Άσκηση "ΑΕΤΟΣ 2010"

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού επιτελείου Αεροπορίας χθές Δευτέρα 31/5 ξεκίνησε η διεξαγωγή της άσκησης Έρευνας - Διάσωσης (ΕΔ) με την επωνυμία "ΑΕΤΟΣ 2010" υπό την εποπτεία του αεροπορικού τομέα του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή και αξιολόγηση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας - Διάσωσης, καθώς και η αξιολόγηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των δυνάμεων ΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε εικονικές καταστάσεις ανάγκης αεροσκαφών σε θαλάσσια περιοχή οι οποίες απαιτούν την ενεργοποίηση και κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ με παράλληλη διεξαγωγή επιχειρήσεων ΕΔ. Η άσκηση θα διεξαχθεί μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και περιλαμβάνει ημερήσιο και νυχτερινό επεισόδιο Έρευνας - Διάσωσης. Από την ΠΑ θα συμμετάσχουν Ελικόπτερα Super Puma και ΑΒ-205 καθώς και αεροσκάφος C-130 τα οποία θα έχουν συνεργασία με Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP