Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον τουρκικό στρατό στο Κουρδιστάν

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010

Τα φορτηγά που έκαψαν οι Κούρδοι αντάρτες, καθ' οδόν προς το Άκτουτουν

Το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα έχει αρχίσει να ασκεί πίεση στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κουρδιστάν, με σκοπό να καταρρακώσει το ηθικό του και να αντιληφθούν πλέον όσοι υπηρετούν εκεί ότι αντιμετωπίζονται από το λαό ως στρατός κατοχής.

Μετά από καταγγελίες αξιωματικών που υπηρετούν στην πόλη Βαν ότι οι γυναίκες τους δέχονται παρενοχλήσεις και επιθέσεις από αγνώστους, μετά από ομολογίες γυναικών αξιωματικών που υπηρετούν σε φυλάκια του Τούντζελι ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις, προχθές, στην κωμόπολη Σεμντίνλι, νεαροί έκαψαν δυο οχήματα που ανήκαν σε εμπόρους ιδιώτες και μετέφεραν ψωμί και τρόφιμα στο στρατόπεδο, για το συσίτιο των στρατιωτών.

Χθες, Κούρδοι αντάρτες σταμάτησαν και πυρπόλησαν τέσσερα ιδιωτικά φορτηγά που μετέφεραν άμμο στο στρατόπεδο Άκτουτουν, για οικοδομικές εργασίες που γίνονται εκεί.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δέχτηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 17 Τούρκοι στρατιώτες.


Επαρχία Τουντσελί: Κούρδοι Μαχητές του PKK ελέγχουν οχήματα στον αυτοκινητόδρομο Tunceli-Εrzincan

Πανό που τοποθέτησαν μαχητές του ΡΚΚ ενημερώνει τους οδηγούς ότι "έχουν εισέλθει σε περιοχή του Αυτόνομου Δημοκρατικού Κουρδιστάν".


http://infognomonpolitics.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2010 - 3:59:00 π.μ. EEST  

Επειδή μερικές φορές δίνεται η εντύπωση ότι η περιοχές αυτές είναι "σύνορα"....μόνο σύνορα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.Αν δείτε που είναι αυτές οι περιοχές με ένα απλό google earth βλέπουμε οτι μιλάμε για 350-400 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της Τουρκίας...και με 25-30 εκατομμύρια κούρδους να ζούν στις γύρω περιοχές τα πράγματα στενεύουν πάρα πολύ για την Τουρκία.

skal 18 Ιουνίου 2010 - 9:49:00 π.μ. EEST  

ŞIRNAK - Cizre'de askerlere malzeme taşıyan iki araç, Silopi'de ise bir araç yakıldı.
Şırnak'ın Cizre İlçesi'de askerlere malzeme taşıdığı belirtilen iki araç ateşe verildi. Aynı gece Silopi'nin Cudi Mahallesi'nde de bir araç ateşe verildi.
ANF NEWS AGENCY

Με άλλα λόγια, χθες βράδυ στην κωμόπολη Τζίζρε πυρπολήθηκαν άλλα δυο αυτοκίνητα που μετέφεραν στρατιωτικά υλικά.
Την ίδια νύχτα, στη Σιλόπη πυρπολήθηκε άλλο ένα αυτοκίνητο.

enkripto 18 Ιουνίου 2010 - 10:15:00 π.μ. EEST  

για να έχουμε και μια εικόνα για να ταιριάξει με τα γραφόμενα.

Ενέδρα Κούρδων μαχητών σε κομβόι του ΤΣ, το 2008. Όταν τα πράγματα ήταν ακόμα ήρεμα..

http://www.enkripto.com/2010/06/blog-post_18.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP