Προχωράει το τουρκικό πρόγραμμα βαρέων ελικοπτέρων

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Η πρόοδος του προγράμματος προμήθειας 14 βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου CH-47F Chinook για τις ειδικές δυνάμεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εξετάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Η τουρκική πλευρά βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Boeing, Κατά την διάρκεια του 2009, τουρκική επιτροπή εμπειρογνωμόνων επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της αμερικανικής εταιρίας, για δοκιμές με το ελικόπτερο.

Η προμήθεια γα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος FMS της αμερικανικής κυβέρνησης και στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν σε από κοινού συνεργασία οι τουρκικές εταιρίες Aselsan και TAI μαζί με την Boeing,

Το ελικόπτερο τύπου CH-47F είναι μια βελτιωμένη ανακατασκευή της έκδοσης CH-47D Chinook με κινητήρες Honeywell T55-GA-714A τύπου, 4868-ιπποδύναμης, οι οποίοι επιτρέπουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 175 μιλίων ανά ώρα και πολύ μεγαλύτερη μεταφορά ωφέλιμου φορτίου από την προηγούμενη έκδοση.

http://fox2e-mag.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP