Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Παραιτείται ο Ντενίζ Μπαϊκάλ εν μέσω σκανδάλου με βίντεο

Παραιτήθηκε ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ηγέτης του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) εξαιτίας σκανδάλου που προέκυψε όταν είδε το φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνει προσωπικές στιγμές του ίδιου με γυναίκα βουλευτή. Για «συνωμοσία» κάνει λόγο ο Μπαϊκάλ.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ΑΚP ότι πρέπει να είχε γνώση του βίντεο και είπε ότι είναι θύμα «συνωμοσίας». «Η παραίτησή μου δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω ή ότι παραδίνομαι» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς στην Τουρκία.Το βίντεο γυρίστηκε πριν από οκτώ χρόνια, ωστόσο, είδε τώρα το φως της δημοσιότητας. Την προηγούμενη εβδομάδα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σχέδιο δολοφονίας κατά του Ντ.Μπαϊκάλ.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του CHP, πίσω από αυτό το σχέδιο βρίσκεται ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, πρώην στέλεχος του Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος διεγράφη και έχει συγκροτήσει τον δικό του πολιτικό φορέα.

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2010 - 1:48:00 π.μ. EEST  

Στα τσακίδια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP