Παραδόθηκε η φρεγάτα Αιγαίο (F-460)

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σύμφωνα με δελτίο τύπου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό η φρεγάτα τύπου “S” «ΑΙΓΑΙΟ» σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.

Η Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟ» είναι η τελευταία από έξι φρεγάτες τύπου “S” που εκσυγχρονίζονται μεσω του γνωστού προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής για το Πολεμικό Ναυτικό και μετά απο τις εκτεταμένες και απαιτητικές δοκιμές εν πλω στις οποίες υποβλήθηκε, είναι έτοιμη να ενταχθεί πάλι στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού προέβλεπαν την ανανέωση των συστημάτων οπλικών αισθητήρων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και την αντικατάσταση του συστήματος πρόωσης, παρακολούθησης και ελέγχου (IPMS) και ορισμένες άλλες εργασίες πλατφόρμας.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Αντιναύαρχος Γ. Δημητριάδης, Αρχηγός Στόλου, ο κ. Α. Τενεκούδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ, ο Διοικητής Φρεγατών, Αρχιπλοίαρχος Θ. Χρηστίδης και ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ι. Καραϊσκος. Παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο κ. Μ. Παπαδόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ, ο κ. Ν. Βρεττός, Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σύμβαση για τις Φρεγάτες τύπου “S” κατακυρώθηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2003 και η πρώτη εκσυγχρονισμένη φρεγάτα ("Κουντουριώτης")παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2006.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP