Αεροδιακομιδή Έλληνα ναύτη σε Κυπριακό νοσοκομείο

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Σε κόκκινο συναγερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή βοήθειας σε υποβρύχιο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.
Μήνυμα που έφθασε στο κέντρο έκανε λόγο για μεταφορά ασθενούς από το υποβρύχιο σε νοσοκομείο της χώρας. Ναύτης ελληνικής καταγωγής που βρισκόταν στο υποβρύχιο που συμμετείχε σε άσκηση ανοιχτά της Ανατολικής Μεσογείου παρουσίασε προβλήματα υγείας και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, προσέγγισε το υποβρύχιο και υπερίπτατο μέχρι τα μέλη του πληρώματος καταφέρουν να δέσουν τον ασθενή στην ειδικά διαμορφωμένη θέση με την οποία θα μετεφερνόταν στο ελικόπτερο. Η αεροδιακομιδή του ναύτη στέφθηκε με πλήρη επιτυχία και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ο ναύτης πάσχει από γαστρεντερίτιδα και του δόθηκε η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.
Αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό υποβρύχιο θα καταπλεύσει όσο πιο κοντά του επιτραπεί έτσι ώστε να παραλάβει τον ναύτη.

http://sigmalive.com/news/local/318654


Σημ Εν Κρυπτώ: Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό της Mεγαλονήσου το υ/β Τρίτων περιπολούσε στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λάρνακας όταν προέκυψε το πρόβλημα με μέλος του πληρώματος. Στην ανατολική νησαία εσχατιά του Ελληνισμού το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, χρήσιμη υπενθύμιση με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP