Το παιχνίδι της Αγκυρας με τους ιμάμηδες

Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Χαρακτηριστική εικόνα απο το "προσκύνημα" τουρκοφρονων πολιτικών και ψευτοιμάμηδων κατα την επίσκεψη Ερντογάν. Στην φωτογραφία ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α.Χατζηοσμάν και οι ψευδομουφτήδες Α.Μετέ και Ι.Σερήφ.

Συνάντηση κορυφής εφ΄ όλης της ύλης με την ηγεσία της μειονότητας είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Γκρίζες ζώνες» στη Θράκη αναζητεί η Αγκυρα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό την εκλογή μουφτήδων και αξιοποιώντας όταν μπορεί την αναβλητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων. Το ζήτημα έθεσε επιτακτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, αν και η κίνησή του να μην επισκεφθεί την περιοχή ερμηνεύθηκε θετικά. (σημ Εν κρυπτω: δεν χρειάστηκε, καθώς ολόκληρος σχεδόν ο μηχανισμός της Άγκυρας, κατέβηκε στην Αθήνα..) Αλλαγές στους πολιτικούς συσχετισμούς της Θράκης θα επιφέρουν και οι αλλαγές του «Καλλικράτη», καθώς στη Ροδόπη οι μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 50% του πληθυσμού και στην Ξάνθη αποτελούν περίπου το 40%. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε και συνάντηση κορυφής με σύσσωμη την ηγεσία της μειονότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκλογή μουφτήδων αποτελεί το πρώτο βήμα της τουρκικής στρατηγικής στη Θράκη. Ακολουθεί η δημιουργία παράλληλων δομών σε εκπαίδευση και θρησκεία, ώστε να "εκπροσωπηθούν" σταδιακά όλοι οι μουσουλμάνοι της Ελλάδας... Και το τελικό στάδιο είναι η διαμόρφωση- μακροπρόθεσμα- ενός πόλου θρησκευτικής και πολιτικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Η εκλογή του μουφτή
Η σημασία που αποδίδει η Αγκυρα στη μειονότητα της Θράκης ήταν εμφανέστατη κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν. Ο τούρκος πρωθυπουργός έθεσε πάλι στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της αμοιβαιότητας μεταξύ ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη και μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στον συσχετισμό της εκλογής μουφτήδων με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προχώρησε περισσότερο συνδέοντάς την με αυτή του Οικουμενικού Πατριάρχη.


«Οπως εμείς δεν θεωρούμε δικαίωμά μας να εκλέγουμε Πατριάρχη, έτσι και εσείς θα πρέπει να αναγνωρίσετε το δικαίωμα στη μουσουλμανική κοινότητα να εκλέγει τον δικό της θρησκευτικό ηγέτη» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί την εκλογή ενός μουφτή από τον λαό. Πέραν του ότι αυτό θα τον μετέτρεπε αυτομάτως σε πολιτικό ηγέτη,δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα κάτι ανάλογο. Η εκλογή θα μπορούσε να γίνει από ένα εκλεκτορικό σώμα ιμάμηδων». Εκπαίδευση και ιμάμηδες
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, τους ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερίφ αντιστοίχως, καθώς και μειονοτικούς συλλόγους. Παρόντες ήταν κορυφαίοι τούρκοι υπουργοί όπως ο Εγκεμέν Μπαγίς αλλά και η Νιμέτ Τσουμπουκτσού, υπουργός Παιδείας.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν, κατά πληροφορίες, θέματα εκπαίδευσης. Η αύξηση της επιρροής των δημοσίων σχολείων έναντι των μειονοτικών ανησυχεί τη Συμβουλευτική Επιτροπή, που λειτουργεί ως συντονιστικό όργανο της μειονότητας. Η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι έτσι μειώνεται η απήχηση των δίγλωσσων μειονοτικών σχολείων, όπου τα μαθήματα διδάσκονται μισά μισά στα ελληνικά και στα τουρκικά. Παράλληλα ενόχληση προκαλεί στη «φιλοτουρκική» πτέρυγα της μειονότητας η υποχρεωτική εκπαίδευση στα δημόσια νηπιαγωγεία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτά δεν θα είναι δίγλωσσα.

Η Κοσοβοποίηση της Θράκης επι τάπητος στο κέντρο των Αθηνών..

Οσο για τους ιμάμηδες, εκπρόσωποι της μειονότητας θεωρούν ότι ο τελευταίος ελληνικός νόμος που προβλέπει τον διορισμό τους από επιτροπή στην οποία μετέχουν πέντε χριστιανοί αποτελεί «τερατούργημα» και πρέπει να καταργηθεί. Αντιπροτείνουν την επιλογή τους από τους ψευδομουφτήδες. Ο έλεγχος των ιμάμηδων όμως είναι κρίσιμος εν όψει μιας μελλοντικής εκλογής μουφτήδων, εξ ου και ο προβληματισμός της ελληνικής κυβέρνησης.


H Ελληνική πολιτική ηγεσία -εκτός τόπου και χρόνου- φωτογραφίζεται με τους Χατζηοσμάν/Ερντογάν/Ματατζή. Τα χαμόγελα περισσεύουν..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχει συσταθεί ένας άτυπος «τριμερής μηχανισμός» που προωθεί τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Σε αυτόν συμμετέχουν:

Πρώτον, η "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης", που έχει έδρα τη Γερμανία και έχει αναλάβει τη διεθνή δράση υπέρ της μειονότητας.

Δεύτερον, η "Συμβουλευτική Επιτροπή της μειονότητας", η οποία δρα ως το βασικό συντονιστικό όργανο εντός Ελλάδος.

Τρίτον, ο "Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης", με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Επικεφαλής του συλλόγου είναι ο Φερούχ Οζκιάν, Δυτικοθρακιώτης και σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.

ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2010 - 10:13:00 π.μ. EEST  

Πως «εκλέγονται» οι ιερωμένοι (μουφτήδες, ιμάμηδες και λοιποί) στην Τουρκία και τι ζητά η Τουρκία για την Θράκη μας.

Το Τουρκικό Ισλάμ είναι Ισλαμοεθνικιστικό


Το Τουρκικό Ισλάμ ( είναι ελιτίστικο και διανοουμενίστικο, καθ’ αυτό είναι σουνιτικό με κοινωνική αυστηρότητα και κρατοκεντρική αντίληψη ), υπήρξε το κύριο γνώρισμα της ηγεμονίστικης, εγγενώς επεκτατικής και μεγαλοδυναμικής πολιτικής τόσο της Οθωμανικής όσο και της Κεμαλικής Τουρκίας. Για τους λόγους αυτούς, αποδίδεται με τον όρο «ισλαμοεθνικιστικό» και βρίσκεται στον αντίποδα του διεθνιστικού αραβικού Ισλάμ.

Το τουρκικό ισλάμ είναι πλήρως «εθνικοποιημένο» και αντιπροσωπεύεται από μία κρατική υπηρεσία, η οποία υπάγεται κατ’ ευθείαν στο Γραφείο του εκάστοτε Πρωθυπουργού της Τουρκίας: την Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων, της οποίας ο επικεφαλής – δηλαδή ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης – διορίζεται από το τουρκικό κράτος!

Εις την υπηρεσία αυτή, η οποία υποστηρίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με ένα κολοσσιαίο ποσό, (αντίστοιχο του αθροίσματος των τριών κυριοτέρων παραγωγικών υπουργείων της Τουρκίας), υπάγονται οι 88.000 περίπου ιμάμηδες και μουεζίνιδες, οι οποίοι αποτελούν τους πιο καλοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι διορίζονται από το τουρκικό κράτος ΔΕΝ εκλέγονται από τους πιστούς (!), ενώ εκπρόσωποί της είναι τοποθετημένοι σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοικήσεως, ώστε να μπορούν να επιβλέπουν την πιστή τήρηση των εντολών του Εθνικού Κράτους.

Ο τεράστιος προϋπολογισμός τον οποίο διαχειρίζεται η Προεδρία Θρησκευτικών Υποθέσεων, χρηματοδοτεί ουσιαστικά τον μεταμφιεσμένο τουρκικό ιμπεριαλισμό, ένα είδος παντουρκισμού, ο οποίος προωθεί τα εθνικά συμφέροντα της Άγκυρας μέσω της καλλιέργειας ενός πρωτογόνου θρησκευτικού φανατισμού, κυρίως, μεταξύ των τουρκοφώνων μειονοτήτων που φιλοξενούνται σε διάφορες ευρωπαϊκές και όμορες χώρες.

Αυτό το είδος του Ισλάμ, κατευθύνεται και χρηματοδοτείται από τις κατά τόπους διπλωματικές υπηρεσίες της "κατ’ ευφημισμόν κοσμικής" κεμαλικής Τουρκίας.

Ο Ερντογάν «εφέντης», απαιτεί από το Ελληνικό κράτος, θρασύτατα αναμειγνυόμενος σε εσωτερικά του ζητήματα, να παύσει να διορίζει αυτό τους μουφτήδες, όπως γίνεται σήμερα στην Τουρκία, και οι μουφτήδες να εκλέγονται από τους μουσουλμάνους της Θράκης. Έτσι λοιπόν θα διορίζονται από το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης, ήγουν από το τουρκικό κράτος !

Αυτό και αν είναι θράσος .. […….] … !

Ευμένης ο Καρδιανός

Βιβλιογραφία:
1.«Οι Αν-Ορθόδοξοι της Ορθοδοξίας και η Ελληνική Γεωπολιτική Απαιδευσία»
Γεώργιος Α. Μούρτος, Αθήναι, Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, 2008.
2.«Ταυτότητα και Ετερότητα στον τουρκικό πολιτισμό», Παύλος Χιδίρογλου, Αθήναι, ΓΡΗΓΟΡΗΣ, 2002.
3.«Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ», Μάνος Ηλιάδης, Αθήναι, Εκδόσεις ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ,1998.
4.«Μυστικά Ισλαμικά Τάγματα και Πολιτικο-Οικονομικό Ισλάμ στη Σύγρονη Τουρκία», Ιωάννης Μάζης, Εκδόσεις Προσκήνιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP