Μείωση θητείας και στην Ε.Φ ;

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Μείωση της θητείας στους 19 μήνες θα προβεί η κυβέρνηση τον προσεχή Δεκέμβριο σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές. Ως γνωστό, η μείωση της θητείας στους 19 μήνες ήταν μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες του Δημήτρη Χριστόφια. Για το σκοπό αυτό, αμέσως μετά την ανάληψη του Υπουργείου Άμυνας από τον κ. Παπακώστα, συγκροτήθηκε επιτροπή από ανώτατους αξιωματικούς οι οποία ανέλαβε να ετοιμάσει μελέτη στην οποία να διαφαίνεται κατά πόσο είναι δυνατή η μείωση της θητείας στους 19 μήνες και κάτω από ποιές προϋποθέσεις, χωρίς από την άλλη να μειωθεί το μαχητικό επίπεδο της ΕΦ.

Η μελέτη ετοιμάσθηκε και στο πόρισμά της, κατέληγε ότι μπορεί να γίνει η μείωση, κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόσληψη 1000 περίπου ΕΠΥ, αλλά και η δυνατότητα παραμονής στην υπηρεσία έναντι μισθού όσων ήθελαν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Αυτό βέβαια σήμαινε μεγάλο οικονομικό κόστος και συνυπάρχουσας της οικονομικής κρίσης, η μελέτη μπήκε προσωρινά στις Ελληνικές καλένδες.

Φαίνεται όμως ότι το εκλογικό επιτελείο του ΑΚΕΛ, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις τη συνεχή μείωση των ποσοστών του κόμματος και την άνοδο αντίστοιχα του ΔΗΣΥ, αποφάσισε να παίξει το χαρτί της άμυνας, θυσιάζοντας κυριολεκτικά ΄΄τα άγια τοις κυσί΄΄, πιστεύοντας, ότι με τη μείωση της θητείας θα ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάμνει το ΑΚΕΛ, με τη μείωση θα ωφεληθούν χιλιάδες οικογένειες, όχι μόνον όσες έχουν παιδιά που υπηρετούν σήμερα, αλλά και αυτές που τα παιδιά τους θα καταταχθούν στην ΕΦ τα επόμενα χρόνια. Με το μέτρο αυτό, το ΑΚΕΛ υπολογίζει ότι στις βουλευτικές εκλογές του Μαίου θα εισπράξει πέραν των 20000 ψήφων, κάτι που θα κάμει τη διαφορά και θα ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, αναδεικνύοντάς το πρώτο κόμμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που λάβαμε, το ΓΕΕΦ που έλαβε την εντολή από το κ. Παπακώστα να ετοιμασθεί για την μείωση, τρέχει και δεν προλαμβαίνει, αφού με τη μείωση στους 19 μήνες, σημαίνει ότι η δύναμη της ΕΦ από τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε θα απολυθεί η 2009Β΄ ΕΣΣΟ, μειώνεται στο 50% περίπου. Με δεδομένο δε ότι καμιά πρόσληψη ΕΠΥ ή άλλης κατηγορίας προσωπικού θα πραγματοποιηθεί λόγω οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει ότι καμιά Μονάδα της ΕΦ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, με μειωμένο κατά 50% το προσωπικό της. Έτσι η μόνη λύση που απομένει είναι η διάλυση του 50% των Μονάδων της ΕΦ, κάτι που προβληματίζει το ΓΕΕΦ, προσπαθώντας να τετραγωνίσει το κύκλο. Βέβαια, το ΑΚΕΛ και τη κυβέρνηση ουδόλως τους ενοχλεί το γεγονός ότι με το μέτρο της μείωσης της θητείας χωρίς πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ουσιαστικά διαλύεται η ΕΦ. Οι άνθρωποι ουδέποτε πίστεψαν στην άμυνα, γι΄αυτό άλλωστε και μια από τις πρώτες συμφωνίες που έκαμε ο πρόεδρος με το Ταλάτ, ήταν η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου μετά τη λύση, αγνοώντας ο πρόεδρος και το ΑΚΕΛ, ότι η αποστρατιωτικοποίηση ήταν πάγιο αίτημα της Τουρκίας από το 1956 και περιλαμβανόταν στις γνωστές προτάσεις του Νιχάτ Ερίμ αναφορικά με το Κυπριακό.

Απομένει να δούμε τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων μπροστά σ΄αυτη την καθαρά εκλογικής σκοπιμότητας ενέργεια της κυβέρνησης σε βάρος της άμυνας και ασφάλειας του τόπου, σε μια προσπάθεια να δώσει σανίδα σωτηρίας στο καταποντιζόμενο ΑΚΕΛ

http://pontiki.com.cy

2 σχόλια:

Έυστάθιος Παλαιολόγος 11 Νοεμβρίου 2010 - 4:17:00 μ.μ. EET  

Φίλε 2:44¨00 μμ, πλανάσαι πλάνην ικτράν αν πιστεύεις ότι ο Κασουλίδης είχε διαφορετική αντζέντα από τον Χριστόφια. Αν δεν το έχεις καταλάβει, ΑΚΕΛ και ΔΥΣΗ είναι οι δύομ πλευρές του ίδιου νομίσματος, διαφέρουν μόνο στο λεκτικό τους για χάριν των τύπων.
Ούτε οι 14 μήνες ούτε οι 19 είναι εφαρμόσιμοι. Εδώ μειώθηκε η θητεία κατά 1 μήνα και πραγματικά μας γονάτισε. Στα λόγια όλοι "κτίζουν" άμυνα και "μικρούς, σύγχρονους ευέλικτους στρατούς". Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν ιδέα και ούτε τους ενδιαφέρει.
Στον βωμό των εκλογικών σκοπιμοτήτων θυσιάζουν και στρατό και Πατρίδα.
Και ντροπή στους αξιωματικούς που ακολουθούν πιστά τους πολιτικούς τους πάτρονες και όχι τον όρκο και την αποστολή τους.
Οι ίδιοι αξιωματικοί που επί Τάσσου εκπόνησαν μελέτη περί του αδύνατου της μείωσης της θητείας αμέσως μετά την εκλογή Χριστόφια ανακάλυψαν ότι η θητεία εύκολα μπορεί να μειωθεί. Εδώ ο ίδιος ο Παπακώστας πριν δύο βδομάδες έλεγε ότι είναι αδύνατη η μείωση εφόσον δεν συνηγορούν οι προυποθέσεις και μία βδομάδα μετά άλλαξε τροπάριο, κομματική γραμμη γαρ, και αποφάσισε ότι είναι δυνατή...

Ανώνυμος 11 Νοεμβρίου 2010 - 11:52:00 μ.μ. EET  

Συμφωνω με τον Ευσταθιο.

Και επισης ντροπη σε αυτους που βλεπουν την μειωση της θητειας σαν ωφελεια και δινουν την ψηφο τους γι'αυτη. Γιατι τα κομματα υπολογιζουν σε τετοιους ψηφους;

Αν η Κυπρος ηταν σοβαρη χωρα, προτασεις για μειωση της θητειας θα θεωρουνταν σαν προδοτικες αφου αποδυναμωνουν την αμυνα, και θα ειχαν αποτελεσμα να χανονται ψηφοι οχι να κερδιζονται.

Τα ιδια χαλια και με την Ελλαδα φυσικα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP