Νέα πρόκληση στην Άνδρο

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο και μάλιστα στην Άνδρο, λίγες ώρες πριν την άφιξη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και 10 υπουργών του στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα επεισόδιο παρόμοιο με το προχθεσινό, το οποίο ωστόσο εκτιμάται, ανεπισήμως, ως ακόμη πιο σοβαρό λόγω χρονικής συγκυρίας και τοποθεσίας εκδήλωσης του.

Συγκεκριμένα, στις 12:55 το μεσημέρι η τουρκική φρεγάτα Gokova κάλεσε μέσω ασυρμάτου ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 τα οποία εκτελούσαν εκπαιδευτική άσκηση ανατολικά της Άνδρου να δηλώσουν ταυτότητα και προθέσεις. «Εδώ τουρκικό πλοίο, ποια είναι η ταυτότητα σας και οι προθέσεις σας», αναφέρθηκε από την τουρκική φρεγάτα. Τα ελληνικά μαχητικά εκτελούσαν άσκηση δύο εναντίον δύο και πετούσαν 6 μίλια ανατολικά της Άνδρου και σε ύψος 6.000 ποδών.
Η περιοχή της άσκησης των ελληνικών μαχητικών συμπίπτει με τα όρια της περιοχής που έχουν ζητήσει με ΝΟΤΑΜ για την άσκηση Beyaz Firtina οι Τούρκοι, αλλά τη συγκεκριμένη στιγμή δεν την είχαν ενεργοποιημένη οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Την είχαν δεσμεύσει για γυμνάσια από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.
Αν και επισήμως πηγές του Πενταγώνου επιμένουν πώς δεν αξιολογείται η τουρκική πρόκληση ως σοβαρή, ανεπισήμως δηλώνεται το ακριβώς αντίθετο. Αξιωματικοί σημειώνουν πώς πρόκειται για μία πολιτική και όχι μόνο στρατιωτική ενέργεια που στόχο έχει την προβολή των αξιώσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο. Εκφράζεται μάλιστα και ανησυχία, καθώς για σήμερα το βράδυ έχουν προγραμματισθεί νυχτερινές πτήσεις ελληνικών μαχητικών στο κεντρικό Αιγαίο.

http://www.diplomatia.gr

Βραχονησίδες Καλόγεροι : To "κλειδί" του Κεντρικού Αιγαίου

4 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2010 - 4:10:00 μ.μ. EEST  

Είμαι εθνικιστής και ότι άλλο θέλει ο καθένας να μου προσάψει. Πολεμοχαρής, στρατόκαυλος. Ότι αγαπάτε. Αλλά είναι απλό ----> Exocet και εγκλωβισμοί των τουρκικών πλοίων όποτε ζητάνε ταυτότητα από τα μαχητικά μας. Αλλά με τέτοιες κυβερνήσεις που έχουμε μια ζωή αμάσητα θα τα τρώμε

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2010 - 8:36:00 μ.μ. EEST  

Και καταρρίψεις έχουμε κάνει και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2010 - 8:36:00 μ.μ. EEST  

Αφού το ΥΕΘΑ έχει επιβάλλει εμπάργκο, πώς διαρρέουν οι πληροφορίες;

Μπέννυ, από πού πάνε για την Τανάργα;

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2010 - 8:59:00 μ.μ. EEST  

Όποτε έγινε κατάρριψη είτε με βλήμα είτε maneuver kill τα πολλά πολλά σταμάτησαν. Όταν είδαν ότι δεν είχε συνέχεια η ιστορία άρχισαν πάλι. Το γιατί δεν συνέχισε η ιστορία να ρωτήσουμε τις τότε κυβερνήσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP