Νέα τουρκική πρόκληση και ενεργοποίηση της «κόκκινης γραμμής»

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Για άλλη μία φορά η ελληνική πλευρά υποχρεώθηκε να ενεργοποιήσει την λεγομένη «κόκκινη γραμμή» σήμερα τις πρωινές ώρες, όταν κατά την διάρκεια ασκήσεως ελληνικών αεροναυτικών δυνάμεων, 6 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στην δεσμευμένη με ΝΟΤΑΜ περιοχή διεξαγωγής της ασκήσεως. Η περιοχή αυτή, χωροταξικά οριζόταν προς Ανατολάς από τα δυτικά παράλια μεταξύ Χίου – Λέσβου μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό προς Δυσμάς. Σύμφωνα με την σχετική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει η ΥΠΑ, ο εναέριος χώρος της περιοχής είχε δεσμευτεί μέχρι το ύψος των 12.000 ποδών.

Τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στην δεσμευμένη περιοχή στις 10.00 πετώντας σε ύψος 6.000 ποδών. Εκείνη την στιγμή δεν ευρίσκοντο στην περιοχή ελληνικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση και δόθηκε εντολή άμεσης απογείωσης αεροσκαφών ετοιμότητας τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά. Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ενεργοποιήθηκε η τηλεφωνική σύνδεση μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ, οπότε τα τουρκικά αεροσκάφη απεχώρησαν στις 10.26.

Επρόκειτο για την άσκηση ΚΥΚΛΩΝ, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα με τον απόπλου του Ελληνικού Στόλου. Αυτός χωρίστηκε σε δύο ομάδες (κυανή και ερυθρά δύναμη) που επιδόθηκαν σε επιχειρήσεις η μία εναντίον της άλλης. Πέραν των μονάδων επιφανείας, συμμετέχουν υποβρύχια και αεροσκάφη της ΠΑ. Την Δευτέρα εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά σε προκαθορισμένο πεδίο βολής. Σήμερα που δεν υπήρχε πρόβλεψη για εκτέλεση πραγματικών πυρών, εμφανίστηκε (εκ του ασφαλούς) προκλητική η Τουρκική Αεροπορία στέλνοντας τα αεροσκάφη της εντός της δεσμευμένης περιοχής.

Για πολλοστή φορά, η Τουρκία μέσω των Ενόπλων Δυνάμεών της επιβεβαιώνει τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στο Αιγαίο και τον ρόλο του ταραχοποιού της περιοχής. Υπογραμμίζεται δε ότι παρά τα ευχολόγια, η Τουρκία εξακολουθεί να τηρεί ξεκάθαρη εχθρική στάση εις βάρος της Ελλάδος.

1 σχόλια:

NYXTERIDAS 4 Μαΐου 2010 - 11:40:00 μ.μ. EEST  

Α ωραια τωρα μας ενοχλουν και κατα την διαρκεια ασκησεων οι <> τουρκοι.
Ωραια παμε...αλλα ειναι τοσο πολυ <> που παρενοχλουν εκ του ασφαλους σε μη πραγματικα πυρα...Α ρε ποτε θα τρελαθει κανεις ΕΛΗΝΑΡΑΣ απο αυτους εκει πανω που τους αναχαιτιζουν ξερεται απο αυτους που ο <> εκοψε το πτητικο επιδομα και θα του γυρισουν τα μυαλα και θα τους τιναξει στον αερα..αν και πολυ δυσκολο ως ακατορθωτο να γινει αλλα ποτε θα γινει...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP