Επανέρχονται σε υπηρεσία τα ελικόπτερα του Λιμενικού

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Μετά από μακρά περίοδο απραξίας αρχικά και ακινησίας στην συνέχεια, επανέρχονται σταδιακά σε υπηρεσία τα ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι έξη Eurocopter AS 365 Ν3 Dauphin III, είχαν αγοραστεί στα πλαίσια προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (χωρίς όμως να επιτύχουν επιχειρησιακό επίπεδο που θα τους επέτρεπε να έχουν τελικά συμβολή σε αυτούς), αλλά χωρίς να υπάρξει στη συνέχεια επαρκής πρόβλεψη για την συντήρηση, υποστήριξη και εκπαίδευση.

Όταν μάλιστα η κρατική Ολυμπιακή έπαψε να υπάρχει αλλά και τα κονδύλια στον προϋπολογισμό του αρμόδιου υπουργείου (τότε Εμπορικής Ναυτιλίας) ήταν ανύπαρκτα, τα ελικόπτερα καθηλώθηκαν σταδιακά, αποστερώντας το Λιμενικό Σώμα από ένα κρίσιμο μέσο στην εκτέλεση των καθηκόντων του και παράλληλα αχρηστεύοντας μια τεράστια οικονομική επένδυση.

Με την μεταφορά της υπαγωγής του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπήρξε διαθεσιμότητα κονδυλίων, που επιτρέπουν πλέον την σταδιακή επαναφορά των AS 365 Ν3 σε χρήση. Ήδη τα δυο πρώτα Dauphin έχουν αρχίσει να πετούν, επαναφέροντας και την διαθεσιμότητα των ιπτάμενων πληρωμάτων, ενώ στόχος είναι τους επόμενους μήνες ολόκληρος ο στόλος να γίνει πλέον επιχειρησιακός.

Defence-point.gr


1 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2010 - 8:22:00 π.μ. EEST  

Καλοτάξιδα και πάντα καλές προσγειώσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP