Ανακοίνωση του Λιμενικού για την τουρκική προβοκάτσια

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Σε έκδοση ανακοίνωσης για την τουρκική προβοκάτσια στους Καλόγερους προχώρησε πριν απο λίγο το Λιμενικό Σώμα. Στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής :

"Σήμερα στις 11.45, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο της Τουρκίας, στην Άγκυρα, για προφορική αναφορά, από κυβερνήτη αεροπλάνου του οποίου δεν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία, περιστατικού βύθισης άγνωστου πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. βόρεια των νησίδων «Καλόγεροι», στο Κεντρικό Αιγαίο.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, στις 12:05, στο σημείο, το οποίο βρίσκεται στα διεθνή ύδατα αλλά εντός του FIR Αθηνών, κατέφθασαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ξεκίνησαν έρευνες, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης το Δ/Ξ «RUBY STAR» σημαίας Πορτογαλίας, που έπλεε σε απόσταση 4 ν.μ. από τις νησίδες, ένα αεροσκάφος C-130 από Ελευσίνα, δύο ελικόπτερα SUPER PUMA από Ελευσίνα και Χίο, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κέας, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή Σίφνου – Σερίφου, ένα πλωτό Λ.Σ. από Άνδρο και ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ. από Χίο.

Οι έρευνες είχαν αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αργότερα, στην περιοχή κατέφθασαν και αναγνωρίστηκαν δύο τουρκικά ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης, τα οποία, χωρίς να ανταποκριθούν στις κλήσεις των ελληνικών επιχειρησιακών μέσων και τις προσπάθειες επικοινωνίας, αποχώρησαν στις 14.30.

Για το περιστατικό ενημερώνεται αναλυτικά η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP