώτα 70 αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109Α3GE A2 των 155mm για τον Ελληνικό Στρατό. Ο ΕΣ θα παραλάβει συνολικά 223 Μ109Α3GEA2 καθώς και ανταλλακτικά για την υποστήριξη τους από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού, γεγονός που θα επιτρέψει την σταδιακή απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των ρυμουλούμενων πυροβόλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP