Έλληνες δήμαρχοι στο Τουρκικό Προξενείο..

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 17-11-2010

"Ενθουσιασμός Κουρμπάν Μπαϊραμιού στην Κομοτηνή

Το Κουρμπάν Μπαϊράμι όπως σε όλο τον Τουρκο-Ισλαμικό κόσμο, έτσι και ανάμεσα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης εορτάζεται με ενθουσιασμό. Την πρώτη μέρα της γιορτής, μετά την προσευχή, σφάχτηκαν τα κουρμπάνια και έγιναν επισκέψεις σε συγγενείς. Την δεύτερη μέρα το έθιμο συνεχίστηκε και οργανώθηκαν εορταστικές τελετές στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και οι εργαζόμενοι του προξενείου, γιόρτασαν με τους καλεσμένους στον κήπο. Στον εορτασμό μετείχαν οι δήμαρχοι Ισμέτ Καντί, Χαλίτ Μεχμέτ, Γιώργος Πιλιλίτσης και Κοτσάκης, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, ο νέος δήμαρχος Αριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο νέος δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και πολλοί ομογενείς. Μια πιο ενθουσιώδης κατάσταση διαμορφώθηκε με τον ερχομό στον κήπο του προξενείου της ομάδας με νταούλια και ζουρνάδες. Η τελετή εορτασμού συνεχίστηκε στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. "

http://tourkikanea.wordpress.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP