Ασφαλιστική "μεταρρύθμιση" και δημογραφικό πρόβλημα

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Θεμελιώνοντας μια Ελλάδα δίχως Έλληνες

Βόμβα στο ασφαλιστικό οικοδόμημα της κυβέρνησης, ειδικά σε ότι αφορά την ανάλγητη και χωρίς καμιά μελέτη για τις επιπτώσεις της, ρύθμιση για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά βάζει ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκης. Η εισήγηση που έκανε στην Ολομέλεια την 29η Ιουνίου 2011, όπου συζητούνταν οι διατάξεις του ασφαλιστικού, αποτελεί χαστούκι σε μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να λύσει βασικά προβλήματα της καθημερινότητας, εντούτοις δημιουργεί άλλα σοβαρότερα, εθνικά αυτή τη φορά.

Ο κ. Σχοινιωτάκης, με αφορμή τη ρύθμιση για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά αναφέρει ότι το κράτος εγκατέλειψε την ευαισθησία του στη σκληρότητα της Τρόικας. Μια μητέρα με ανήλικα τέκνα μπορεί φέτος να βγει στη σύνταξη στα 50 με 20 χρόνια υπηρεσίας, ωστόσο, μέσα σε 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια στα 65 έτη και τα έτη διαδοχικής ασφάλισης στα 25. Μέσα σε τρία χρόνια, μέχρι το 2013 μια μητέρα που σήμερα είναι 47 ετών και ήλπιζε να βγει στη σύνταξη, θα πρέπει να δουλέψει άλλα 15 χρόνια αφού μέχρι το 2013 θα έχει αλλάξει δραματικά το ασφαλιστικό της καθεστώς.

Ο κ. Σχοινιωτάκης επισημαίνει ότι το δικαιότερο θα ήταν να αυξηθούν τα όρια το πολύ μέχρι τα 55 έτη για όλα τα έτη γενικά μετά το 2012 ως έτος ενηλικίωσης των ανήλικων τέκνων για λόγους καθαρά δημογραφικούς. Κι εδώ ο γενικός επίτροπος εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη μεταναστευτική τους πολιτική. Τονίζει ότι με το παρόν ασφαλιστικό ουσιαστικά οδηγούμαστε σε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, οι οποίοι δε θα υπάρχουν με τη συνταγή της παγκοσμιοποίησης και λόγω της αθρόας ελληνοποίησης. Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ξένοι έρχονται από κάθε γωνιά της γης χωρίς να ελέγχεται η προϊστορία του κάθε ένα, η εγκληματική του δραστηριότητα αλλά και σειρά άλλων στοιχείων. Αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι που κάθε εισερχόμενος προσπαθεί να το τρυγήσει αυθαίρετα.

Και καταλήγει λέγοντας ότι με την πολιτική κατά της μητέρας και των ανήλικων παιδιών δυστυχώς δεν παρέχεται συνταγματική προστασία.

Οι πάντες που ασχολούνται με το ασφαλιστικό γνωρίζουν ότι η ρύθμιση για τις ανήλικες μητέρες είναι παντελώς άδικη. Όμως, ο κ. Σχοινιωτάκης δίνει και εθνική διάσταση στο θέμα αφού πλέον δημιουργούνται ισχυρά αντικίνητρα ώστε να γίνει κάποια μητέρα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Φανταστείτε μια γυναίκα 35 χρονών να μη θέλει να κάνει παιδιά διότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει όταν γνωρίζει ότι πρέπει να εργάζεται μέχρι τα 65. Έτσι, το ελληνικό έθνος οδηγείται σε αφανισμό αφού πλέον σ’ αυτή τη χώρα θα υπάρχουν μόνο μετανάστες που εισέρχονται ανεξέλεγκτα.

Αλλά μήπως και που τα λέει ο γενικός επίτροπος τον ακούει κανείς. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω της κυβέρνησης..http://www.antinews.gr/?p=53420

4 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουλίου 2010 - 5:37:00 μ.μ. EEST  

αγαπητό enkripto η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος δεν αντιμετωπίζεται με διατάξεις σαν και αυτή που αναφέρει το άρθρο.εκτός του ότι είναι αντιοικονομικό για το κράτος να βγαίνει στην σύνταξη μία γυναίκα με ανήλικο παιδί τόσο νωρίς δεν αντιμετωπίζει και το πρόβλημα του δημογραφικού!το δημογραφικό αντιμετωπίζεται με τρεις τρόπους α)μετανάστες β)αύξηση των γεννήσεων των γηγενών μίας χώρας γ)συνδυασμός.στην γαλλία το γαλλικό κράτος πρόσφερε με την γέννηση του 3ου παιδιού(δεν ξέρω τι θα γίνει με τις περικοπές που εξαγγέλονται) ενδεικτικά α)αύξηση στον μισθό μίας γυναίκας γύρω στο 50% στο τρίτο παιδί β)παιδικούς σταθμούς μέχρι αργά το απόγευμα γ)στα πλαίσια των δήμων(ιδιαίτερα εκτεταμένες αρμοδιότητες,πολύ περισσότερες απ'ότι εδώ)οικοιακή βοηθό 2 φορές τις βδομάδα για τις δουλείες του σπιτιού.το δημογραφικό λοιπόν αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα,τα οποία προυποθέτουν σοβαρό κράτος και σοβαρούς πολίτες και όχι με προώρες συντάξεις.δεν νομίζω ότι υπάρχει μία γυναίκα που να θέλει να κάνει παιδιά και να σκέφτεται να κάνει επειδή θα συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα.αντίθετα πολλές κάνουν ένα γιατί δεν έχουν τα χρήματα να ανταπεξέλθουν στο 2 και κυρίως στο τρίτο!

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 - 12:40:00 π.μ. EEST  

Ανωνυμε 12 Ιουλίου 2010 5:37:00 μ.μ. GMT+0300,

Επειδη το δημογραφικο προβλημα στην Ελλαδα ειναι σοβαρο και πολυ οξυ, χρειαζεται να το αντιμετωπιζουμε κανοντας ο,τι ειναι δυνατο. Οχι απλα να δωσουμε ενα-δυο κινητρα, αλλα να δωσουμε ολα τα κινητρα που μπορουμε και - οσον αφορα το θεμα για το οποιο μιλαει το αρθρο - να μην δημιουργουμε αντικινητρα με αλλαγες που ειναι αποτομες και χωρις σχεδιασμο.

Επειτα, οταν λες οτι το δημογραφικο προβλημα αντιμετωπιζεται πρωτιστως με μεταναστες φαινεται οτι δεν συμμεριζεσαι οτι το δημογραφικο προβλημα στην Ελλαδα ειναι η διατηρηση της χωρας σαν χωρα με Ελληνες. Το θεμα δεν ειναι αυξηση του πλυθησμου γενικα και αοριστα, ειναι αυξηση του Ελληνικου πλυθησμου και διατηρηση της Ελληνικης υποστασης της χωρας.

Οι μεταναστες στην Ελλαδα του 2010 εχουν μια πολυ συγκεκριμενη ερμηνεια, αυτη της πολιτικης Παπανδρεου - που ξεκαθαρα ανατρεπει την εθνικη συσταση της χωρας και οδηγει το Ελληνικο εθνος σε κινδυνο αφανισμου - σε συνδυασμο με τις υπολοιπες πολιτικες Παπανδρεου. Μπορει και εσενα να μην σε ενδιαφερει η διατηρηση της Ελλαδας οπως και να μην σε ενδιαφερει το μελλον των Ελληνων σαν εθνος. Καλο θα ηταν να το ξεκαθαρισεις γιατι τα σχολια σου αφηνουν κατι τετοιο υποννοουμενο.

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 - 1:35:00 π.μ. EEST  

καλησπέρα ανώνυμε 14 Ιουλίου 2010 12:40:00 πμ που ισχυρίστικα ότι συμφωνώ με την πολιτική Παπανδρέου?είπα ότι οι μετανάστες είναι μία από τις λύσεις για το δημογραφικό,δεν είπα ότι αυτή είναι η άποψη μου!!!!!να διαβαζουμε πιο προσεκτικά!η αύξηση της ροής των μεταναστών είναι μία από τις λύσεις που προτείνεται διεθνώς για την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.επαναλαμβάνω για να γίνω καλύτερα αντιληπτός ότι δεν είναι η άποψη μου.επίσης δεν είναι τυχαίο ότι πολλές ευρωπαικές χώρες δίνουν βάση σε κίνητρα τα οποία αναφέρω(και όχι μόνο) και σταματάνε τα κίνητρα της πρόωρης συνταξιοδότησης!!δυστηχώς μεν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα!!!!!!!!!!

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2010 - 3:14:00 π.μ. EEST  

Ενταξει φιλε 14 Ιουλίου 2010 1:35:00 π.μ. GMT+0300, ειλικρινα χαιρομαι που αυτη δεν ηταν η αποψη σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP