Ρεκόρ παραιτήσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Σε υπολογισμούς για τα υπέρ και τα κατά ανά περίπτωση επιδίδονται οι στρατιωτικοί μετά τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας για τα συνταξιοδοτικά των ένστολων η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που κάθε άλλο παρά καθησύχασε τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι παραιτήσεις των αξιωματικών από το Στράτευμα συνεχίζουν να αυξάνονται: χθες οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων είχαν καταγράψει 1.965 αιτήσεις αποστρατείας, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό καθώς οι παραιτήσεις για όλο το 2009 ήταν 1.043 και για το 2008- όταν είχε ξανανοίξει η συζήτηση έμμεσα για το Ασφαλιστικό χωρίς όμως να προχωρήσει- οι παραιτήσεις ήταν 2.272. Παραιτήσεις έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο παραίτησης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι τώρα με 25ετία αρχίζει πλέον να μπαίνει σε συζήτηση και το κατά πόσον συμφέρει η σύνταξη με τις περικοπές που ήδη έχουν γίνει. Απ΄ την άλλη, όπως λένε στρατιωτικοί σε συζητήσεις στις μονάδες και στους διαδρόμους των επιτελείων, υπάρχει αβεβαιότητα και ως προς το μελλοντικό καθεστώς των επιδομάτων που προστίθενται στον βασικό μισθό.

Παρόμοια αβεβαιότητα διακατέχει και τους δικαιούμενους σήμερα επιδόματος επικινδυνότητας (πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.ά.), καθώς κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή, όπως λένε, να διαβεβαιώσει ποιες ακριβώς κατηγορίες, με ποιες προϋποθέσεις απασχόλησης θα το λαμβάνουν και αν τυχόν γίνουν νέες κλιμακώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας αυτής ότι από τους 619 αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν παραιτηθεί μέχρι τώρα, οι 51 είναι πιλότοι. Το θέμα πάντως της φορολόγησηςπου είχε προκαλέσει τη λευκή απεργία- αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργείου Αμυνας.

Τα Νέα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP