Βουλγαρία: Ειδικές δυνάμεις επέδραμαν σε οικίες ριζοσπαστών ισλαμιστών

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Σε κοινή επιχείρηση ειδικές μονάδες της αστυνομίας και της υπηρεσίας Ασφαλείας (SANS) της Βουλγαρίας- με στόχο την καταστολή αλλά και την διαλεύκανση ύποπτων δραστηριοτήτων της ισλαμικής οργάνωσης Αλ Ουάκφ Αλ Ισλάμ- επέδραμαν σε σπίτια ιμάμηδων σε αρκετά χωριά στις περιοχές Blagoevgrad, Smolyan και Παζαρτζίκ.

Η έφοδος ήταν ταυτόχρονη σε όλα τα σπίτια- στόχους. Στη διάρκεια της επιχείρησης ερευνήθηκαν αρχεία των ιμάμηδων, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των μουσουλμάνων. Μεγαλύτερες εντάσεις, σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Φόκους’ παρατηρήθηκαν στο χωριό Λάζνιτσα.

Βρέθηκε μεγάλος αριθμός υλικών προπαγάνδας που περιέχουν ριζοσπαστικά μηνύματα με έκδηλη τη σπορά θρησκευτικού μίσους και στόχο την επιδίωξη της αλλαγής της συνταγματικής τάξης της χώρας. Κατασχέθηκαν οικονομικά έγγραφα που αποδεικνύουν την παράνομη διατήρηση ταμείου με χρήματα της πιο πάνω αναφερόμενης μουσουλμανικής οργάνωσης, καθώς και παραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών το Ίδρυμα Ουάκφ Αλ Ισλάμ ιδρύθηκε στην πόλη Άινχόβεν των Κάτω Χωρών και χρηματοδοτείται από εξτρεμιστικούς κύκλους της Σαουδικής Αραβίας.

Σε έρευνες που έγιναν με την εποπτεία της Εισαγγελίας του Παζαρλίκ, βρέθηκε βιβλιογραφική προπαγάνδα και μεγάλο ποσό χρημάτων στα χωριά Σαρνίτσα, Βέλινγκραντ και Κάντοφ.

Ερευνήθηκαν ακόμη σπίτια σε μια ευρεία περιοχή όπου βιώνει κυρίως το βουλγαρικό μουσουλμανικό στοιχείο, όπως στην περιοχή του Γκότσε Ντέλτσεφ και Ραζλόγκ.

Το υλικό το οποίο κατασχέθηκε είναι υπέρογκο καθώς και τα χρήματα που φυλάσσονταν για το σκοπό της προπαγάνδας, «Μέχρις στιγμής δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους κρατούμενες, η έρευνα δεν έχει ακόμη περατωθεί» δήλωσε η εισαγγελέας Βέσελα Στοϊλοβα.

http://echedoros-a.blogspot.com/2010/10/blog-post_9278.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2011 - 12:43:00 π.μ. EET  

Εδώ στη Θράκη θα δούμε επιτέλους κάποια ανάλογη προσπάθεια από πλευράς κράτους!!! Μπα... μόνο στα όνειρα... (που λέει και το τραγουδάκι)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP