Δίχασε τη ΠΑ η ομιλία Πάγκαλου

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου,ενώπιον μηχανικών της ΠΑ, έχει ήδη «διχάσει» τη Πολεμική Αεροπορία! Ιπτάμενοι εναντίον μηχανικών και το αντίστροφο. Οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ αγαστές ,λόγω του γνωστού θέματος της «αρχαιότητας».

Ο Θ.Πάγκαλος πήγε χθες στο Πολεμικό Μουσείο και σύμφωνα με τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της ομιλίας του είπε :
«Έχετε κάποιο πρόβλημα με τις αμοιβές σας σε σχέση με τις αμοιβές των συναδέλφων σας που είναι μάχιμοι. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω το ζήτημα και δεν θα το απαντήσω. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η κυβέρνηση το γνωρίζει το θέμα και το σκέπτεται ,το αντιμετωπίζει. Δεν ξέρω πως ακριβώς θα γίνει αλλά πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μην διαιρούνται σε κατηγορίες άνθρωποι που έχουν την ίδια δουλειά,αλλά να ενώνονται». Σ΄ αυτό το σημείο χειροκροτήθηκε θερμά. Κανείς δεν θέλησε να διακόψει τον αντιπρόεδρο για να του εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για θέμα αμοιβών αλλά για καθαρά «ηθικό θέμα» όπως υποστηρίζουν οι μηχανικοί.
«Η επισκευή ενός αεροπλάνου είτε πολιτικού,είτε πολεμικού, είναι μία παραγωγική δραστηριότητα. Άρα εσείς είστε παραγωγικοί, με την αυστηρή οικονομική έννοια του όρου. Ο μάχιμος πιλοτος μπορεί να είναι ήρωας,μπορεί να διακινδυνεύει τη ζωή του πάνω από το Αιγαίο κι όλα αυτά που όλοι λένε και καλά τα λένε. Αλλά δεν παράγει υπηρεσίες. Είστε παραγωγικοί» Δεύτερο κύμα χειροκροτημάτων.

Ο κ.Πάγκαλος βρήκε την ευκαιρία να διευκρινήσει και τη φράση που του αποδίδεται ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε». Εξήγησε ότι δεν εννοούσε ότι όλοι μαζί τα κλέψαμε αλλά περιέγραφε τη σχέση πολιτικών και ψηφοφόρων που μετά από δεκαετίες «ψηφοθηρικού παζαριού» μας οδήγησε σήμερα στο 65% των κρατικών δαπανών να προορίζεται για καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ο αντιπρόεδρος είναι γεγονός ότι κέρδισε τους μηχανικούς της ΠΑ,σίγουρα έβαλε απέναντι τους ιπτάμενους και παραμένει το ερώτημα να με την ομιλία του διεύρυνε την «απόσταση» που εδώ και πολλά χρόνια –κακώς- υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών.

www.onalert.gr

5 σχόλια:

Νίκος 24 Νοεμβρίου 2010 - 6:02:00 μ.μ. EET  

ε, αν όντως τους δίχασε (που πολύ αμφιβάλλω), κακό του κεφαλιού τους.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Νοεμβρίου 2010 - 2:39:00 π.μ. EET  

Καλα,ρε παλληκαρια της ΣΜΑ,στον Παγ-καλο επρεπε να προστρεξετε για αναγνωριση;Αν δεν σεβεστε οι ιδιοι τις θυσιες σας για την Αεροπορια,σεβαστειτε τουλαχιστον την στολη σας,και μην την θετετε χαλακι στα ποδια ενος αντιστρατιωτικου,προδοτικου κητους.

ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ 25 Νοεμβρίου 2010 - 7:44:00 μ.μ. EET  

Καλά τα είπε εάν πάμε και δούμε την καλύτερη αεροπορική δύναμη του κόσμου που είναι η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία θα δούμε ότι την μεγαλύτερη βαρύτητα την έχουν δώσει στην κατάρτιση των Μηχανικών-Τεχνικών που θεωρούνται από την κοινωνία οι επίλεκτοι.

ΑΧΕΡΩΝ 26 Νοεμβρίου 2010 - 5:49:00 π.μ. EET  

Εχεις οπλουργε την εντυπωση οτι αυτο ηταν το σκεπτικο του Κητους;

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2010 - 9:00:00 π.μ. EET  

"Δίχασε τη ΠΑ η ομιλία Πάγκαλου" μια χαρά τη κάνει τη δουλειά του! κάποιος είχε σχολιάσει παλαιότερα ότι ο παπούς του είχε κάνει τη δήλωση (δε ξέρω αν ισχύει)
"αν ήξερα τη μ@λ@κας είναι ο Έλληνας θα τον κυβερνούσα από δεκανέας". Ο εγγονός ίσως τα κατάφερε ακόμα καλύτερα γιατί κυβερνά, διαιρεί και βασιλεύει και μας τη λέει και σε όλους. Θητεία όμως έκανε? ερωτώ γιατί δεν βρίσκω κάποια αναφορά ψάχνοντας στο ιντερνετ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP