Κρίσιμη σύσκεψη στο γραφείο του Ερντογάν

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συμμετοχή των ανωτάτων αξιωματούχων των ενόπλων δυνάμεων και των αρχών ασφαλείας.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, τις μεταμεσημβρινές ώρες, στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, στην Άγκυρα, συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός επικρατείας, Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο υπουργός δικαιοσύνης, Σαντουλλάχ Εργκίν, ο αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς, στρατηγός Ερντάλ Τζεϊλάνογλου και ο υφουπουργός του νεοσύστατου υφυπουργείου ασφάλειας και δημόσιας τάξης, Μουαμέρ Γκιουλέρ.
Το θέμα της σύσκεψης, που λαμβάνει χώρα ημέρα Κυριακή, κάτι που γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είναι το ενδεχόμενο να αρχίσουν και πάλι οι επιθέσεις του ΡΚΚ από αύριο, 20 Σεπτεμβρίου, οπότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΡΚΚ, λήγει η προσωρινή μονομερής εκεχειρία που κύρηξε τον Αύγουστο, με την έναρξη της γιορτής του Μπαϊραμιού.
Επίσης, από αύριο αρχίζει και η εβδομαδιαία αποχή των μαθητών από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σε όλες τις περιοχές του τουρκικού Κουρδιστάν, ως πράξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απαγόρευση της διδασκαλίας κουρδικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία καθώς και για την συνεχιζόμενη άρνηση παραχώρησης συνταγματικών δικαιωμάτων στα 20 εκατομμύρια Κούρδους που κατοικούν στην τουρκική επικράτεια.


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_594.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP