Καθηλωμένα τα Γερμανικά Eurofighter

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Καθηλωμένα στο έδαφος έμειναν χθες όλα τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter στη Γερμανία ύστερα από τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα εκτίναξης των πιλότων σε περίπτωση κινδύνου.

Οπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας, η λειτουργία του συστήματος εκτίναξης «δεν είναι εγγυημένη σε κάθε περίσταση», γεγονός που καθιστά τις πτήσεις ιδιαίτερα επισφαλείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, εμπειρογνώμονες της Luftwaffe, της γερμανικής αεροπορίας, βρίσκονταν ήδη σε επαφή με την κατασκευαστική εταιρεία ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Μέχρι να δοθεί λύση, θα παραμείνουν καθηλωμένα και τα 55 μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία κατασκευάστηκαν από τον ευρωπαϊκό όμιλο EADS. H γερμανική αεροπορία βεβαίωσε πάντως ότι μέχρι τα Eurofighter να τεθούν ξανά σε υπηρεσία, θα χρησιμοποιηθούν τα αμερικανικά Phantom για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της Γερμανίας.

www.imerisia.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2012 - 4:12:00 μ.μ. EEST  

Απλά τα πραγματα!
Τα eurofighter tranche 1 που καθηλώθηκαν είναι αυτά που θέλει να μας πουλήσει η merkel!
Το Tranche 3 είναι που πραγματικά θέλουμε εμείς και είναι η πιο ώριμη σχεδίασή του, χωρίς «παιδικές ασθένειες» όπως τα παραπάνω της Luftwaffe….

Η ελληνική πλευρά καλώς έπραξε και δεν έδειξε ενδιαφέρον, αφού αυτό το σκάφος σχεδιαστικά δεν έχει ωριμάσει ακόμα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP