Άσκηση ετοιμότητας σε εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Ρέντη

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Τετραήμερο διεθνές σεμινάριο επάνω σε θέματα ασφάλειας μεταφορών διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου, οι εργασίες του οποίου κορυφώθηκαν με τη διεξαγωγή πραγματικής Άσκησης Ανακατάληψης Σιδηροδρομικής Αμαξοστοιχίας σε περιοχή των Αθηνών. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ) της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ένωση Ευρωπαϊκών Αντιτρομοκρατικών Μονάδων (ATLAS), και συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι της Ομάδας Εργασίας Χερσαίων Μεταφορών "ΕΡΜΗΣ" (TRANSPORT) των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Αντιτρομοκρατικών Δυνάμεων, καθώς και παρατηρητές από ανάλογους επιχειρησιακούς σχηματισμούς.

Οι εργασίες του σεμιναρίου περιέλαβαν, κλιμακωτά, δύο (2) ημέρες θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών και τεχνικών σε θέματα δυναμικών επεμβάσεων σε περιπτώσεις μέσων σταθερής τροχιάς , καθώς και δύο (2) ημέρες πρακτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο της οποίας την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε προάσκηση με προσομοίωση επέμβασης και τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε πολύωρη πραγματική άσκηση ανακατάληψης αμαξοστοιχίας σιδηροδρόμου. Στην Άσκηση που σύμφωνα με το πρόγραμμα διεξήχθη στις 3 Ιουνίου 2010 στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, στην περιοχή του Ρέντη, προσομοιώθηκε ομηρία επιβατών σε αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε. από "μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης".

Στην αντιμετώπιση και διαχείριση του περιστατικού ενεπλάκησαν και οι διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ αναπτύχθηκε Διοίκηση Σκηνής προκειμένου να δοκιμασθεί ο συντονισμός, η διοίκηση και ο έλεγχος των επιχειρησιακών δράσεων στο "θέατρο των επιχειρήσεων", η επιχειρησιακή ικανότητα και η αντίδραση των τακτικών δυνάμεων επέμβασης, καθώς και να εξετασθεί η διαλλειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ειδικών Αντιτρομοκρατικών Αστυνομικών Δυνάμεων σε κρίσιμα περιστατικά.

http://sidirodromikanea.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP