Αλλαγή διοίκησης στην ΕΛΔΥΚ

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Του Άδωνη Παλληκαρίδη

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΕΛΔΥΚ. Τον διοικητή της δύναμης Γεώργιο Θαλασσινό, που δούλεψε αθόρυβα και ευσυνείδητα για την άμυνα της Κύπρου και του Ελληνισμού, διαδέχεται ο συνταγματάρχης Πεζικού Συμεών Κεβεντζίδης. Ο Γεώργιος Θαλασσινός μετατίθεται στη διοίκηση της ΣΕΑΠ Κρήτης, όπου θα φοιτούν και Κύπριοι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί της νέας καλοκαιρινής ΕΣΣΟ.

Βάσει των προσκλήσεων που έχει αποστείλει η ΕΛΔΥΚ, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στις 10 και 30 στο στρατόπεδο Σταυριανάκου, στη Μαλούντα. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρατεθεί στη Λέσχη της ΕΛΔΥΚ δεξίωση στην πολιτική, στρατιωτική ηγεσία, καθώς και τους στρατιωτικούς συντάκτες. Ο νέος διοικητής της ΕΛΔΥΚ έρχεται με πολύ καλές συστάσεις ως προς τις επιχειρησιακές του ικανότητες και την αποφασιστικότητά του. Κατάγεται από την Ξάνθη και έχει υπηρετήσει ξανά στην Κύπρο με επιτυχία ως διοικητής του πρώτου τάγματος της ΕΛΔΥΚ.

Η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας τίμησαν πριν από λίγες μέρες τα αποχωρούντα στελέχη της ΕΛΔΥΚ και τα ευχαρίστησαν για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην άμυνα της Κύπρου.

Αυτή την περίοδο υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία ΕΛΔΥΚ και Εθνικής Φρουράς, και η συνεργασία είναι πλήρης και αμφίδρομη σε όλα τα επίπεδα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΔΥΚ και της Ε.Φ. μπορούν να κάνουν χρήση της λέσχης της ΕΛΔΥΚ και της ΛΑΕΦ αντίστοιχα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Στο επιχειρησιακό επίπεδο, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας, ο συντονισμός είναι πλήρης.

Το Υπουργείο Άμυνας και η Κυβέρνηση ικανοποίησαν κατά καιρούς πάγια αιτήματα της ΕΛΔΥΚ σε θέματα ύδρευσης και διαβίωσης.

Στη Μαλούντα, όπου θα γίνει η τελετή παράδοσης, βρίσκεται και το πολεμικό μουσείο της ΕΛΔΥΚ, με πολύ αξιόλογα εκθέματα. Ανάμεσά τους βρίσκεται η στολή του ηρωικού ταγματάρχη Σταυριανάκου, που έπεσε μαχόμενος υπερασπιζόμενος την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Κύπρου. Οι ακατάλυτοι δεσμοί αίματος της Ελλάδας και της Κύπρου διασφαλίζουν τη συνέχιση του Ελληνισμού στα άγια χώματα της Κύπρου.

Σημερινή

4 σχόλια:

kostakoutas 23 Ιουνίου 2010 - 6:55:00 μ.μ. EEST  

Ειναι ο πρώτος εκ των δυο αξιωματικών για τους οποίους νιωθω πραγματικά περήφανος που είχα την τιμή να υπηρετήσω υπο τις διαταγές των,οταν ηταν διοικητής ΣΕΑΠ

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2010 - 1:04:00 π.μ. EEST  

Δεν αμφισβητώ την αξία των αναφερόμενων αξιωματικών, αλλά το προηγούμενο σχόλιο είναι εσφαλμένο. Αποκλείεται να διετέλεσε οποιοσδήποτε από τους δύο αξιωματικούς διοικητής της ΣΕΑΠ. Ο διοικητής της ΣΕΑΠ είναι ταξίαρχος, και οι δύο αναφερόμενοι αξιωματικοί είναι ακόμα συνταγματάρχες.

kostakoutas 24 Ιουνίου 2010 - 1:31:00 μ.μ. EEST  

Ήταν διοικητής του ΤΥΕΑ και απ'οσο μαθαίνω πάει ξανά ΣΕΑΠ

Ανώνυμος 24 Ιουνίου 2010 - 4:26:00 μ.μ. EEST  

ΟΚ, για σημερινό συνταγματάρχη ταιριάζει να έκανε διοικητής ΤΥΕΑ όταν ήταν αντισυνταγματάρχης. Αλλά όπως το είπες πριν δεν κόλλαγε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP