Δείξε μου τον φίλο σου..

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Την ώρα που οι προκλήσεις της φασιστικής Τουρκίας κλιμακώνονται, δήμαρχοι και νομάρχες δεξιώνονται στην Κομοτηνή μια δημαρχιακή τουρκομάζωξη και τον πρόεδρο του Συλλόγου που έχει ως έμβλημά του την ανεξαρτησία της Δυτικής Θράκης!

Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα της Μπιρλίκ (7-5-2010)(μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com): «Ομάδα 92 ατόμων με επικεφαλής τον δήμαρχο Κοτζάελι Ιμπραίμ Καραοσμάνογλου ήρθε στην Δ.Θράκη. Σε αυτήν την επίσκεψη τον δήμαρχο Καραοσμάνογλου συνοδεύουν ο δήμαρχος του Γκέμπζε Αντνάν Κιοσκέρ, ο δήμαρος του Κάρτεπε Σουκρού Καλαμπαλίκ, ο δήμαρχος του Μπασίσκελέ Χουσείν Αγιάζ, ο δήμαρχος του Ντέριντζε Αζίζ Αλεμντάρ, ο δήμαρχος του Κορφέζ Γιουνούς Πεχλιβάν, ο δήμαρχος του Ντιλόβασι Τζεμίλ Γιαμάν και μέλη του Δ.Σ, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης Φερρούχ Οζκάν.

Την πρώτη μέρα του ταξιδιού πήγαν για πρωινό στο χωριό Λινό. Στο Λινό πήραν το πρωινό τους μαζί με τον Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, τον θρησκευτικό λειτουργό του Λινού, την διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού, και τους χωρικούς. Αργότερα η επιτροπή πήγε στο προξενείο και επισκέφτηκε εκεί τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Η επιτροπή πηγαίνοντας στο δημαρχείο Κομοτηνής επισκέφτηκε τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη. Μετά την ανταλλαγή δώρων πήγαν στην νομαρχία Ροδόπης όπου συναντήθηκαν με τον νομάρχη Άρη Γιαννακίδη. Λίγο αργότερα πηγαίνοντας στην υπερνομαρχία Ροδόπης-Έβρου συναντήθηκαν για κάποιο διάστημα με τον υπερνομάρχη Γεώργιο Μηνόπουλο. Από εδώ η επιτροπή πήγε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όπου πραγματοποίησαν μια σύντομη συνάντηση με την Γ.Γ. της Περιφέρειας.

Η επιτροπή που πήγε για το ναμάζι της Παρασκευής στο Εσκί Τζαμί, μετά επισκέφτηκε τον Μουφτή Ιμπραίμ Σερήφ στο γραφείο του. Η επιτροπή συμμετείχε σε γεύμα που δόθηκε προς τιμήν της από τον δήμο Κομοτηνής, και μετά πηγαίνοντας στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής όπου ενημερώθηκαν για τον σύλλογο από τον πρόεδρο Κοράι Χασάν. Ο δήμαρχος του Κοτζάελι Ιμπραίμ Καραοσμάνογλου και η επιτροπή μαζί του πήγαν στην Ξάνθη όπου θα έχουν συναντήσεις και θα συμμετάσχουν στην βραδιά αλληλεγγύης της κίνησης ¨Μητέρες που διδάσκουν¨. Αύριο το πρωί η επιτροπή θα πάει στη Δράμα όπου αφού επισκεφτεί την ξακουστή Γέφυρα της Δράμας, μετά θα πάει στην Θεσσαλονίκη” (σ.μ. για το γνωστό…προσκύνημα στο υποτιθέμενο σπίτι του αρχιφασίστα γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ).

Σχόλια: Στην φωτογραφία τέταρτος από δεξιά ο δήμαρχος Κομοτηνής, ο πιο χαμογελαστός της φωτογραφίας…Αλήθεια δεν τον ενοχλεί καθόλου που οι φίλοι και συνάδελφοι του Τούρκοι δήμαρχοι επισκέφτηκαν τον ψευδομουφτή και όλα τα άλλα πεμπτοφαλαγγίτικα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη; Δεν τον ενοχλεί καθόλου η παρουσάι του αξιότιμου Φερούχ Οζκάν, που το έμβλημα του συλλόγου του είναι η σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης; Ως πότε θα συνεχίζεται επιτέλους αυτή η απερίγραπτη ξεφτίλα, μαζί με τη γελοία μπούρδα της…ελληνοτουρκικής φιλίας; Για πείτε μας, μωρέ κωμικοί ψηφοτσομπάνηδες, αυτοί με τους οποίους τρώτε και γλεντάτε, τι πίστεύουν για την Κύπρο και για το casus belli ; Για πείτε μας, οι γέφυρες ταχείας ζεύξεως στην Α. Θράκη για πού προορίζονται; Για τον Δούναβη; Και τα αποβατικά απέναντι από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου για πού είναι; Για τη Σικελία; Σιχαμάρα…

Έξω από το Δημαρχείο της Κομοτηνής

Από τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόξενο Σαρνίτς


1 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2010 - 9:12:00 μ.μ. EEST  

Ζω στη Θράκη εδώ και 6 χρόνια κάνοντας συνειδητή επιλογή, αυτό που γίνεται όμως τα τελευταία 1-2 χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο είναι κάτι το φοβερό ήσυχα ήσυχα και φυσιολογικότατα όλα αλλάζουν με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών παραγόντων (δεν υπάρχει περίπτωση άγνοιας).
Προσωπικά αν και η καθημερινή μου ζωή είναι υπέροχη και πολύ καλλίτερη από οποιοδήποτε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας π.χ. μηδενική εγκληματικότητα, τον τελευταίο καιρό αρχίζω να ανησυχώ ότι κάτι γίνεται.
Μακάρι να κάνω λάθος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP