Ματαίωσε τη «Νικηφόρος» ο Χριστόφιας

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζί με τη «Νικηφόρος» ματαιώνεται και η ελληνική άσκηση «Τοξότης»

Η προετοιμασία της στρατιωτικής άσκησης «Νικηφόρος 2010» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, αλλά χθες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, από του βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρότεινε την από κοινού ματαίωση των στρατιωτικών ασκήσεων στο χώρο της Κύπρου. Με την αναφορά του Προέδρου, όλα έχουν ανασταλεί και η άσκηση «Νικηφόρος» θεωρείται ματαιωθείσα, μια και προηγείται χρονικά της τουρκικής άσκησης «Ταύρος».

Μαζί με τη «Νικηφόρος» ματαιώνεται και η ελληνική άσκηση «Τοξότης», που διεξαγόταν ακριβώς την ίδια περίοδο στην ευαίσθητη περιοχή της ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδος. Τα ελληνικά φτερά κάλυπταν το χώρο που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, που δημοσιοποίησε και σχετικούς χάρτες.
Οι δύο ασκήσεις «Νικηφόρος» και «Τοξότης» διεξάγονταν σε ζεύξη και άλλαξαν το κλίμα της τουρκικής και βρετανικής κυριαρχίας στους αιθέρες και στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου την περίοδο που διεξάγονταν.

Από τις παραμονές της υποβολής του σχεδίου Ανάν το 2002 έχει να διεξαχθεί άσκηση «Νικηφόρος», ενώ τα ελληνικά φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν να εμφανιστούν στους κυπριακούς αιθέρες από το 1996.

Εξαιρούνται, βεβαίως, κάποιες βραχύχρονες προσγειώσεις για υπηρεσιακούς λόγους και για μεταφορά υλικού σε περιοχές της Μέσης Ανατολής. Δύο ελληνικά φάντομ F16 προσγειώθηκαν στο ενδιάμεσο διάστημα στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου και άλλες τρεις φορές μεταφορικό πολεμικό αεροσκάφος C130 προσγειώθηκε στη Λάρνακα, μεταφέροντας καταδρομείς που πολέμησαν στην Κύπρο, για τα μνημόσυνα της Εισβολής. Άλλη μία φορά C130 προσγειώθηκε στη Λάρνακα καθ' οδόν προς τη Μέση Ανατολή, όπου ενεργούσε στη ζώνη επιτήρησης ελληνική φρεγάτα.

Ξεθωριάζουν
Το 1996, πέραν των αεροσκαφών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ήρθαν στην Κύπρο και σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας. Σε μιαν από τις φρεγάτες επετράπη και η είσοδος του κοινού στο Λιμάνι της Λάρνακας, ενώ την ίδια ώρα τρία F16 σε σχηματισμό πέταξαν πάνω από το σκάφος και την πόλη της Λάρνακας. Την ίδια χρονιά, αεροσκάφη τύπου Κορσέρ και Μιράζ έπληξαν εικονικούς στόχους στο πεδίο βολής Καλού Χωριού. Στο πεδίο βολής έπεσαν και Έλληνες αλεξιπτωτιστές.

Από το 1996 προοδευτικά οι κοινές ασκήσεις και το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου ξεθωριάζει και δημιουγείται ξανά το ψυχολογικό φράγμα, ότι η Ελλάδα είναι μακριά. Αύτο, σύμφωνα με απόστρατους αξιωματικούς, γίνεται επιτηδευμένα, για να οδηγηθεί ο λαός σε συμβιβασμό και να πάψει να τοποθετεί ψηλά τον πήχη των διεκδικήσεών του. Οι ξένοι και κυρίως οι Αμερικανοί, με διακριτικές παρεμβάσεις, προδιαθέτουν την Ελλάδα ν’ αφήσει τους Κυπρίους να συμβιβαστούν. Την ίδια ώρα, όμως, οι Αττίλες συνεχίζουν να παραβιάζουν σε τακτική βάση τον εναέριο χώρο της Κύπρου και στα παρασκήνια εμφανίζονται ότι έχουν διχοτομήσει και τον αέρα.

Ατύπως έχουν ενημερώσει το ΝΑΤΟ στο χώρο που επιχειρούν, την ίδια στιγμή που η ελλαδική και η κυπριακή πλευρά απέχουν από το στοιχειώδες δικαίωμα αυτοάμυνας.

Κορυφαία στελέχη των κομμάτων, που σε αυτή τη συγκυρία θέλουν να κρατήσουν ανωνυμία, διερωτώνται τι ελπίδες διόρθωσης της κατάστασης έχουμε, με ένα αρνητικό κλίμα να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό σε Ελλάδα και Κύπρο. Λένε μαζί με ανώτατους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΕΦ ότι θα έρθει η ώρα, που ο ίδιος ο κόσμος θα συναισθανθεί ότι με αυτή την πολιτική δεν πάμε πουθενά και θα ζητήσει διόρθωση γραμμής. «Αν προλάβουμε...», είπε χαρακτηριστικά ανώτατο κομματικό στέλεχος του συγκυβερνώντος ΔΗΚΟ. Η νόμιμη άμυνα της Κύπρου εξισώνεται με την παράνομη δραστηριότητα του Αττίλα.

Σημερινή

5 σχόλια:

Graekus 25 Σεπτεμβρίου 2010 - 1:19:00 μ.μ. EEST  

Θα ήταν έκπληξη αν γινόταν η άσκηση!

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2010 - 2:27:00 μ.μ. EEST  

@ Graekus

Λιτός και καυστικός!

Αρματιστής 25 Σεπτεμβρίου 2010 - 2:31:00 μ.μ. EEST  

"Την ίδια χρονιά, αεροσκάφη τύπου Κορσέρ και Μιράζ έπληξαν εικονικούς στόχους..."

Το σωστό είναι ότι: F-16 έπληξαν με μη κατευθυνόμενες βόμβες 1000 lbs και με απόλυτη ακρίβεια, το κέντρο δύο ομόκεντρων κύκλων και τα Α-7 έπληξαν με μαζική βολή ρουκετών και με απόλυτη ακρίβεια, το κέντρο ενός άλλου στόχου. Στη συνέχεια τα F-16 πέρασαν σε σχηματισμό πολύ κοντά, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων και στο ύψος του παρατηρητηρίου, για να αποδώσουν χαιρετισμό και για να ξεσηκώσουν το κόσμο. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες Κύπριοι έκλαιγαν, μαζί με τον Κληρίδη.

Το 1996 τα Ελληνικά φτερά απέδειξαν ότι φθάνουν στην Κύπρο.

Σχετικά τώρα με την ματαίωση του "ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ". Και αυτή η ενέργεια, εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική αφοπλισμού του Ελληνισμού, που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως αυτό θα πληρωθεί. Είναι σίγουρο ότι θα πληρωθεί. Πάντα πληρώνεται.

Θα σας αναφέρω κάτι που διαβάζω τώρα τελευταία:

Το 1282 ανέβηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, ο Ανδρόνικος Β' Παλαιολόγος. Βασίλεψε μισό αιώνα, μέχρι το 1328. Διαδέχθηκε στο θρόνο τον πατέρα του, τον αυτοκράτορα Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο, που το 1261 είχε ανακτήσει την Κωνσταντινούπολη από τους Φράγκους και είχε αγωνιστεί για την ανάκαμψη και την ισχυροποίηση της αυτοκρατορίας. Την ίδια εποχή, στη περιοχή της Βιθυνίας είχαν εμφανιστεί οι Οθωμανοί Τούρκοι. Μία φυλή 500 πολεμιστών. Μία από τις πρώτες ενέργειες του Ανδρόνικου, ήταν να κάψει το στόλο που με μεγάλες προσπάθειες είχε δημιουργήσει ο πατέρας του, γιατί του στοίχιζε πολλά. Επίσης διέλυσε και το στρατό για τον ίδιο λόγο. Δύο χιλιάδες για την Ευρώπη και χίλιοι για την ανατολή φθάνουν, αποφάνθηκε η αυτοκρατορική αυθεντία. Οι Τούρκοι όμως, υπό την άξια ηγεσία του Οθωμάν, καθημερινά ισχυροποιούνταν και επέκτειναν το εμιράτο τους. Ο στρατός του Ανδρόνικου δεν μπορούσε να τους αντιμετωπίσει. Το 1302 ο αυτοκράτορας κάλεσε την Καταλανική εταιρεία, μια ομάδα τυχοδιωκτών μισθοφόρων, για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους, τάζοντας τους μεγάλες πληρωμές. Ο Ανδρόνικος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτά που συμφώνησε. Οι Καταλανοί εγκατέλειψαν την Μικρά Ασία, πέρασαν στην Θράκη και μέχρι το 1311 λυμαίνονταν την ελληνική χερσόνησο, όπου επιδίδονταν σε ανείπωτες σφαγές και καταστροφές, πρωτόγνωρης ωμότητας και βίας. Κύριος στόχος τους ήταν η Θράκη την οποία ερήμωσαν. Τελικά κατέλαβαν την Αθήνα, όπου και εγκαταστάθηκαν. Το 1332 που πέθανε ο Ανδρόνικος, η αυτοκρατορία είχε χάσει τα πάντα στη Μικρά Ασία. Το 1352 οι Οθωμανοί διεκπεραιώθηκαν στην Θράκη και το 1390 πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη.

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και ποτέ δεν είναι με το μέρος αυτών που αυτοευνουχίζονται.

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2010 - 5:18:00 μ.μ. EEST  

ΓΑΠ και Χριστοφιας συνεχιζουν το ξεπουλημα και αφοπλισμο του Ελληνισμου. Και φυσικα καλα κανουν γιατι εμεις τους ψηφισαμε.

Αντρεας

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2010 - 6:19:00 μ.μ. EEST  

Bas
Αγαπητέ Αρματιστή

Ώς προς το μάθημα ιστορίας, η οποία είναι πολύ διδακτική, έτσι ακριβώς έγινε.
Η πραγματική ζημιά όμως ξεκινά από τον θάνατο του Βασιλείου του Β΄ και μετά (ποιό γνωστός ως Βουλγαροκτόνος) και την μετάλλαξη του Ρωμαίϊκου σε άλλο ένα βαρβαρικό βασίλειο. Τα υπόλοιπα, έστω και με μερικές αναλαμπές, απλά ακολούθησαν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP