Milliyet: «Ο στόλος του Ισραήλ αγκυροβολεί στην Κύπρο»

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Η Milliyet δημοσιεύει στις εσωτερικές της σελίδες ανταπόκριση από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Ο ‘στόλος κατοχής’ του Ισραήλ την Κυριακή στην Κύπρο» και τον πλαγιότιτλο «Η φανατική ομάδα θα αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Αμμοχώστου».

«Η κρίση στη Μέση Ανατολή, που ξεκίνησε με την έφοδο του Ισραήλ στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, τώρα μεταφέρεται στην Κύπρο. Σημείωσαν επιτυχία οι επαφές που είχε ο “Ε/κ” ΥΠΕΞ Κυπριανού, ο οποίος μετέβη στο Τελ Αβίβ μετά από οδηγία του Ε/κ ηγέτη Χριστόφια και τώρα μια ισραηλινή ομάδα, ισχυριζόμενη ότι η Τουρκία προέβη σε κατάληψη στην Κύπρο, αποφάσισε να μεταβεί με πλοία στο νησί», γράφει η εφημερίδα.Η φανατική ισραηλινή ομάδα, κατά την εφημερίδα, που θέλησε να απαντήσει στις αντιδράσεις της Τουρκίας για τη Γάζα, θα αγκυροβολήσει αυτή την Κυριακή στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου «με τον ισχυρισμό πως η Τουρκία είναι καταληψίας στην Κύπρο».

Εάν δεν μπορέσουν να προσεγγίσουν στην Αμμόχωστο, τα πλοία θα κατευθυνθούν στην περιοχή, όπου βρίσκονται τα κλειστά Βαρώσια. Οι Ισραηλινοί φανατικοί, γράφει η εφημερίδα, κανόνισαν μέχρι τώρα τρία πλοία και ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Ακόμη, υπήρξε ισχυρισμός πως στην πορεία αυτή επιθυμούν να λάβουν μέρος και κάποιες θαλαμηγοί. Οι Ισραηλινοί, σε ένα από τα πλοία που θα μεταβεί στα ανοικτά των κατεχόμενων θα δώσουν την ονομασία «Τέρμα στην τουρκική κατοχή στην Κύπρο». Η ομάδα, που θα μεταβεί, θα κρατάει επίσης και πανό που θα γράφουν «Όχι στην τουρκική κατοχή» και «Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία».

Πάνω σε φωτογραφία του χάρτη της Κύπρου, με την οποία πλαισιώνεται η ανταπόκριση, αναφέρεται επίσης ότι οι Ισραηλινοί, που δεν επιθυμούν θερμό επεισόδιο, ανακοίνωσαν ότι στην περίπτωση που μεταβούν στην περιοχή τουρκικά πολεμικά πλοία, θα αποχωρήσουν.

Σημερινή

3 σχόλια:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ φιλόλογος 11 Ιουνίου 2010 - 12:45:00 π.μ. EEST  

ελληνοκύπριος ηγέτης είναι ο Χριστόφιας ή Πρόεδρος του μοναδικού κράτους της Κύπρου; Πολύ καλά τα κατάφεραν κάποιοι να μας βάζουν στην ίδια μοίρα με τους κατακτητές και μεις να παίζουμε το παιχνίδι τους χωρίς να το καταλαβαίνουμε!

enkripto 11 Ιουνίου 2010 - 12:49:00 π.μ. EEST  

Ε/κ ηγέτη τον χαρακτηρίζει το ρεπορτάζ της Μιλιέτ..

νομίζω ότι αυτό είναι σαφές

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2010 - 10:05:00 μ.μ. EEST  

Είναι γνωστή η "συνήθεια" των Τούρκων, να χαρακτηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία "ελληνοκυπριακή διοίκηση" και το ψευδοκράτος "Επίσημη κρατική οντότητα της Κύπρου".

Το άρθρο, αποτελώντας ακριβή μετάφραση του τουρκικού άρθρου, αποδίδει ακριβώς την τουρκική άποψη. Και καλά κάνει, για να ξέρουμε ακριβώς πώς σκέφτονται οι Τούρκοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP