Νέα πρόκληση στην Ικαρία

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Κανονικά συνεχίζοντα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο,μετά την αυτοκρατορικού τύπου επίσκεψη Ερντογάν. Μόλις δυο 24ωρα μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού της γείτονος, τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.. Η τουρκική φρεγάτα που έπλεε νότια της Ικαρίας, σε μη δεσμευμένη περιοχή, απαίτησε από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη να αναφέρουν την ταυτότητα και τις προθέσεις τους!

Το περιστατικό συνέβη στις 14:18 όταν ελληνικά F-16 πραγματοποιούσαν τακτική εκπαιδευτική πτήση στο Κεντρικό Αιγαίο. Ο σχεδιασμός της πτήσης των ελληνικών αεροσκαφών έλαβε υπόψιν τη διαθεσιμότητα της περιοχής, αν δηλαδή είναι ελεύθερη για γυμνάσια, με δεδομένο ότι οι Τούρκοι αυτό το διάστημα έχουν δεσμεύσει κάποιες περιοχές για την αεροναυτική άσκηση «Λευκή Θύελλα».

Ως εκ τούτου και χωρίς κανένα δικαίωμα ελέγχου, οι Τούρκοι όταν τα ελληνικά αεροσκάφη πλησίασαν στα 5 ναυτικά μίλια, πετώντας σε ύψος 300 ποδιών, αξίωσαν μέσω ασυρμάτου να τους γνωστοποιηθεί η ταυτότητά τους.

"Εδώ τουρκικό πλοίο. Αναφέρατε ταυτότητα και προθέσεις!" ήταν η κλήση που δέχθηκαν τα πληρώματα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τα οποία φυσικά αγνόησαν την κλήση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Έντονη υπήρξε η αεροπορική δραστηριότητα της γείτονος στον χώρο του Αιγαίου καθώς χθές, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, 13 τουρκικά μαχητικά, σε δύο σχηματισμούς, προχώρησαν τόσο σε παραβάσεις του FIR Αθηνών, όσο και σε 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου των 10 μιλίων. Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και όλα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτήστηκαν κατα πάγια τακτική.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2010 - 12:32:00 μ.μ. EEST  

Ελάτε ρε παιδιά! Μην το κάνετε θέμα!! Απλώς "χέστηκε" ο μεμέτης όταν πήρε χαμπάρι (ήταν αργά πλέον για αντίδραση) τα Ελληνικά μαχητικά και έβαλε τις φωνές. Μην τον ηρωποιούμε κι´όλας τον χαλβά.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2010 - 6:28:00 μ.μ. EEST  

Our intention is to sink you

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2010 - 3:40:00 π.μ. EEST  

ητανε "sing" απο ωρα!!! αρε μεμετια εχετε τα αμερικανακια και κανετε μαγκιες!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP