Απώλειες του τουρκικού στρατού απο το ΡΚΚ

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Επτά άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο τούρκοι στρατιώτες και τρείς δόκιμοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στη διάρκεια μαχών του τουρκικού στρατού με κούρδους αντάρτες στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, αναφέρθηκε από το στρατό και μεταδόθηκε από τα τουρκικά μμε.

Σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Σιρνάκ κοντά στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ, ο στρατός απώθηκε κούρδους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν όπου σκοτώθηκαν δύο τούρκοι στρατιώτες και δύο άλλοι τραυματίστηκαν. Σε άλλες μάχες μεταξύ των δύο πλευρών σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Σιρτ δύο πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν σε επίθεση των κούρδων ανταρτών κατά περιπολου.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου μια άλλη ομάδα κούρδων ανταρτών επιτέθηκε με χειροβομβίδες στην επαρχία Αντάκια με αποτέλεσμα ένας φρουρός ιδιωτικής εταιρείας να σκοτωθεί και να τραυματιστεί ένας άλλος. Τέλος δύο ακόμα άτομα σκοτώθηκαν σε αιματηρά επεισόδια επίσης στην επαρχία Σιρνάκ.

Tην περασμένη Τετάρτη σε συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με Κούρδους μαχητές στο χωριό Uludere της επαρχίας Σιρνάκ, σκοτώθηκε ένας Τούρκος Λοχίας των ειδικών δυνάμεων ο Adem Erboyacı ετών (23) και τραυματίστηκαν άλλοι τρείς στρατιώτες. Την επομένη ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε κατα την διάρκεια περιπολίας στην επαρχία Σιίρτ.

Μετα τις χθεσινές συγκρούσεις ο αριθμός των νεκρών τούρκων στρατιωτων τις τελευταίες 4 ημέρες ανέρχεται στους 7

1 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2010 - 6:12:00 μ.μ. EEST  

Με το προξενείο στο Ερμπίλ τι γίνεται; Θα ξυπνήσουμε επιτέλους;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP