«Μίνωας» με ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Σενάρια εναέριας μάχης, προσβολής επίγειων στόχων και εναέριου ανεφοδιασμού περιλαμβάνει η άσκηση «Μίνωας», που άρχισε χθες και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας έφθασαν και θα τη χρησιμοποιήσουν ως βάση μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η άσκηση, 10 μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για 5 F-16 και 5 F-15, τα οποία θα συμμετέχουν στα σενάρια που έχουν εκπονηθεί.

Για την άσκηση έχουν δεσμευθεί περιοχές στο Ανατολικό Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην κυρίως χώρα, όπου τις επόμενες ημέρες θα πετάξουν τα μαχητικά. Παράλληλα, στο Βόρειο Αιγαίο, στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης θα γίνουν ασκήσεις εναέριου εφοδιασμού. Στις ασκήσεις αυτές θα συμμετέχει αεροσκάφος τύπου KC 707 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο δεν θα σταθμεύσει στη Σούδα. Θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σημείο της άσκησης από τη βάση του στο Ισραήλ, όπου και θα επιστρέφει μετά την ολοκλήρωσή της. Οι ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού της ισραηλινής αεροπορίας με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους εντάσσονται στην προετοιμασία του Ισραήλ έναντι του ενδεχομένου απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν και απόφασης να βληθούν πυρηνικές εγκαταστάσεις σε μεγάλη απόσταση, οπότε και θα είναι απαραίτητος ο εναέριος ανεφοδιασμός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται άσκηση με τη συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ, ωστόσο, στη δεδομένη συγκυρία η άσκηση αποκτά διαφορετική σημειολογία και ειδικό βάρος, λόγω της κρίσης που έχει επέλθει τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που τα ισραηλινά μαχητικά χρησιμοποιούν ως έδρα τους κατά τη διάρκεια της άσκησης ελληνική αεροπορική βάση. Σε προηγούμενη άσκηση πετούσαν από το έδαφος του Ισραήλ, όπου και επέστρεφαν μετά τις εκπαιδεύσεις.

kathimerini.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Μαΐου 2010 - 10:22:00 μ.μ. EEST  

Έεεετσι, βεντούζα!!!
Ικόνιο έ, να!

Νίκος 28 Μαΐου 2010 - 1:00:00 μ.μ. EEST  

Αν η πολιτική ηγεσία δεν ήταν ένα μάτσο πουλημένοι προδότες, έπρεπε να γίνονται συνεχώς ασκήσεις με Ελλάδα, Ισραήλ και Ρωσία. Μια Ευρώπη ανίκανη και μια Αμερική ανθελληνική. θα Τουρκέψουμε αν δεν γίνει κάτι. Ο εχθρός προ των πυλών και ο Αμερικανοραγιάς δούρειος ίππος εντός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP