Νέα δέσμευση Σαμαρά για κατάργηση του νόμου περι ιθαγένειας

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Να καταργήσει το νόμο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας δεσμεύθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική του κατήργησε κάθε δικλείδα ασφαλείας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το νόμο να τον αλλάξουμε όταν θα αναλάβει η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας. Και δεσμευόμαστε από τώρα γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική υπογράμμισε ότι «όσοι πραγματικά βλέπουν τον κίνδυνο του ρατσισμού, όσοι πραγματικά θέλουν να αντισταθούν στο ρατσισμό, κατανοούν απόλυτα τη σημασία της ομαλής και σταδιακής ενσωμάτωσης μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Όσοι θέλουν μαζική πολιτογράφηση των πάντων με ”αυτοματισμούς” και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, δεν θέλουν ενσωμάτωση. Απλά προσελκύουν ακόμα περισσότερους παράνομους μετανάστες. Και πυροδοτούν εντάσεις και διαλυτικά φαινόμενα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτή τη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό». Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την χορήγηση ιθαγένειας.

«Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Με το που γεννιούνται τα παιδιά θα παίρνουν το δικαίωμα. Αλλά θα το ασκούν στην ενηλικίωσή τους. Με ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλά χωρίς η ιθαγένειά τους να «συμπαρασύρει» την πολιτογράφηση των γονιών τους από την αρχή. Γιατί η ιθαγένειά τους θα κερδίζεται οριστικά 18 χρόνια αργότερα. Με αυτή τη ρύθμιση η Ελλάδα δεν γίνεται μαγνήτης μεταναστών», εξήγησε.

Συνεχίζοντας ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του κόμματός του για το ζήτημα της μετανάστευσης, οι οποίες έχουν ως εξής:

«Θέση πρώτη: Δεν είναι ίδιο το μεταναστευτικό πρόβλημα σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις εποχές. Δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε άκριτα ό,τι γίνεται αλλού. Ή ό,τι έγινε κάποτε, κάπου αλλού.

Δεύτερη θέση: Η ενσωμάτωση έχει τρεις βασικές πτυχές. Την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτιστική.

Τρίτη θέση: Εδώ αγγίζουμε και το πρόβλημα της πολύ-πολιτισμικότητας. Αν πολύ-πολιτισμικότητα είναι η διατήρηση στοιχείων πολιτισμού από τις χώρες καταγωγής των μεταναστών, ασφαλώς κανείς δεν έχει αντίρρηση. Αν όμως σημαίνει ότι τα παιδιά τους θα αναπτύξουν συνείδηση κοινότητας διαφορετική από αυτήν της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουν εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Τέταρτη θέση: ο καλύτερος τρόπος να γίνει η ενσωμάτωση είναι ομαλά και σταδιακά:

Πέμπτη θέση: για τους παραπάνω λόγους, κάθε μεταναστευτική πολιτική φροντίζει να δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας στην ενσωμάτωση των μεταναστών. Ώστε να γίνει ομαλά και σταδιακά με απώτερο ζητούμενο να ενσωματωθούν οι μετανάστες που μπορεί να αντέξει μια κοινωνία.

Έκτη θέση – τώρα μπαίνουμε στην αποτίμηση της Ελληνικής περίπτωσης:

- Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικό κορμό, όπως το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών, δεν είναι μεταναστευτικό κράτος, δεν είχε αποικιακή παράδοση, δεν έφερε μετανάστες από υπερπόντιες αποικίες, κι αυτό τη διακρίνει από τις περιπτώσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας. Στην Ελλάδα οι μετανάστες μπήκαν μετά την κατάρρευση του καθεστώτων του υπαρκτού Σοσιαλισμού, και μπήκαν μαζικά και παράνομα. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει πύλη μαζικής εισόδου παράνομων μεταναστών τόσο από την Ανατολική Ευρώπη, στη δεκαετία του 90, όσο και από την Ασία στη δεκαετία του 2000. Και δεν έχει καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό της εισροής τους, ούτε είναι και εύκολο, λόγω γεωγραφικών και πολιτικών ιδιαιτεροτήτων.

Έβδομη θέση: Η Ελλάδα έπρεπε επιτέλους να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική. Αλλά ο μεταναστευτικός νόμος της κυβέρνησης είναι λάθος μεταναστευτική πολιτική. Και μάλιστα είναι το χειρότερο λάθος, τη χειρότερη δυνατή στιγμή: Είναι λάθος γιατί θα έπρεπε να έχει τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όμως αντί στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε νομοθεσία με τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας, υιοθετήσαμε νομοθεσία χωρίς καθόλου δικλείδες ασφαλείας».


www.antinews.gr


6 σχόλια:

enkripto 6 Ιουλίου 2010 - 2:25:00 μ.μ. EEST  

Σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες

Oι πολυπολιτισμικές εμμονές του Γ. Παπανδρέου και το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_6867.html

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2010 - 5:00:00 μ.μ. EEST  

Φίλε «εν κρυπτώ» δες την παρακάτω είδηση:

http://deltio11.blogspot.com/2010/07/blog-post_06.html

Μιλάμε για νάρκες κατά τεθωρακισμένων και εκρηκτική ύλη C4!!! Θα έπρεπε να ανησυχούμε;;;;

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2010 - 5:16:00 μ.μ. EEST  

Φίλε «εν κρυπτώ» δες την παρακάτω είδηση:

http://deltio11.blogspot.com/2010/07/blog-post_06.html

Μιλάμε για νάρκες κατά τεθωρακισμένων και εκρηκτική ύλη C4!!! Θα έπρεπε να ανησυχούμε;;;;

enkripto 7 Ιουλίου 2010 - 11:21:00 π.μ. EEST  

γνώμη μου είναι ότι ο πανικος δεν καθόλου καλός σύμβουλος.. χωρίς κάτι χειροπιαστό δεν μπορεί να γίνει κάποια σοβαρή εκτίμηση

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2010 - 5:40:00 μ.μ. EEST  

καὶ ὁ σαμαρᾶς δυστηχῶς δὲν πάει πίσω...μπορεὶ νὰ τὸ καταργήσει ἀλλὰ τὰ 2.500.000 λαθρομεταναστῶν ΘΕΛΕΙ νὰ τὰ ἐντάξει στὴν κοινωνία δέν θέλει νὰ τοὺς διώξει...ὁπότε τί γιάννης τί γιαννάκης...

enkripto 8 Ιουλίου 2010 - 5:58:00 μ.μ. EEST  

αυτό απο πού ακριβώς το συμπεραίνεις ανώνυμε φίλε;

πρώτον οι αυστηρότερες προτεινομενες διαταξεις αποσκοπούν στο να καταστήσουν την χώρα "αφιλόξενο προορισμο" για τους λαθρομετανάστες

δεύτερον, λόγος έγινε για τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ και όχι για γονείς, συγγενείς και παρατρεχαμενους που με το ισχύον καθεστώς μετά τα 5 χρόνια θα πάρουν ιθαγένεια ΟΛΟΙ μαζικά.Και για τα παιδιά τιθενται προυποθέσεις , όπως σε όλες τις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες.

Δηλαδή,αφού παρακολουθήσουν ελληνικό σχολείο, κάνουν την σχετική αίτηση (οχι αυτοματα δλδ) και αποποιηθούν της αλλης υπηκοότητας. Αυστηρότερο πλαίσιο δηλαδή

Και επειδή τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι προσπαθούν -ματαιως- να ξεπλύνουν την ντροπή της υπερψήφισης του μνημονίου με νέες "πατριωτικες "κωλοτούμπες, να θυμίσω ότι υπέρ της αποδοσης ιθαγένειας στα παιδια που γενιούνται εδώ είχε ταχθει ρητά και κατηγορηματικά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Το σχετικό δημοσιευμα στην διαθεσή σου.

Γνώμη μου είναι ότι είναι θετικότατη η εξαγγελία, καθώς απαντάει στα περισσότερα θέματα που είχαμε θέσει στο προ 7μήνου "Σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες"

http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_6867.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP