Και τί δεν είπε η χήρα του Τούρκου στρατιώτη!

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Απίστευτες αποκαλύψεις απο χήρα νεκρού Τούρκου στρατιώτη.

Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται κανένας σχολιασμός. Όσοι ξέρουν, μπορούν να καταλάβουν τί παίζεται στο Κουρδιστάν, για να υπερασπιστούν καλύτερα την Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη. Εν τω μεταξύ σήμερα, άλλοι δυο στρατιώτες έπεσαν νεκροί κατά την επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ στο φυλάκιο Ντάγλιτζα.

Και τί δεν είπε στη δημοσιογράφο Γιασεμίν Τσογκάρ της εφημερίδας ΤΑΡΑΦ η χήρα γυναίκα του Τούρκου στρατιώτη Kemal Koçyiğit, που έπεσε νεκρός από σφαίρες ανταρτών του ΡΚΚ, όταν επιτέθηκαν στο φυλάκιό τους, στο Σαρίγιαϋλα του Ντέρσιμ.
Η 23χρονη Λαλέ Κότσγιγιτ, που κατοικεί στην Καισάρεια είναι φοιτήτρια στο τέταρτο έτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Καισάρειας.
Παραθέτουμε αποσπάσματα της επίμαχης συνέντευξης:
-Ο στρατός τοποθέτησε τους δικούς του στρατιώτες στο συγκεκριμένο φυλάκιο και τους ξέχασε. Ξέρω ότι πλενόταν με νερό που έπερναν από το ρέμα. Μαγείρευαν με νερό που έπερναν από το ρέμα.
-Ο άνδρας μου έβγαζε φρονιμίτη. Γιατρός δεν υπήρχε. Με τα πολλά βρήκε ένα αντιβιοτικό, το οποίο όμως είχε λήξει. Το πήρε και είπε: Αν είναι να πεθάνω ας πεθάνω.
-Μου έλεγε ότι το φυλάκιο ήταν επικίνδυνο. "Δεν κατεβαίνουμε στο χωριό", είπε. "Αν είναι να έλθει κάποιος, έρχεται από το χωριό. Εμείς δεν κατεβαίνουμε".
-Τα καημένα τα παιδιά. Φοβούνται. Πιστέψτε με, ζούνε μεσα στο φόβο. Τρομάζουν μόνο από τον ήχο των όπλων, το καταλαβαίνετε;
-Έμαθα ότι το ασθενοφόρο ήλθε στο φυλάκιο πριν από τις ενισχύσεις. Σαν να είπαν στους τρομοκράτες: "Κάντε τη δουλειά σας με την ησυχία σας, εμείς ερχόμαστε με το πάσο μας".
-"Τρώμε συνεχώς κονσέρβες" μου έλεγε. Η μόνη τους διασκέδαση ήταν όταν κάποιος τους έστελνε φουντούκια και φυστίκια.
Ο στρατιώτης Kemal Koçyiğit σε πρόσφατη φωτογραφία, πριν πέσει νεκρός από πυρά ανταρτών του ΡΚΚ

-Πρήζονταν οι αμυγδαλές του και αρρώσταινε τακτικά. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούσαν ήταν ληγμένα.
-Μου είπε ότι βρήκε ένα φάρμακο. Έψαξα στο διαδίκτυο να δω αν κάνει για την αρρώστεια του. Μετά μου είπε ότι είχε περάσει η ημερομηνία λήξης.

-Οι στρατιώτες δεν κάνουν τη θητεία τους με τη θέλησή τους. Πράγματι υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας. Δεν προστατεύονται. Άλλωστε οι στρατοχωροφύλακες είναι η κατώτερη τάξη στρατιωτών, δεν τους δίνουν καμιά σημασία και έχουν τη χειρότερη μεταχείριση. Δεν λένε τίποτα απ' όλα αυτά γιατί φοβούνται.
-Στα βουνά πρέπει να βγαίνουν ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες. Τί δουλειά έχει ένας στρατιώτης που βγήκε από τη μονάδα νεοσυλέκτων πριν ένα μήνα στα βουνά του Τούντζελι και του Χακιάρι; Τί δουλειά έχουν τα παιδιά αυτά εκεί;

-Υπάρχουν τοίχοι που δεν τους διαπερνούν σφαίρες, υπάρχουν αλεξίσφαιρα τζάμια και γιλέκα, υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός, γιατί δεν τον χρησιμοποιούν; Αν είναι έτσι, ας πάνε οι ίδιοι να υπηρετήσουν σ' αυτά τα φυλάκια κάτω από τέτοιες συνθήκες.

-Είναι δυνατόν ο άνθρωπος να φοβάται μέσα στην ίδια του την πατρίδα; Τί είναι αυτό. Είναι πλήρης ανεξαρτησία; Όχι, δεν είναι. Και να μην το ξαναπεί κανελις αυτό, να μη μιλήσει για "εντελώς ανεξάρτητη Τουρκία". Άλλωστε αυτό είναι μια πικρή αλήθεια.

-Επί τριάντα χρόνια φωνάζουμε το σύνθημα "Οι ήρωες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διαμελίζεται". Και σας ρωτώ, τί άλλαξε τόσα χρόνια;

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΡΑΦ

http://infognomonpolitics.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2010 - 11:35:00 μ.μ. EEST  

Για τη μη ετοιμότητα και την πιθανή κακή επιχειρησιακή κατάσταση του τουρκικού στρατού είναι θεμιτό να χαιρόμαστε, ως νούμερο 1 πιθανός στόχος του. Ωστόσο, για τις κακουχίες και τις δυσχέριες που ζουν Τούρκοι συνομήλικοί μου εγώ προσωπικά δε χαίρομαι καθόλου...

ΠΚΠ

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2010 - 1:43:00 π.μ. EEST  

Ευχάριστα νέα!!!! Πάντα τέτοια!!!! Δύο μογγολάκια, πιθανοί μελλοντικοί εισβολείς μας, λιγότεροι.

Νήμα 8 Μαΐου 2010 - 1:59:00 μ.μ. EEST  

"Ωστόσο, για τις κακουχίες και τις δυσχέριες που ζουν Τούρκοι συνομήλικοί μου εγώ προσωπικά δε χαίρομαι καθόλου..."

Ωστόσο, για τους εξευτιλισμούς, τις δυσχέρειες, τις κακουχίες, τις ταπεινώσεις τις δολοφονίες που ζουν Κούρδοι συνομήλικοί μου (αλλά και μικρότεροι, αλλά και μεγαλύτεροι) εγώ προσωπικά δεν χαιρόμαι καθόλου.........


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Νήμα

ἐν ὅπλοις 8 Μαΐου 2010 - 11:34:00 μ.μ. EEST  

Αν ήταν αντίστοιχα Ελληνίδα η χήρα,θα είχες 50 + σχόλια από κάτω,τώρα μας κόπηκε η λαλιά;

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2010 - 2:34:00 π.μ. EEST  

-Επί τριάντα χρόνια φωνάζουμε το σύνθημα "Οι ήρωες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δεν διαμελίζεται". Και σας ρωτώ, τί άλλαξε τόσα χρόνια;


Ακόμα τίποτα αλλά όταν θα αρχίζει να αλλάζει θα τους πάρει για τα καλά ο διάολος.

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2010 - 2:36:00 π.μ. EEST  

Ωστόσο, για τους εξευτιλισμούς, τις δυσχέρειες, τις κακουχίες, τις ταπεινώσεις τις δολοφονίες που θα μπορούσαν να ζήσουν Έλληνες συνομήλικοί μου (αλλά και μικρότεροι, αλλά και μεγαλύτεροι) εγώ προσωπικά δεν χαιρόμαι καθόλου.........

Νήμα 9 Μαΐου 2010 - 10:23:00 π.μ. EEST  

@09 Μαΐου 2010 2:36:00 π.μ. GMT+0300

"που ΘΑ μπορούσε"

Ας έχουμε τον νού μας για να μην NA!

!ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΠΑΡΑΥΤΑ!

Νήμα

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2010 - 8:49:00 μ.μ. EEST  

Οι αναλώσιμοι τυφεκιοφόροι στέλνονται ως κρέας στην μηχανή του κιμά. Τυπική λογική που διέπει και τους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP