Σαμαράς: «Οχι» στο Μνημόνιο

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Του Γιώργου Δελαστίκ

Κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που έδωσε στη χθεσινή «Καθημερινή», όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο «συναίνεσης» με την κυβέρνηση Παπανδρέου: «Με όσους αποδέχονται τα αδιέξοδα του Μνημονίου δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας», τόνισε χωρίς περιστροφές. Είναι προφανές ότι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει την «αντιμνημονιακή» πολιτική που χάραξε ο ίδιος προσωπικά και η οποία όχι μόνο συγκράτησε την υπό αποσύνθεση ΝΔ μετά την πανωλεθρία στις προ έτους βουλευτικές εκλογές, αλλά και της προσπόρισε ουσιώδη εκλογικά οφέλη εξαιτίας της κατάρρευσης της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ κατά περίπου δέκα εκατοστιαίες μονάδες.

«Τον Οκτώβριο του 2009 η ΝΔ πήρε την πλειοψηφία σε μόνον 6 νομούς από τους 54. Δεκατρείς μήνες μετά από μια αληθινή εκλογική συντριβή κέρδισε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 32 από τους 54 νομούς! Σε αυτοδιοικητική βάση κερδίσαμε στους περισσότερους νομούς που είχαμε κερδίσει ποτέ. Σε σύγκριση με τις γενικές εκλογές, ανεβάσαμε τα ποσοστά μας παντού. Εκμηδενίσαμε τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ από τις 10,4 μονάδες σε 2» υπογράμμισε ο Α. Σαμαράς, ο οποίος κατέστησε σαφέστατο ότι παραμένει ριζικά αντίθετος με το Μνημόνιο, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται για να υποχωρήσει από τη θέση αυτή.

Εκανε λόγο για «πολιτική τεκμηριωμένης αντίθεσης με το Μνημόνιο» και χαρακτήρισε «ακόμη μια δικαίωση το ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν να υπογράψουν αντίστοιχο Μνημόνιο».

«Η θέση μας επαληθεύτηκε πλήρως από τα ίδια τα αποτελέσματα του Μνημονίου, που έχει ήδη πέσει έξω σε όλους τους στόχους του, διότι η ύφεση απορρόφησε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που πάρθηκαν» ισχυρίστηκε, υπογραμμίζοντας ότι αν η κυβερνητική πολιτική υπό το Μνημόνιο «συνεχίσει στο ίδιο αδιέξοδο, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτό που εμφανίστηκε ως «σωτηρία» ήταν καταστροφή».

Η αλήθεια είναι ότι έχει καταβληθεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και των σχετιζόμενων με αυτό κομμάτων και μέσων ενημέρωσης εντονότατη προσπάθεια να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ως δήθεν απόδειξη της «αποτυχίας» της «αντιμνημονιακής» πολιτικής του Α. Σαμαρά. Ως επιχείρημα προβάλλεται το ότι οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν ψήφισαν τους υποψηφίους της ΝΔ στον δεύτερο γύρο.

Πρόκειται περί παραπλανητικού τεχνάσματος. Η αντίθεση στο Μνημόνιο του αρχηγού της ΝΔ δεν απευθυνόταν βεβαίως προς την Αριστερά, αλλά προς τη βάση της ΝΔ, η οποία βρισκόταν σε άθλια κατάσταση μετά την περυσινή εκλογική συντριβή που την οδήγησε ο Κώστας Καραμανλής. Με δεδομένη και την αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη (η οποία είχε πάρει το 40% των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ), το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέτρεχε τον κίνδυνο να υποστεί νέα διαλυτική ήττα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κατάσταση γινόταν ακόμη πιο δύσκολη εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Α. Σαμαράς δεν είχε δική του «φράξια» στη ΝΔ, όπου οι μηχανισμοί ήταν καραμανλικοί ή μητσοτακικοί, ενώ ο Α. Σαμαράς είχε αναδειχθεί στην ηγεσία του κόμματος λόγω μιας εξέγερσης της βάσης του, δεν είχε όμως τον χρόνο ούτε καν να επιβάλει τον οργανωτικό του έλεγχο.

Η«αντιμνημονιακή» γραμμή Σαμαρά εξόπλισε την εκλογική βάση της Δεξιάς με μια πολιτική και ιδεολογική σημαία, που επέτρεπε στους ψηφοφόρους της ΝΔ να αισθάνονται ότι μπορούν να υπερκεράσουν το ΠΑΣΟΚ από πιο πατριωτικές θέσεις. Αυτό τους συσπείρωσε και πέτυχε να επιβραδύνει σχεδόν ολοκληρωτικά την πτωτική τάση της ΝΔ, βελτιώνοντας έτσι θεαματικά τη σχετική της θέση έναντι του ΠΑΣΟΚ που υπέστη βαρύτατες απώλειες, όχι όμως τέτοιες που να κλονίζουν τη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Η επιτυχία της «αντιμνημονιακής» γραμμής της ΝΔ γίνεται ακόμη σαφέστερη αν εξετάσει κανείς το εκλογικό Βατερλό του ΛΑΟΣ που υποστήριξε το Μνημόνιο και πλήρωσε γι’ αυτό βαρύτατο πολιτικό αντίτιμο, χάνοντας κάθε διεισδυτικότητα στον κόσμο της ΝΔ, όπως άλλωστε η επίσης φανατική υποστηρίκτρια του Μνημονίου Ντόρα Μπακογιάννη. Ουδέποτε φυσικά υπήρχε περίπτωση αριστερός ψηφοφόρος να ψηφίσει υπέρ του Νικήτα Κακλαμάνη ή υπέρ του απεχθούς δεξιού κυκλώματος ελέγχου της Θεσσαλονίκης.

Μια στρατηγικής σημασίας επιλογή


Η άρνηση του Α. Σαμαρά να εγκαταλείψει την «αντιμνημονιακή» στάση του συνιστά επιλογή στρατηγικής σημασίας. Εχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι με τη γραμμή αυτή θέτει αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ σε θέση μειοψηφίας, αφού όλοι οι Ελληνες γνωρίζουν πως η πλειοψηφία του λαού μας αντιτίθεται σφοδρότατα στην πολιτική που υπαγορεύει το Μνημόνιο. Θα αποτελούσε ασυγχώρητο πολιτικό σφάλμα να εγκαταλείψει οικειοθελώς η ΝΔ αυτό το στρατηγικό πλεονέκτημα για να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ. Χώρια που έτσι θα εμφανίζονταν δικαιωμένοι ΛΑΟΣ και Ντόρα και θα διευκολυνόταν η λεηλάτηση εκ μέρους τους της πλήρως αποπροσανατολισμένης πλέον εκλογικής βάσης της ΝΔ του καταρρακωμένου κύρους Σαμαρά.

ΕΘΝΟΣ

22 σχόλια:

ΚΑΚΟΣ 22 Νοεμβρίου 2010 - 7:28:00 μ.μ. EET  

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.......

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2010 - 8:45:00 μ.μ. EET  

σε 12 μήνες ξερίζωσε το μητοστακαίικο και εφερε το διαλυμενο κομμα της αξ.αντιπολίτευσης σε αποσταση αναπνοης απο το ΠΑΣΟΚ..αν αυτο για σενα ειναι τιποτα, δυο τινα συμβαινουν.

Η εχεις τικ στον ώμο ή σε λένε Αχμέτ Ιλχάν

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2010 - 9:48:00 μ.μ. EET  

Κατά τη γνώμη μου ο Αντώνης ένα απλό - αλλά δύσκολο- πράγμα πρέπει να κάνει και θα βρεθεί πρωθυπουργός σε χρόνο dt: να πείσει ότι δεν έχει ούτε «αντιμνημονιακή» στάση ούτε ΝΔ στάση ούτε τίποτα παρά μόνο Ελληνική στάση. Γιατί αυτή τη στιγμή αρκετός κόσμος αμφιταλαντέυεται αν είναι Ελληνική ή ¨Ελληναράδικη¨ k@

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2010 - 10:37:00 μ.μ. EET  

εγώ ξέρω ότι μόνο ένας Έλληνας ΥΠΕΞ είχε τα @@ να απελάσει Τούρκο πρόξενο απο την Κομοτηνή. Για όσους δεν το θυμούνται το όνομα του μεμετη ήταν Kεμάλ Γκιούρ και το σούτ το έφαγε με αριστοτεχνικό τρόπο τον Φλεβάρη του 1990.

"Ελληνικό ή Ελληναράδικο"; Αν ρωτήσεις το 99% του απλού κόσμου θα σου πεί Ελληνικό. Αν ρωτήσεις τους οπαδούς της πολιτικής ορθότητας που συχνάζουν πέριξ της πλατείας θα σου πεί Ελληναράδικο.

Εξαρτάται που ανήκει ο καθένας,απλά πραματα

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2010 - 10:59:00 μ.μ. EET  

O Σαμαράς είχε τα @@ κι έθαψε την καρριέρα του για τη Μακεδονία. Ο Δρακουμέλ και τα δρακουμελάκια ακόμα του το κρατάνε. Ο Λαός μας όμως θυμάται!

Ανώνυμος 22 Νοεμβρίου 2010 - 11:37:00 μ.μ. EET  

""Ελληνικό ή Ελληναράδικο"; Αν ρωτήσεις το 99% του απλού κόσμου θα σου πεί Ελληνικό"
Φίλε μου μπορεί για σένα (και για μένα) να είναι έτσι αλλά (προσωπικά) πιστεύω ότι ο πολύς κόσμος αμφιταλαντέυεται. 50% αποχή και οι ψήφοι στις τελευταίες εκλογές αυτό μου λένε. Ναι ξεφόρτωσε μπόλικη σαβούρα (έχει κι άλλη), κέρδισε πίσω αξιόλογο ποσοστό αλλά επαναλαμβάνω το κλειδί είναι να πείσει ότι το όχι στο μνημόνιο δεν είναι μια τεχνητή γραμμή συσπείρωσης για τη ΝΔ αλλά η βαθιά πίστη του για την Ελλάδα που θέλουμε και την πονάει. Αυτό δεν το έχει περάσει στο μέσο άνθρωπο που τρέχει κι αγωνιά όλη μέρα και χαζεύει λίγο τηλεόραση ή internet άμα βρει μισή ώρα ελέυθερη (ας μη μπούμε στη "συμβολή" των ΜΜΕ, ας δεχτούμε ότι θα λειτουργούν πάντα εχθρικά). Αν περάσει αυτό δε θα μπορεί να σταθεί κυβέρνηση ΓΑΠ παρά σαν συνώνυμο κυβέρνησης Τσολάκογλου και νομίζω οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές k@

ΒΗΣΣΟΣ 23 Νοεμβρίου 2010 - 5:36:00 μ.μ. EET  

Ανωνυμε εάν νομίζεις ότι ο Αντωνάκης εφερε το διαλυμενο κόμμα της αξ.αντιπολίτευσης σε αποσταση αναπνοης απο το ΠΑΣΟΚ τότε φίλε έχεις πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο να το κοιτάξεις..........

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2010 - 5:51:00 μ.μ. EET  

Σε περίπτωση που δεν το πήρες χαμπάρι η διαφορά είναι γύρω στο 2%..εκτός και αν θες να μας πείς ότι η μείωση ωφείλεται στο ομορφο χαμόγελο του Κυριάκου, οποτε μαλλον το πρόβλημα δεν το έχω εγώ..

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2010 - 5:57:00 μ.μ. EET  

και αποτι είδες και σήμερα με την αποπομπή Αυγενάκη, ο Μητσοτακισμός στην ΝΔ τελειωσε οριστικά, ο "Αντωνάκης" σας καθάρισε σαν αυγά χωρίς να ανοίξει μύτη. Όχι και ασχημα για εναν "ανικανο που δεν ξερει τι του γινεται", σωστα;

ΜΗΤΡΟΣ 23 Νοεμβρίου 2010 - 7:00:00 μ.μ. EET  

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΕΝΑΝ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ ΔΕΞΙΟ…….ΡΕ ΔΕΞΙΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΙΚΗ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ; ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ...Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ 2% ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

Ανώνυμος 23 Νοεμβρίου 2010 - 9:57:00 μ.μ. EET  

Ετσι, αλλαζε ψευδωνυμο να φαίνεστε πολλοί.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 2%, δλδ διαφορα στα όρια του στατιστικού λάθους.Πριν απο 12 μήνες κέρδισε την μεγαλύτερη νίκη του με 10%+ στις εθνικές εκλογές.

Λογικό είναι να αγωνιούν τα συνεταιράκια της Ντόρας, δλδ ολοι εσεις οι οπαδοι του Ελληνα Βλαντ Τσεπες, καθότι ο ρόλος του κολαούζου έχει ημερομηνία λήξης, όπως και η κυβέρνηση του Μνημονίου.

enkripto 23 Νοεμβρίου 2010 - 10:25:00 μ.μ. EET  

Ας παραμείνουμε εντός θέματος

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 - 2:58:00 μ.μ. EET  

H χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και τα κομματόσκυλα το χαβά τους! Ρε θα φάτε πολύ ξύλο και οι μεν και οι δεν.!

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 - 3:30:00 μ.μ. EET  

γιατί κομματόσκυλα αδελφέ, επειδή δεν θέλουμε Μνημόνιο πανω απο το κεφάλι μας;

επειδή δεν θέλουμε να χαιδευουμε τους τουρκόσπορους στην Θράκη που πανε να δημιουργήσουν νέο Κυπριακό;

η μηπως επειδή δεν θέλουμε τιμητες της κυβέρνησης να φοράνε προβιά και να παιζουν τον ρόλο της αξ.αντιπολίτευσης;

για εξηγησε μας με τι απο τα παραπανω διαφωνείς.

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 - 4:12:00 μ.μ. EET  

Θες να μου πεις οτι αν η κομματικη ηγεσια ελεγε ναι, εσυ ως ηρωας που θελει να βγει απο το μαντρι, θα ελεγες οχι; Συγγνωμη αλλα δε το πιστευω.

Κι εν πασει περιπτωση πρασινα και γαλαζια (και κοκκινα και ροζε και λοιπων αποχροσεων) κομματοσκυλα την ιδια αηδια μου προκαλουν. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ, ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, γιατι θα τους ερθει απο εκει που δεν το περιμενουν.

Αυτα και με τις υγειες σας!

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2010 - 4:26:00 μ.μ. EET  

"Θες να μου πεις οτι αν η κομματικη ηγεσια ελεγε ναι, εσυ ως ηρωας που θελει να βγει απο το μαντρι, θα ελεγες οχι;"

Προφανώς κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια.
Αν η κομματική ηγεσία έλεγε ναι σε θέματα όπως αυτό που συζητάμε, σαφώς και θα έλεγα όχι. Και το τι πιστεύεις είναι δικό σου πρόβλημα.

Και το ποτε θα μιλαώ φασιστάκο δεν θα μου το επιβάλεις ούτε εσύ, ούτε κανένας "δήθεν διαμαρτυρόμενος".

Όσοι δεν μιλάνε ανοιχτά εναντίον του Διευθυντηρίου που μας επιβάλανε (υφεση -5%, πληθωρισμός 5%, ανεργία 15% και βλέπουμε) είτε είναι οπαδοί της θεωρίας του "μαζι τα φαγαμε" (και καλως τα παθαίνουν), είτε είναι εξαπτέρυγα και σιωπηλοί συνοδοιπόροι.

Απλά τα πράγματα.

Νίκος 24 Νοεμβρίου 2010 - 7:50:00 μ.μ. EET  

Ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να περηφανεύεται για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, ούτε η ΝΔ. Το μεν ΠΑΣΟΚ μπορεί να πήρε περισσότερες περιφέρειες αλλά τις μεγάλες τις πήρε με ασήμαντη διαφορά ψήφων από τη ΝΔ. Η δε ΝΔ κάλυψε την διαφορά που την χώριζε από το ΠΑΣΟΚ στο 2% όχι επειδή συσπείρωσε περισσότερους ανθρώπους που την εμπιστεύονται αλλά επειδή έχασε λιγότερους από το ΠΑΣΟΚ. Μισό εκατομμύριο ψήφοι μείον για τη ΝΔ, ένα εκατομμύριο μείον για το ΠΑΣΟΚ. Τα ποσοστά, με την αποχή στο 50%-60%, τα χρησιμοποιούν τα κόμματα για να "πουλήσουν μούρη", για PR και για λόγους πολιτικής διαφήμισης.
Άδικο όμως να κατηγορήσει κανείς τον Σαμαρά για ανικανότητα τη στιγμή που έχει εμπλακεί αυτή τη στιγμή σε έναν ανελέητο εσωκομματικό πόλεμο για να ελέγξει το κόμμα του. Και είναι ακόμα στην αρχή. Γιατί εκτός απο το Μητσοτακαιικο, έχει να αντιμετωπίσει και την απίστευτη σύγχυση που επικρατεί στις γραμμές των τοπικών στελεχών. Τι φταίει ο Μπουταρ πασάς και ο Καμίνης όταν νεοδημοκράτες "αντιλαικιστές", "νεοφιλελευθεροι", "ερασταί" του Χαγιεκ και του Μισες, ομόκοιτοι της Μιράντα Ξαφά στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πασόκους και "ανεξάρτητους" υποψηφίους. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Δεν είναι όλοι οι νεοδημοκράτες αντιμνημονιακοί (αρκετά διαδεδομένη η άποψη που θέλει την κρίση να τελειώνει σε κανα 2 χρόνια και μετά ομαλοποίηση) ούτε ο Σαμαράς διατεθειμένος να τους κουνήσει το μαντήλι καθώς αποχαιρετούν την Αλεξάνδρεια που χάνουν. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση πολιτικά και κινδυνεύει να πάθει αυτό που έκανε στους διαβάτες ο Σίνης ο Πιτυοκάμπτης. Αυτούς άλλωστε στοχεύει να πάρει η κόρη του Δρακουμέλ.
Οπότε έχει πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά του ο Σαμαράς και είναι σίγουρο ότι θα κάνει φιλότιμη προσπάθεια. Απλά, οι ενδείξεις ότι περνάμε σε μεταβατική κατάσταση πληθαίνουν οπότε είναι πιθανόν να μην του φτάσει ο χρόνος (το πιθανότερο). Στο κοντινό μέλλον θα φανεί πόσο κενή και άνευ περιεχομένου είναι οι συζητήσεις περι εκλογών και ποσοστών.

Νίκος 24 Νοεμβρίου 2010 - 7:51:00 μ.μ. EET  

Συνέχεια από το προηγούμενο


Τι φταίει ο Μπουταρ πασάς και ο Καμίνης όταν νεοδημοκράτες "αντιλαικιστές", "νεοφιλελευθεροι", "ερασταί" του Χαγιεκ και του Μισες, ομόκοιτοι της Μιράντα Ξαφά στήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πασόκους και "ανεξάρτητους" υποψηφίους. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Δεν είναι όλοι οι νεοδημοκράτες αντιμνημονιακοί (αρκετά διαδεδομένη η άποψη που θέλει την κρίση να τελειώνει σε κανα 2 χρόνια και μετά ομαλοποίηση) ούτε ο Σαμαράς διατεθειμένος να τους κουνήσει το μαντήλι καθώς αποχαιρετούν την Αλεξάνδρεια που χάνουν. Βρίσκεται σε δύσκολη θέση πολιτικά και κινδυνεύει να πάθει αυτό που έκανε στους διαβάτες ο Σίνης ο Πιτυοκάμπτης. Αυτούς άλλωστε στοχεύει να πάρει η κόρη του Δρακουμέλ.
Οπότε έχει πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά του ο Σαμαράς και είναι σίγουρο ότι θα κάνει φιλότιμη προσπάθεια. Απλά, οι ενδείξεις ότι περνάμε σε μεταβατική κατάσταση πληθαίνουν οπότε είναι πιθανόν να μην του φτάσει ο χρόνος (το πιθανότερο). Στο κοντινό μέλλον θα φανεί πόσο κενή και άνευ περιεχομένου είναι οι συζητήσεις περι εκλογών και ποσοστών.

enkripto 25 Νοεμβρίου 2010 - 11:27:00 π.μ. EET  

Ανώνυμε ξαναγράψε το σχολιο σου χωρίς κώλους,λάδια κτλ γιατι ετσι όπως είναι δεν ανεβαίνει.

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2010 - 7:39:00 μ.μ. EET  

Οτι θέλει γράφει ο καθένας αλλά υπάρχει ένας απαράβατος όρος τα σχόλια να μην θίγουν σε μεγάλο βαθμό την Ν.Δ enkripto

enkripto 25 Νοεμβρίου 2010 - 8:06:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε για να μην λες ηλιθιότητες μπορείς να ανατρέξεις σε παλαιότερες εποχές επι υπουργίας Μειμαράκη και Μπακογιάννη για να δεις τι παει να πει "δεν θιγουμε την ΝΔ"..

Αλλά επειδή είσαι κολλημένος και λειτουργείς προβοκατόρικα δεν θα το κάνεις.

Θα το επαναλάβω και σε όποιον αρέσει. Εδω μέσα δεν είναι ούτε γήπεδο ούτε αρένα, σχόλια που δεν διατηρούν την στοιχειώδη ευπρέπεια δεν θα ανεβαίνουν.

Αν δεν μπορείς να κάνεις κριτική χωρίς αναφορές σε κωλοτρυπίδες κτλ έχεις πρόβλημα.

ΚΑΚΟΣ 25 Νοεμβρίου 2010 - 8:49:00 μ.μ. EET  

Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 1993 ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP