Κοινωνική προσφορά Στρατού Ξηράς - Τοποθέτηση γέφυρας σε οικισμό της Ροδόπης

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς, τοποθέτησε στρατιωτική γέφυρα τύπου ΜΠΕΛΕΫ Μ2 στον οικισμό Κάλχας του νομού Ροδόπης. Στον οικισμό, που κατοικείται κυρίως από Έλληνες Μουσουλμάνους, η μέχρι τώρα μετακίνηση των κατοίκων πραγματοποιείτο από κοιτόστρωση (τσιμεντένιο κομμάτι δρόμου μέσα στα νερά του ποταμού), γεγονός που καθιστούσε την πρόσβαση ιδιαίτερα δύσκολη κατά τις μέρες του χειμώνα. Με την τοποθέτηση της γέφυρας διευκολύνεται η μετακίνηση των κατοίκων εντός του οικισμού, αλλά και η προσβασιμότητα του οικισμού από την πόλη της Κομοτηνής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2010 - 1:25:00 μ.μ. EEST  

Τα συγχαρητηρια μου

Ανώνυμος 24 Σεπτεμβρίου 2010 - 1:25:00 μ.μ. EEST  

Τα συγχαρητηρια μου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP