Ο ενδοτισμός της Αθήνας και το «Πίρι Ρέις»

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Τα πράγματα είναι απλά: Λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη για το Σάββατο συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν και παρά τις προειδοποιήσεις της Αθήνας, το «Πίρι Ρέις» μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου.

Η κίνηση έχει σαφώς συμβολικό χαρακτήρα. Δείχνει ότι η Τουρκία αισθάνεται πανίσχυρη και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αντιδράσεις της ανίσχυρης κυβέρνησης των Αθηνών. Επιβεβαιώνεται εξάλλου, για μια ακόμα φορά, ότι η πολιτική του εξευμενισμού της Τουρκίας, που με τόση συνέπεια εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, απλώς αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία. Τι νόημα έχει λοιπόν η συνέχιση των “διερευνητικών επαφών”, με τους κ. Αποστολίδη και Σινιρίογλου σήμερα στην Κωνσταντινούπολη; Την έμμεση επιβεβαίωση των ισχυρισμών της Τουρκίας για την υφαλοκρηπίδα;

http://www.antinews.gr/?p=54302


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP