Παρέλασαν όλοι οι υποψήφιοι απο το Τουρκικό Προξενείο..

Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

Της Δήμητρας Συμεωνίδου

Προεκλογικό…ραμαζάν μπαιράμ

Στην καλύτερη περίοδο για τους επίδοξους υποψηφίους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος σε Ροδόπη και Ξάνθη, ήρθε το Ραζαμάν Μπαιράμ, δύο μήνες πριν από τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όπως κάθε χρόνο, άνοιξε τις πόρτες του σε όλο τον κόσμο και φυσικά οι αυτοδιοικητικοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι δεν έχασαν την ευκαιρία να παραστούν εκεί όχι τόσο για να ανταλλάξουν ευχές, αλλά κυρίως πολιτικές κουβέντες. Η προεκλογική περίοδος που ξεκίνησε άλλωστε ευνοεί και μάλιστα τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί ψηφοδέλτια και τα ενδεχόμενα όλα είναι ανοιχτά.

Το προξενείο ξεκίνησε να δέχεται επισκέπτες μετά τις 11 το πρωί και ενώ στην αρχή η κίνηση ήταν υποτονική, όσο περνούσε η ώρα μεγαλύτερες παρέες αυτοδιοικητικών και μη, περνούσε τις πόρτες του. Συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Κώστα Ναλμπάντη, Γιάννη Μουρτίδη, Αλή Αλή και τη σύμβουλο Ελμάζ Ιμάμογλου προσήλθε να δώσει τις ευχές του ο δήμαρχος Κομοτηναίων Δημήτρης Κοτσάκης.


Οικοδεσπότης ο πρόξενος Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σαρνίτς με την σύζυγό του Εσίν και τον έναν από τους δύο υποπρόξενους Φατίχ Ακάρτζα, αφού ο έτερος υποπρόξενος Οσκάν Ντούμαν μετατέθηκε σε άλλη χώρα και αναμένεται η άφιξη νέου.

Λίγο νωρίτερα πέρασαν από το προξενείο ο δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας με τον αντιδήμαρχο, ο δήμαρχος Σαπών Γιώργος Πιλιλίτσης με τον αντιδήμαρχο Αχμέτ Ιδρίς, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης με τον δημοτικό σύμβουλο Αλή Μέρτογλου, ο γραμματέας νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μανανάς, οι κοινοτάρχες Κέχρου Μεχμέτ Εμίνογλου και Οργάνης Αμπντουλκαδήρ Χότζα, ο δήμαρχος Φιλύρας Χασάν Κιασήφ, οι αντινομάρχες Κώστας Κατσιμίγας, Μεχμέτ Δεβετζήογλου και Σιμπέλ Μουσταφάογλου, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, η Ξανθιώτισσα δικηγόρος Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, ο πρώην δήμαρχος Σώστη Μουσταφά Μουσταφά, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Ν. Ροδόπης – Ν. Έβρου Μεχμέτ Ντερντιμάν, η νομαρχιακή σύμβουλος Μεχμέτ Τσαούς Νετζιλά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος του συνδέσμου Διαιτητών Θράκης Γιώργος Ζηλούδης, ο πρόεδρος του κόμματος του Σαδίκ «Ειρήνης Φιλίας Ισότητας» Αλή Τσαβούς Μουσταφά, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ροδόπης και Ξάνθης, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και απλός κόσμος.

η αντινομάρχης Μουσταφάογλου Σιμπέλ

ο δήμαρχος Σαπών Γιώργος Πιλιλίτσης


ο δήμαρχος Ιάσμου Κυριάκος Αμούτζας

ο πρώην δήμαρχος Σώστη Μουσταφά Μουσταφά

ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης


η νομαρχιακή σύμβουλος Μεχμέτ Τσαούς Νετζιλά

ο αντινομάρχης Κώστας Κατσιμίγας

Xρόνος Κομοτηνής

2 σχόλια:

konion 12 Σεπτεμβρίου 2010 - 1:51:00 μ.μ. EEST  

Εἶμαι περίεργος, τόσο γλείψιμο ποὺ ρίχνουνε ἡ γλῶσσα τους δὲν τοὺς πονάει;
Αὐτὰ βλέπει καὶ ἡ μουσουλμανικὴ μειονότητα καὶ κάθεται σούζα στὸ προξενεῖο.

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2010 - 2:45:00 μ.μ. EEST  

ΑΞΙΟΙ ΑΞΙΟΙ «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP