Τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Τρεις, συνολικά, αεροναυτικές ασκήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούνται την εβδομάδα αυτή, στη σκιά της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, στις 14 και 15 του μηνός, γεγονός που έχει τη δική του σημειολογία, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κανένα «παρατράγουδο».

Χθες Δευτέρα ξεκίνησε η άσκηση «Εφές 2010», που πραγματοποιείται απέναντι από τη Χίο, σε διάφορες φάσεις και για το διάστημα 10 Μαΐου με 5 Ιουνίου. Χθες επίσης ξεκίνησε και πραγματοποιείται στα διεθνή ύδατα στο κεντρικό Αιγαίο η αεροναυτική άσκηση «Μπεγιάζ Φιρτίνα 2010» («Άσπρη Θύελλα 2010»), όπου χθες σημειώθηκαν ασκήσεις υποβρυχίων. Η άσκηση αυτή πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 21 του μηνός, με τον κορύφωσή της να έχει προγραμματιστεί για αύριο και μεθαύριο (Τετάρτη και Πέμπτη).

Τέλος, επίσης χθες, ξεκίνησε στον κόλπο Ξηρού, στην ανατολική Θράκη, η τεχνική άσκηση ναρκαλιείας του τουρκικού ναυτικού, υπό την επωνυμία «Λογιαράζ 2010» («Βορειοανατολικός άνεμος 2010»), που πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και τις 12του μηνός.

Απογευματινή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP