Πτώση τουρκικού Blackhawk

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Σωστικό συνεργείο στο σημείο πρόσκρουσης

Πέντε νεκροί στρατιωτικοί είναι ο τελικός απολογισμός της πτώσης μεταφορικού ελικοπτέρου Blackhawk της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στην επαρχία Τοκάτης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το πρωί όταν για άγνωστους -μέχρι στιγμής- λόγους το ελικόπτερο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή και ανεφλέγη. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Τοκάτης Σερίφ Γιλμάζ έσπευσε να συνδέσει εμμέσως πλην σαφώς την πτώση με την πυκνή ομίχλη που επικρατούσε στην περιοχή, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη εμπλοκής Κούρδων ανταρτών στο περιστατικό.. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται μαχητές του ΡΚΚ καθώς και ομάδες αριστερών ενόπλων (DHKP/C). Η ένοπλη δράση των Κούρδων ανταρτών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην επαρχία Τοκάτης καθώς τον περασμένο Δεκέμβρη έλαβε χώρα αιματηρή επίθεση εναντίον περιπόλου της στρατοχωροφυλακής, πλησίον της κωμόπολης Reşadiye, με αποτέλεσμα τον θάνατο 7 και τον τραυματισμό 3 στρατοχωροφυλάκων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιουνίου 2010 - 12:28:00 μ.μ. EEST  

Καλά νέα! Πάντα τέτοια!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP