Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Eνημέρωση για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική πολιτική της χώρας είχε σήμερα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Π. Μπεγλίτη, τους Αρχηγούς των Κλάδων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Σαμαράς στην πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από της αναλήψεως των καθηκόντων του στην ηγεσία της Ν.Δ., συνοδευόταν από το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Τασούλα και από τον νυν τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Θ. Λεονταρίδη. Η συνάντηση διάρκειας δυομιση ωρών επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν το προσωπικό, την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, τα εξοπλιστικά προγράμματα, όσο και για τα μείζονα εθνικά θέματα, όπως η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η αναδιοργάνωση του ΝΑΤΟ στο σκέλος που αφορά την Ελλάδα με τα αεροπορικά στρατηγεία/υποστρατηγεία της Νότιας Πτέρυγας της Ατλαντικής Συμμαχίας και την εθνική συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές.

"Ενημερωθήκαμε, πράγματι, σε βάθος - και τον ευχαριστούμε - από τον κ. Υπουργό για τα ζητήματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κρίσιμα ζητήματα, σε κρίσιμες ώρες. Ενημερώσαμε, επίσης, τον κ. Υπουργό ότι είναι στερεά η άποψή μας ότι θα πρέπει, πάση θυσία, η οικονομική σημερινή δυσπραγία, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Τόπος, να μην επηρεάσει το πολύτιμο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που απαιτούν σύνεση, προσοχή και αξιοκρατική φροντίδα. Θέλω, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό. Θεωρώ, και εγώ, ότι σ’ αυτές τις ώρες, τις δύσκολες, πρέπει να δείχνουμε ότι, σε τέτοια ζητήματα, όπως είναι το θέμα της Εθνικής Άμυνας, μπορούμε και μαζί παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν. Και έχουμε επαφή τέτοια, ούτως ώστε να υπάρχει μια συνδιαμόρφωση, εκεί που πρέπει, απόψεων για ζητήματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά για να τα ρίξουμε στην αρένα της κομματικής διαπάλης", δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς.

www.strategy-geopolitics4.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP