Να πώς δημιουργούνται οι "Αγιοι Παντελεήμονες"

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανοίξει τα σύνορά μας στον Έβρο, με αποτέλεσμα να περνούν καραβάνια λαθρομεταναστών. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα, είναι ότι οι μετανάστες που διασχίζουν πλέον τις λιγότερο επικίνδυνες περιοχές του ποταμού Έβρου, για να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνον δεν κρύβονται από τους αστυνομικούς, όπως έκαναν παλαιότερα, αλλά αντίθετα τους ψάχνουν για να παραδοθούν σε αυτούς. Και το πιο συγκλονιστικό: Αφού παραμείνουν σε κέντρα στο Νομό Έβρου το πολύ για τρεις ημέρες, το ελληνικό κράτος τους στέλνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα!Τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία είναι πια σουρωτήρι, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης.

Από τη στιγμή λοιπόν, που έγινε γνωστό στα κάθε λογής λαθρεμπορικά κυκλώματα ότι τα ελληνικά σύνορα άνοιξαν, ολοένα περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν ανεμπόδιστα από εκεί. Και βέβαια, ουδείς απελαύνεται. Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η Αθήνα με τους εξαθλιωμένους του Τρίτου Κόσμου που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Όλοι αυτοί μεταφέρονται κυρίως στην πρωτεύουσα και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, έναντι τ 60 ευρώ ή 80 δολαρίων, όπως αναγράφεται άλλωστε, σε επιγραφές που έχουν αναρτηθεί στον κυριότερο αστυνομικό σταθμό του Έβρου, ο οποίος δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, σε αυτόν έξω από την Ορεστιάδα.

Οι διαδικασίες του “λαθρομεταναστευτικού τουρισμού” στη χώρα μας, είναι απλούστατες. Καθημερινώς, σύμφωνα με τις “συλλήψεις” που γίνονται, υπολογίζεται ότι περνούν από τον Έβρο περί τα 300 με 500 άτομα. Κάτι τέτοιο πλέον, γίνεται από ασφαλείς περιοχές, στα βόρεια όρια του Νομού με την Τουρκία, όπου υπάρχει ξηρά, μήκους 13 χιλιομέτρων. Έτσι, δεν χρειάζεται οι λαθρομετανάστες να διασχίσουν τον ποταμό με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν εντολές, αντί να τους “επαναπροωθούν” ή να εμποδίζουν το πέρασμά τους στη χώρα μας, εάν τους αντιληφθούν στην ουδέτερη ζώνη (ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα), τους παραλαμβάνουν και τους βάζουν στους έξι σταθμούς συγκέντρωσης που υπάρχουν στο Νομό.

Να σημειωθεί ότι πολλές φορές, οι ίδιοι οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα, αναζητούν τους αστυνομικούς ή τις στρατιωτικές περιπόλους για να παραδοθούν. Κι αυτό, διότι γνωρίζουν ότι δεν θα υποστούν καμμία συνέπεια και πολύ περισσότερο δεν θα επαναπροωθηθούν. Οι αστυνομικοί κατόπιν, τους καταγράφουν, κρατούν όλα τα στοιχεία τους (τα περισσότερα βέβαια είναι ψευδή), και αφού τους βάλουν να υπογράψουν ένα κείμενο ότι εντός ενός μηνός πρέπει να βγουν εκτός Ελλάδος,

τους στέλνουν με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα.Εννοείται, ότι ουδείς από αυτούς φεύγει από την Ελλάδα. Αυτές είναι όμως, οι εντολές που έχουν λάβει οι τοπικές αρχές από τα αρμόδια υπουργεία. Ουσιαστικά δηλαδή, η συνθηματολογία της κυβέρνησης για καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν αποτελεί παρά ένα ψεύδος. Στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, η Ελλάδα έχει ανοίξει -πρακτικά καταργήσει- τα σύνορά της. Έτσι, εξηγείται και η μετακίνηση του κύματος των λαθρομεταναστών, από τα νησιά προς τον Έβρο. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντινομάρχη Έβρου, κ.Γιάννη Παπαϊωάννου, από την αρχή του έτους έως σήμερα με αυτό τον τρόπο, έχουν περάσει στη χώρα μας 29.370 άτομα. Σχεδόν άπαντες κατέληξαν στην Αθήνα, όπου, ως γνωστόν, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τείνει να μετατραπεί σε μεταναστευτικό γκέτο. Είναι προφανές ότι με τους ρυθμούς αυτούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας θα καταστεί πραγματική ωρολογιακή βόμβα. Κι’ όμως, η κυβέρνηση πέραν ορισμένων φραστικών διακηρύξεων, στην πράξη ευνοεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.

Στο Νομό Έβρου όλοι δηλώνουν ότι εδώ και καιρό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν το πρόβλημα , αλλά ουδέν μέτρο λαμβάνεται. Στο μεταξύ, παρ’ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν στο Νομό, αλλά φεύγουν για την Αθήνα, ακόμα και μεταξύ των κατοικων του Έβρου, αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται ισχυρές τάσεις κατά των μεταναστών. Τοπικοί παράγοντες μάλιστα, υπολογίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες “θα κατεβούν στην Αθήνα, άλλες 40.000-50.000 μετανάστες”, ενώ αρμόδια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό σηκώνουν τα χέρια ψηλά και περιορίζονται να πουν ότι “αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες του στρατού η δίωξη λαθρομεταναστών, εάν μας διατάξουν, θα αυξήσουμε τα μέτρα”. Οι τελευταίοι πάντως, ευθαρσώς λέγουν ότι οι “τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και αφήνουν να περνούν ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες από το έδαφός τους”, ενώ μειδιούν με νόημα όταν ακούν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν από κοινού το μείζον αυτό πρόβλημα.

Η εικόνα σήμερα στο Νομό, είναι απογοητευτική. Στους δρόμους κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή της Ορεστιάδος, καθημερινώς οι πολίτες συναντούν φάλαγγες μεταναστών να προχωρούν ανοικτά στους κεντρικούς δρόμους για να “παραδοθούν” στην αστυνομία. Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα.

Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρείς μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρείς ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές.

Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα. Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου. Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”. Ο κ.Γιώργος Παυλίδης, απο την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”. Επίσης, ο απερχόμενος Νομάρχης Εβρου, κ.Νικόλαος Ζαμπουνίδης, κάνει ανοικτά λόγο για “λαθρομεταναστευτικό τουρισμό, που είναι ο μοναδικός τομέας, στον οποίο πάει καλά ο Έβρος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεαματικά αυξημένη ροή στον Έβρο άρχισε να παρατηρείται μετά την κατάργηση του μέτρου αποτροπής της εισόδου μεταναστών από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση. Η τελευταία μάλιστα, φέρεται να υπέκυψε στις απαιτήσεις ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών φορεών, με πρόφαση την ανθρωπιστική τραγωδία που αναμφισβήτητα υφίστανται οι λαθρομετανάστες.

Έτσι, ιδιαίτερα από φέτος την Ανοιξη, το κύμα λαθρομετανάστευσης μέσω Έβρου είναι πρωτοφανές. Κι όμως, στην περιοχή, επανειλημμένως έχει σπεύσει κλιμάκιο της FRONTEX, δίχως όμως να έχει γίνει κάποια πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί., Ιρανοί και Γεωργιανού. “Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού. Κάποιοι από αυτούς επίσης, αν και δεν το’χουν κάνει μέχρι τώρα, θα μείνουν στον Έβρο. Γεγονός που θα επιβαρύνει τα ήδη τεράστια προβλήματα του Νομού”. Στο μεταξύ, η οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον για να συντηρήσει η Νομαρχία Εβρου το κέντρο υποδοχής της Ορεστιάδας πρέπει να πληρώνει ετησίως περί τα 2 εκ.ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, πολλά εκ των οποίων είναι κοινοτικά, κάθε άλλο παρά εγκαίρως δίδονται από τα αρμόδια υπουργεία. “Χρωστάμε σε όλους τους προμηθευτές”, εξηγεί ο κ.Γ.Παπαΐωάννου. “Τώρα μόλις, μετά από 3-4 μήνες, μας έστειλαν 262.000 ευρώ”.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Αργυράκης, Εφημερίδα “Τύπος της Κυριακής”

6 σχόλια:

Ελληνόψυχος 26 Οκτωβρίου 2010 - 12:35:00 π.μ. EEST  

To κρίσιμο ερώτημα δεν είναι το τι συμβαίνει. Αυτό είναι γνωστό. Το ερώτημα είναι γιατί και από ποιους; Γιατί το ΠΑΣΟΚισταν έχει ανοίξει τα σύνορα και ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2010 - 1:12:00 π.μ. EEST  

Ένα ενδιαφέρον άρθρο http://taairetika.blogspot.com/2010/10/k-fast-track-made-in.html

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2010 - 9:53:00 π.μ. EEST  

Ο φίλος "ΕΛΛηνόψυχος" έχει απόλυτο δίκιο. Όλοι ξέρουμε το τι συμβαίνει. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το γιατί. Αυτό, μόνο να το υποψιαστούμε μπορούμε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα των (υποτίθεται) πολιτικά υπευθύνων. Δηλαδή την ψήφιση στα μουλωχτά του αντιρατσιστικού νόμου τω 1979 (;;;;), την μονομερή άρση του εμπολέμου προς την Αλβανία τω 1985 (Π"ανδρέου-Παπούλιας) και το ξεπούλημα των Βορειοηπειρωτών, την διάλυση τοων στρατιωτικών μονάδων των περιοχών των συνόρων. την άρση των ναρκοπεδίων του Εβρου, την κατάπτυστη αναγγελία εκλογής του σημερινού προέδρου της δημοκρατίας από την κ. Μπενάκη, και τον απηνή διωγμό των Ελλήνων ως ξενόφοβους, ως ρατσιστές, ως οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει στην κοινή λογική από πολιτικά κόμματα -αποκόμματα και από εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς που "παίζουν" το ρόλο του πράκτορα. Αν όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ ενωθούν, τότε αποκαλύπτεται η φρικιαστική εικόνα. Ο Ελληνικός Λαός ήταν ο μόνος φυλετικά, θρησκευτικά, γλωσσικά και εθυμοτροπικά συμπαγης λαός της Νοτίου Ευρώπης. Ο μόνος τρόπος να "σπάσει" αυτή η συμπαγής κατάστασις ήταν η αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά του Πλανήτη, με απότερο σκοπό την μείξη των Ελληνοπαίδων (γιατί εκεί αποσκοπούσαν στις νεώτερες γενιές) με κάθε είδους φυλής θρησκείας ηθών και εθίμων αλλότρια προς τα πατροπαράδοτα Ελληνικά. Βέβαια οι "σεναριογράφοι" αυτού του "έργου", φρόντισαν μέσω των υπο αυτών ελεγχομένων ΜΜΕ και αργυρώνητων μαρκουτσοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως "δημοσιογράφοι" να υποβάλλουν σε έντεχνη πλύση εγκεφάλου τον Ελληνικό Λαό αναφορικά με τους "δυστυχείς", μέχρι την ανεξέλεγχτη δράση των πρακτόρων τύπου π.χ. "Δημητρά" και "Βαλλιανάτου", οι οποίοι ήταν τα μάτια και τα αυτιά των "σεναριογηράφων" καταγγέλοντας κάθε φωνή διαμαρτυρίας (για φόνους βιασμούς κλοπές ληστείες κλπ) απ' όπου κι'αν προέρχονταν, και κατηγορώντας τα θύματα (Ελληνες), ότι αυτά προκάλεσαν τους θύτες τους (λαθρομετανάστες). με λίγα λόγια δηλαδή, ότι δεν έσκυψαν κεφάλι ως όριζαν οι "σεναριογράφοι". Τους διαφεύγει όμως μια μικρή λεπτομέρεια η οποία αποτελεί Συμπαντικό νόμο. Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση. Πολύ σύντομα ολόκληρη η Ελλάς θα μετατραπεί σε ""Άγιο Παντελεήμονα" για να αποδώσει τα δέοντα στους υπεύθυνους αυτού του αίσχους που λέγεται λαθρομετανάστευσις.

Γ. Θαλάσσης 26 Οκτωβρίου 2010 - 9:56:00 π.μ. EEST  

Ο φίλος "ΕΛΛηνόψυχος" έχει απόλυτο δίκιο. Όλοι ξέρουμε το τι συμβαίνει. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το γιατί. Αυτό, μόνο να το υποψιαστούμε μπορούμε από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα των (υποτίθεται) πολιτικά υπευθύνων. Δηλαδή την ψήφιση στα μουλωχτά του αντιρατσιστικού νόμου τω 1979 (;;;;), την μονομερή άρση του εμπολέμου προς την Αλβανία τω 1985 (Π"ανδρέου-Παπούλιας) και το ξεπούλημα των Βορειοηπειρωτών, την διάλυση τοων στρατιωτικών μονάδων των περιοχών των συνόρων. την άρση των ναρκοπεδίων του Εβρου, την κατάπτυστη αναγγελία εκλογής του σημερινού προέδρου της δημοκρατίας από την κ. Μπενάκη, και τον απηνή διωγμό των Ελλήνων ως ξενόφοβους, ως ρατσιστές, ως οτιδήποτε άλλο αντιβαίνει στην κοινή λογική από πολιτικά κόμματα -αποκόμματα και από εξωκοινοβουλευτικούς σχηματισμούς που "παίζουν" το ρόλο του πράκτορα. Αν όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ ενωθούν, τότε αποκαλύπτεται η φρικιαστική εικόνα. Ο Ελληνικός Λαός ήταν ο μόνος φυλετικά, θρησκευτικά, γλωσσικά και εθυμοτροπικά συμπαγης λαός της Νοτίου Ευρώπης. Ο μόνος τρόπος να "σπάσει" αυτή η συμπαγής κατάστασις ήταν η αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά του Πλανήτη, με απότερο σκοπό την μείξη των Ελληνοπαίδων (γιατί εκεί αποσκοπούσαν στις νεώτερες γενιές) με κάθε είδους φυλής θρησκείας ηθών και εθίμων αλλότρια προς τα πατροπαράδοτα Ελληνικά. Βέβαια οι "σεναριογράφοι" αυτού του "έργου", φρόντισαν μέσω των υπο αυτών ελεγχομένων ΜΜΕ και αργυρώνητων μαρκουτσοφόρων που αυτοπροσδιορίζονται ως "δημοσιογράφοι" να υποβάλλουν σε έντεχνη πλύση εγκεφάλου τον Ελληνικό Λαό αναφορικά με τους "δυστυχείς", μέχρι την ανεξέλεγχτη δράση των πρακτόρων τύπου π.χ. "Δημητρά" και "Βαλλιανάτου", οι οποίοι ήταν τα μάτια και τα αυτιά των "σεναριογηράφων" καταγγέλοντας κάθε φωνή διαμαρτυρίας (για φόνους βιασμούς κλοπές ληστείες κλπ) απ' όπου κι'αν προέρχονταν, και κατηγορώντας τα θύματα (Ελληνες), ότι αυτά προκάλεσαν τους θύτες τους (λαθρομετανάστες). με λίγα λόγια δηλαδή, ότι δεν έσκυψαν κεφάλι ως όριζαν οι "σεναριογράφοι". Τους διαφεύγει όμως μια μικρή λεπτομέρεια η οποία αποτελεί Συμπαντικό νόμο. Όπου υπάρχει δράση, υπάρχει και αντίδραση. Πολύ σύντομα ολόκληρη η Ελλάς θα μετατραπεί σε ""Άγιο Παντελεήμονα" για να αποδώσει τα δέοντα στους υπεύθυνους αυτού του αίσχους που λέγεται λαθρομετανάστευσις.

Ανώνυμος 26 Οκτωβρίου 2010 - 4:43:00 μ.μ. EEST  

Όπως φάνηκε και από την ομόθυμη "καταδίκη" της ρίψης αβγών προς Αλαβάνο - Πορτάλιου, μηδέ του ψευδο-πατριώτη σαλτιμπάγκου εξαιρουμένου, δεν υπάρχει απλά ΠΑΣΟΚ αλλά διακομματικό "σύστημα" ανοχής των λαθρομεταναστών και όποιος αντιδρά έμπρακτα στην εξαθλίωση της πόλης του εμφανίζεται ως "αντισυστημικός" σήμερα, ως "τρομοκράτης", "εξτρεμιστής" ή ποιος ξέρει τι άλλο αύριο.

Αφού οι "πολιτισμένοι" Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για το πρόβλημά μας, μία Κυβέρνηση που ενδιαφέρεται για το εθνικό συμφέρον (...) ώφειλε να κάνει τα στραβά μάτια, ώστε να μετεπιβιβάζονται "λάθρα" σε πλοιάρια με προορισμό την Ιταλία - και ας διευθετούσε το θέμα ο Μπερλουσκόνι...

konion 26 Οκτωβρίου 2010 - 8:35:00 μ.μ. EEST  

Ἐμεῖς ὑπογράψαμε συνθῆκες κατὰ τῶν ναρκῶν, οἱ Η.Π.Α. καὶ ἄλλες ἡγεμονικὲς χῶρες ὄχι. Οὔτε ἡ Τουρκία ἔχει ὑπογράψει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP