"Τα παιδία παίζει" στο Υπουργείο Εξωτερικών

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Χαμόγελα και θυμηδία προκάλεσε η απάντηση του ΥΠΕΞ στις αποκαλύψεις Λυγερού/Κωνσταντακόπουλου για τις μυστικές συνομιλίες για το Αιγαίο.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας έκανε λόγο για "φοβικές αντιλήψεις επί των εξωτερικών σχέσεων" και απέδωσε το έγγραφο που ήρθε στην δημοσιότητα σε "διερεύνηση τεχνικών και νομικών παραμέτρων" από πλευράς της υπηρεσίας, και όχι στις μυστικές συνομιλίες που διεξάγονται κατ'εντολή του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απέδωσε στους συντάκτες δημοσιεύματος του "Κόσμου του Επενδυτή" με τον τίτλο "Στο φως οι μυστικές διαπραγματεύσεις" : "επιλεκτική δημοσιοποίηση αποσπασμάτων σημειώματος της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών", "διαστρέβλωση", "αυθαίρετη ερμηνεία του περιεχομένου και του σκοπού σύνταξης του εγγράφου", "παραπληροφόρηση" και "κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας". Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται το περιεχόμενο υπηρεσιακού εγγράφου με την επισήμανση πως πρόκειται για την απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο και την αποκάλυψη των τουρκικών απαιτήσεων για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και Καστελόριζο, καθώς και των ελληνικών θέσεων. Συνεχίζοντας ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε πως πρόκειται για "δημοσιοποίηση πληροφοριών που είχαν διαβαθμιστεί με τον χαρακτηρισμό "άκρως απόρρητο" και άρα οι συντάκτες υπονόμευσαν τη διπλωματική προσπάθεια της χώρας".

Πάντα κατα τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ το επίμαχο έγγραφο δεν έχει κάποια σχέση με τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών, αλλά "προκλήθηκε από σχετικό ερώτημα της υπηρεσιακής ηγεσίας, με σκοπό τη διερεύνηση ορισμένων τεχνικών και νομικών παραμέτρων που αφορούν την υφαλοκρηπίδα (!!!!!), προκειμένου να διαμορφωθεί καταλλήλως η ελληνική απάντηση σε αβάσιμους τουρκικούς ισχυρισμούς έναντι διαμαρτυριών μας περί παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας".

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών υπογραμμίζει τέλος ότι "οι ισχυρισμοί για εγκληματική αμέλεια" είναι "κενοί περιεχομένου και σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων", ενώ η επίκληση της "θεωρίας περί "μυστικής διπλωματίας" εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τη διαιώνιση μιας....φοβικής αντίληψης για τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας", υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα ενημερώσει αναλυτικά για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διεύρυνση της ΕΕ αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόσο την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2010 - 8:35:00 μ.μ. EET  

Εμείς κοιμόμαστε και η (μαύρη) "τύχη" μας (ΓΑΠ) δουλεύει και μας δουλεύει. Όλο το ζουμί του νεώτερου "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" είναι το ξεπούλημα της Χώρας και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή.

Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2010 - 10:47:00 μ.μ. EET  

Ναι αλλά ΑΝ. λέω εγώ τώρα, ΑΝ το ΥΠ.ΕΞ. στο συγκεκριμένο έχει δίκιο???
Τότε μήπως είναι σκοτεινή και προδοτική η στάση κάποιων φιλάδων και των τσανακίων τους, που στο βωμό της αύξησης πωλήσεων, (των ήδη νεκρών πωλήσεων βλπ. ΤΟ ΒΗΜΑ),σπεκουλάρουν τις έστω και ερασιτεχνικές προσπάθειες μιας κυβέρνησης???
Και προσοχή μην θεωρηθεί η γνώμη αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στον ΓΑΠ ή σε οποιοδήποτε ΓΑΠ!!
Άλλο όμως ανικονότητα και άλλο ηθελημένη προδοσία!!

ΑΧΕΡΩΝ 30 Νοεμβρίου 2010 - 9:36:00 π.μ. EET  

Για να αρχισε τα ξορκια ο Δελαβεκουρας,σιγουρα ειναι ''διανα''οι πληροφοριες.

Ανώνυμος 8 Ιανουαρίου 2011 - 4:10:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμο 29 Νοεμβρίου 2010 10:47:00 μ.μ. GMT+02:00


Αν, λέω ΑΝ, ακόμη πιστεύεις ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΥΠΕΞ είχε δίκιο, αν διαβάσεις το http://www.enkripto.com/2011/01/blog-post_08.html θα αλλάξεις γνώμη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP