"Ανεξάρτητος" μειονοτικός συνδυασμός στο Δήμο Κομοτηνής..

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Τη δημιουργία ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού με τίτλο «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα», ο οποίος και θα διεκδικήσει το Δήμο Κομοτηνής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε σε ανοιχτή συγκέντρωση η νομαρχιακή σύμβουλος, Σημπέλ Μουσταφάογλου, η οποία και θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού.

Το παρόν στην ανοιχτή συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής έδωσαν σύσσωμοι οι θρησκευτικοί και πολιτικοί παράγοντες της μειονότητας καθώς επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών της μειονότητας.

Μεταξύ αυτών ο «ψευτομουφτής» Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, ο «ψευτομουφτής» Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας, Αχμέτ Μετέ, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων», Σαμήτ Οραμάν, ο πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης, Μουσταφά Αλή Τσαούς, ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, ο Δήμαρχος Φιλύρας, Χασάν Κιαζήφ, και ο πρώην Δήμαρχος Σώστη, Μουσταφά Μουσταφά.

«Είμαστε Τούρκοι, νιώθουμε τη Θράκη πατρίδα μας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας»

Η Σημπέλ Μουσταφάογλου κατά την παρουσίαση της ανακοίνωσης για την ίδρυση του Συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» τόνισε ότι «η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και αντοχή. Χαιρόμαστε που δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον δρόμο και έχουμε μαζί μας όλους τους φορείς της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Αυτός είναι ο σκοπός της ίδρυσης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πρώτο Βήμα για την Ισότητα» για τον Δήμο Κομοτηνής.
Είναι η απόδειξη ότι η μειονότητα όποτε χρειαστεί μπορεί να γίνει μία γροθιά. Αυτό που μας ενώνει είναι ο κοινός αγώνας μας για το καλό της μειονότητας. Τα τελευταία χρόνια ακούγεται συχνά η φράση ότι έχουμε αποκτήσει τα δικαιώματα μας ως πολίτες αυτής της χώρας που είναι η πατρίδα μας. Εμένα και τους συνεργάτες μου αυτό δεν μας ικανοποιεί. Σε κάθε δημοκρατική χώρα δεν θα έπρεπε να απολαμβάνει κάθε πολίτης ίσα δικαιώματα; Αυτό δεν είναι αυτονόητο; Γιατί τότε κάθε φορά που καλυτερεύουν κάποια πράγματα κάνουμε λόγο για ζητήματα που είναι αυτονόητα; Γιατί τα μπερδεύουμε με τα μειονοτικά δικαιώματα μας;
Όπως γνωρίζετε πλησιάζουν οι εκλογές της 7 ης Νοεμβρίου. Το σχέδιο «Καλλικράτης» άρχισε να μπαίνει σιγά – σιγά στη ζωή μας. Στον καινούριο αυτό τρόπο διακυβέρνησης ποια θα έπρεπε να είναι η θέση της μειονότητας; Αυτό θα το αποφασίσει ο λαός μας με την ψήφο του. Όπως αγωνιζόμαστε σε άλλους τομείς καθημερινά τώρα θα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας για την τοπική αυτοδιοίκηση, για να πούμε ότι είμαστε και εμείς εδώ χωρίς να στρίψουμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά».

Στη συνέχεια η κ. Μουσταφάογλου κάλεσε τον κόσμο της μειονότητας να σταθεί στο πλευρό τους. «Εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε το πρώτο βήμα ιδρύοντας τον συνδυασμό «Πρώτο βήμα για την Ισότητα» πιστεύοντας στις δυνάμεις μας. Τώρα μαζί με τον λαό μας πρέπει να κάνουμε το δεύτερο και το τρίτο βήμα και να περπατήσουμε σε αυτό το δρόμο ώστε με πέντε συνδυασμούς στο Δήμο Κομοτηνής τη δεύτερη εβδομάδα να έχουμε διπλή γιορτή. Το Κουρμπάν Μπαϊράμ και τη σημαντική θέση του συνδυασμού μας στο Δήμο Κομοτηνής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τελειώνοντας, η Σημπέλ Μουσταφάογλου τόνισε την σημασία που έχει μία τέτοια κίνηση καθώς είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένας τέτοιος συνδυασμός για το Δήμο Κομοτηνής. «Ως Σημπέλ Μουσταφάογλου θα ήθελα να πω ότι οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όλους, χωρίς διαχωρισμούς. Θέλω να καλέσω όλους στο συνδυασμό «Πρώτο βήμα για την Ισότητα» για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της μειονότητας στο Δήμο Κομοτηνής» σημείωσε καταλήγοντας.

Στόχος η αποτύπωση της εθνικής φυσιογνωμίας της μειονότητας

Η κίνηση αυτή των μειονοτικών να δημιουργήσουν ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό σαφώς και δεν αποσκοπεί στο να διεκδικήσουν το Δήμο Κομοτηνής. Επί 11-12.000 περίπου μουσουλμάνων ψηφοφόρων στο Δήμο Κομοτηνής, τα στελέχη του ανεξάρτητου συνδυασμού αποσκοπούν σε 5-6.000 ψηφοφόρους, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εκλέξουν περίπου πέντε (5) συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Πέντε συμβούλους όμως τους οποίους έτσι κι αλλιώς θα εξέλεγε η μειονότητα σε περίπτωση που τα στελέχη αυτά απορροφούνταν σε κάποιον άλλο συνδυασμό, είτε αυτόν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, είτε αυτόν με τη στήριξη της ΝΔ.

Σύμφωνα, με στελέχη της μειονότητας, η κίνηση αυτή στοχεύει στο να στείλουν το μήνυμα «η μειονότητα είναι εδώ» αλλά κυρίως ότι «η μειονότητα είναι εθνική και όχι θρησκευτική» ούτως ώστε στο μέλλον να είναι σε θέση να διαπραγματεύονται σε θέση ισχύος με αντάλλαγμα ακόμα και τη συνδιοίκηση στην περιοχή.
Να σημειώσουμε ότι, από την ανοιχτή συγκέντρωση απουσίαζαν οι βουλευτές της μειονότητας, Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, την αντίδραση των οποίων περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδίως για τον κ. Χατζηοσμάν, ο οποίος δεσμεύθηκε ήδη στο παρελθόν με δήλωση του στη «Φωνή» ότι θα στηρίξει τον υποψήφιο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Πετρίδη. Δήλωση για την οποία και δέχθηκε ουκ ολίγα βέλη από το μειονοτικό Τύπο της Κομοτηνής.

http://fonirodopis.gr/press/?p=20150

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP