Επίθεση βανδάλων στο ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Στόχος πρωτοφανών βανδαλισμών έγινε το ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου. Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Παναγίας, στη χώρα του νησιού. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια που σημειώνεται τέτοιας έκτασης επίθεση με στόχο την ελληνική κοινότητα της Ίμβρου.

Οι καταστροφές σημειώθηκαν την 29η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία για την επέτειο της ανακήρυξης της Δημοκρατίας το 1923.

Οι τουρκικές Αρχές διενήργησαν αυτοψία στο χώρο του νεκροταφείου προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των καταστροφών.

Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν μέσω του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών οι απόδημοι Ίμβριοι, δηλώνουν συγκλονισμένοι και ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Οκτωβρίου 2010 - 8:55:00 μ.μ. EEST  

Οι μεγάλες παραδόσεις συνεχίζονται. PART 4. (όπως και οι αυτονόητες (sick)ελληνοτουρκικές συνομιλίες)

Δεν τρέχει τίποτε ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ, ΟΛΑ ΟΜΟΡΦΑ και γι'αυτό...
Υποστηρίζουμε!

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2010 - 6:55:00 π.μ. EET  

Στις ΗΠΑ αυτο το έγκλημα θα τιμωρούνταν με πρόσθετη φυλάκιση ώς
"hate crime". Ιδρωσαν οι Τ. πασαδες απο την 'καταγγελία' των Ιμβρίων. Ισως ο μουστάκιας απο την Μινεσσοτα πρέπει να ζητήσει συγνώμμη για την ύπαρξη ελληνικών ταφων εκεί αφού 'προσβάλουν' καποιους.

ΑΠΜ 31 Οκτωβρίου 2010 - 9:24:00 π.μ. EET  

ΙΜΒΡΟΣ 1995

http://www.youtube.com/watch?v=cabVmHgqAyA

Ανώνυμος 31 Οκτωβρίου 2010 - 3:15:00 μ.μ. EET  

"διενήργησαν αυτοψία στο χώρο του νεκροταφείου προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των καταστροφών" και κάτι μου λέει ότι τίποτα παραπάνω δε θα κάνουν οι τζανταρμάδες...

Αυτή όμως η είδηση είναι ακόμα χειρότερη όταν συναρτάται με την επόμενη, δηλ. τις φιέστες της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας μέσα στο Ζάππειο.

Καληνύχτα μας!

ΠΚΠ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP