Nέα επίθεση Κούρδων στην Οσμάνιγιε

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Μετά την επίθεση των Κούρδων ανταρτών στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας, που έγινε μόλις τέσσερις ώρες πριν την επίθεση των Ισραηλινών κομάντο στο Μαβί Μαρμαρά, νέα επίθεση με ρουκέτες, σε φυλάκιο των κομάντο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που βρίσκεται στη στρατηγικής σημασίας διάβαση Kanlıgeçit (Ματωμένη Διάβαση) κοντά στο χωριό Kırıklı του Οσμάνιγιε , επί του αυτοκινητοδρόμου D-400 που συνδέει τα Άδανα με το Αντέπ (Adana-Osmaniye-Gaziantep), δηλαδή την Κιλικία με το Κουρδιστάν, επαναφέρει στο προσκήνιο τα σχέδια των Κούρδων για άνοιγμα στη θάλασσα και μελλοντική διεκδίκηση της κυριαρχίας στην περιοχή Μερσίνα-Άδανα-Αλεξανδρέτα.
Η νέα επίθεση του ΡΚΚ στη συγκεκριμένη περιοχή έγινε χθες βράδυ, στις 22:00, από ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ, οι οποίοι χτύπησαν με ρουκέτες και μακρύκανα όπλα το Κτίριο της Διοίκησης του Φυλακίου (Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı) καθώς και το παρακείμενο κτίριο, στο οποίο κατοικούν και οι οικογένειες του μόνιμου προσωπικού.

Από την επίθεση τραυματίστηκε βαρειά η γυναίκα ενάος υπολοχαγού, η οποία κατά τη διάρκεια της συμπλοκής βγήκε στο μπαλκίνι του σπιτιού της. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο φυλάκιο δέχεται για πρώτη φορά επίθεση, τα 26 χρόνια που διαρκεί η ένοπλη δράση του ΡΚΚ. Ο νομάρχης του Osmaniye, Celalettin Cerrah, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από αντάρτες του ΡΚΚ, ενώ ομάδες καταδρομών έχουν καταφθάσει στην περιοχή, για την ανακάλυψη και εξουδετέρωση της ομάδας που έκανε την επίθεση.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και μακρύκανα όπλα σε σημείο ελέγχου της τουρκικής αστυνομίας, στην κωμόπολη Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, χωρίς να αναφερθούν απώλειες.
Οι επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ έχουν ενταθεί μετά την τελευταία δήλωση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν ότι αποσύρεται και σταματά τις προσπάθειες για την επίλυση του Κουρδικού, επειδή δεν βρίσκει νόμιμους συνομιλητές.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

4 σχόλια:

Eastrader 11 Ιουνίου 2010 - 11:53:00 π.μ. EEST  

Bijî Gerîla!

Çok Yaşa Gerilla!

Çok Yaşa Önder Apo!

Serkeftin

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2010 - 9:24:00 μ.μ. EEST  

FREE KURDISTAN
FREE OCALAN

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2010 - 2:01:00 π.μ. EEST  

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.

Ανώνυμος 13 Ιουνίου 2010 - 8:38:00 μ.μ. EEST  

Μπορούμε να τους βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους έστω και με τον ελάχιστο οβολό μας? Αν ναι που?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP