Σαμαράς: Η Αθήνα να αντιδράσει δυναμικά στη δολοφονία του ομογενούς

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Χειμάρας κ. Βασίλη Μπολάνο είχε το χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τη δολοφονία του Ελληνα ομογενούς.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε απο τον κ. Μπολάνο να μεταφέρει τα θερμά του συλλυπήτηρια στην οικογένεια του θύματος ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στην ελληνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία.

Παράλληλα, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και διεμήνυσε ότι η Αθήνα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά σε τέτοιες ενέργειες που προκαλούν ένταση και προβλήματα στη ζωη των Ελλήνων της Αλβανίας.

Εξάλλου ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε σήμερα τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Ιερά Μονή Ελώνης Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η γιορτή της Παναγιάς, της Μητέρας των ανθρώπων αλλά και του Θεού, είναι η μεγάλη γιορτή και το μεγάλο στήριγμα, το θρησκευτικό, για κάθε Έλληνα.Αυτές τις δύσκολες, τις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει ο Ελληνικός λαός, η Παναγιά ας δώσει σε κάθε οικογένεια δύναμη, κουράγιο και ελπίδα ».


http://www.antinews.gr/?p=57595

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP