Τουρκικές (Σαββατιάτικες) παραβάσεις. Προσέχει κανείς;

Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Του Σάββα Δ. Βλάσση*

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε το ΓΕΕΘΑ, στις 6 Νοεμβρίου, 3 σχηματισμοί αεροσκαφών της Τουρκικής Αεροπορίας (σύνολο 7 μαχητικά) και 3 μεμονωμένα (1 CN-235 συν 2 ελικόπτερα), εισήλθαν στο FIR Αθηνών πραγματοποιώντας 7 παραβάσεις των κανόνων εναερίου κυκλοφορίας και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου. Οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών έλαβαν χώρα στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου και 2 από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Το ιδιαίτερο στοιχείο στην συγκεκριμένη αεροπορική δραστηριότητα ήταν ότι αυτή έλαβε χώρα ημέρα αργίας (Σάββατο) και ειδικώς μία ημέρα πριν τις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα.

Αυτό που τονίστηκε με την ανωτέρω δραστηριότητα των Τούρκων, είναι ότι για άλλη μια φορά αγνόησαν τα περιβόητα ΜΟΕ και ειδικά τα περί “long weekend”, δηλαδή την συμφωνία αποφυγής πτήσεων στο Αιγαίο τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα.

Το ευρύτερο συμπέρασμα είναι ότι οι όποιες διμερείς επαφές και δεσμεύσεις από τουρκικής πλευράς, δεν εξασφαλίζουν τίποτα συγκεκριμένο αφού ανά πάσα στιγμή οι γείτονες αθετούν όσα έχουν συμφωνήσει.

Μια γνωστή και άκρως ενοχλητική τακτική, που ενισχύει την δυσπιστία της ελληνικής πλευράς έναντι ενός γείτονος που διακρίνεται μονίμως από αναξιοπιστία.

*Ο Σάββας Δ. Βλάσσης είναι εκδότης του περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Νοεμβρίου 2010 - 11:57:00 μ.μ. EET  

"Το ιδιαίτερο στοιχείο στην συγκεκριμένη αεροπορική δραστηριότητα ήταν ότι αυτή έλαβε χώρα ημέρα αργίας (Σάββατο) και ειδικώς μία ημέρα πριν τις τοπικές εκλογές στην Ελλαδα."
Τυχαιο?Δε νομιζω...!

ΑΧΕΡΩΝ 7 Νοεμβρίου 2010 - 8:13:00 π.μ. EET  

Ειναι το αντιτιμο της δειλιας.

Ανώνυμος 7 Νοεμβρίου 2010 - 6:22:00 μ.μ. EET  

Τα "moratorium", οι "συμφωνίες" τα "ΜΟΕ" και οι "συνθήκες", ισχύουν για τους Τούρκους, όσο καιρό εξυπηρετούν τους σκοπούς τους. Μετά ....."τρέχεις και δεν φτάνεις". Όσο ο Ελληνικός Λαός ψηφίζει για εκπροσώπους του μικρόψυχους πρώην αφισοκολλητές, "υπερήφανους κίναιδους" και ανιστόριτους ρίψασπεις που μέσω των κομματικών μηχανισμών μεταμορφώθηκαν (δήθεν) σε πολιτικούς, ας περιμένει τα χειρότερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP